Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Opel Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
AKUMULATOR
Autor Wiadomość
greg170
[Usunięty]

Wysłany: Sob Kwi 08, 2006 03:17   AKUMULATOR

Czy ktos orientuje sie jaki amperarz powinien miec oryginalny akumulator w omie 2,5 benzyna. ??? Swoj mam do wymiany i nie wiem jaki kupic

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

makben
[Usunięty]

Wysłany: Sob Kwi 08, 2006 13:02   

Niestety EPC nie podaje rozróżnenia aku wg silników (Chyba, że coś przeoczyłem ale starałem się dokładnie sprawdzic).
Zakres AMP aku w omegach b EPC podaje pomiędzy 45 a 85 AMP. Choć znalazłem też do vauxhalla pojemność 36 AMP - troszke mało jak na mój gust, no ale ja sie na tym nie znam.
Najlepiej podjechać, albo zadzwonić do serwisu opla i zapytać jaki akumulator powinien tam być.

Robo
[Usunięty]

Wysłany: Sob Kwi 08, 2006 15:12   

ja przy 2.0 mam 74 więc taki na bank ... czy większy trudno powiedzieć :?

DaQla
[Usunięty]

Wysłany: Nie Kwi 09, 2006 11:02   

Zależy jeszcze od tego ile i jakie masz odbiorniki prądu. Jak masz jakieś rozbudowane audio, często używasz róznych odbiorników na postoju, jeżdzisz cały czas na światłach, jeździsz dużo po mieście itd to lepiej kup jakis konkretniejszy.

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

Odpowiedz do tematu