Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Opel Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: holcu
Sro Gru 26, 2007 14:21
Agila - brzeczenie jakiegoś silniczka pod samochodem.
Autor Wiadomość
sparrow
[Usunięty]

Wysłany: Wto Kwi 17, 2007 12:56   Agila - brzeczenie jakiegoś silniczka pod samochodem.

Mam Agile 1.2 i od jakiegoś czasu słysze dziwne dźwięki słyszalne z tyłu samochodu bądź pod jego spodem. Dźwięki słyszalne są na biegu jałowym i podobne są do wiatraczka w komputerze. Nie jest to żaden wiatrak - dmuchawy , silnika czy silniczki spryskiwacza bądź świateł. Tuz przed zapaleniem silnika po włożeniu kluczyka do stacyjki słychać podobny dźwięk ale tamten jest o wiele wyższy. Czy to nie jest pompa paliwa?

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
FENIX 
AUTOMATYK

Model Opla : Corsa B 95r. C12NZ
Ostrzeżeń:
 7/3/6
Wysłany: Wto Kwi 17, 2007 13:15   

Może być to pompa paliwa. :roll:
Nie wiem jak u Ciebie ale pewnie podobnie jest jak u mnie pod siedzeniem. Dźwignij siedzenie i zlokalizuj źródło dźwięku.

mironek 
mironek

Model Opla : SINTRA 3.0 V6
Wysłany: Pon Maj 07, 2007 19:03   ,,

może to amortyzator samopoziomujący?? jest z tyłu silniczek od tego i włącza się po zapłonie około 10-15sek. mój jest w Sintrze po lewej stronie z tyłu . pozdro

mef444 
nowicjusz

Model Opla : Agila 1.2
Wysłany: Wto Cze 26, 2007 21:29   

Witam,
Co do brzęczenia jakby pod bagażnikiem to u mnie też tak jest: na początku po przekreceniu zapłonu (ale zanika po kilku sek.) i np. po przejechaniu gdy silnik jest ciepły...

Ja mam troche inny problem...
W czasie jazdy wyskoczyła mi kontrolka "Emisja spalin" (świeci, nie miga). Dzień wcześniej zatankowałem gaz do pełna, benzyny było troche mniej niż połowa baku. Następnego dnia zrobiłem łącznie 470 km ale po przejechaniu ok. 200km kontrolki diodowe nie wykazywały zużycia gazu. W drodze powrotnej tankowałem gaz, ale nic nie weszło, jakby był pełny albo awaria gazu. Zatankowałem więc benzynę i wróciłem (ok. 200km).
Ostatnio przejechałem trochę na gazie-wygląda na to że pali na gazie, na benzynie też...

W związku z tym, czy to coś poważnego?? Znajomy mówił że mogła się sama "zapalić", albo to coś z pompą bo jeżdze głównie na gazie (choć na małe dystanse i nie przeciążam silnika...)
Bede wdzięczny za komenty......

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
manticore
[Usunięty]

Wysłany: Pon Lip 09, 2007 16:36   

Są dwa silniczki które brzęczą po przekręceniu kluczyka - jeden to przepustnica której silnik pozycjonuje uchylenie w zależności czy zimny czy ciepły silnik i drugi silnik od pompy paliwa w zbiorniku. Ten pierwszy zawsze słychać, a drugi zależnie od ciśnienia włacza się od razu lub w trakcie pracy silnika

Odpowiedz do tematu