Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
ASTRA 1.7DTI klimatyzacja
Autor Wiadomość
japon82 
ASTRA 1.7TDI

Model Opla : ASTRA 1.7TDI (Isuzu)

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Sro Maj 14, 2008 08:01   ASTRA 1.7DTI klimatyzacja

Witam,

Mam astrę 1,7 DTI 2000r z klimatyzacją. w zeszłym roku wymieniłem chłodice klimy była podziurawiona. W tym roku zrobiło się ciepło klima znów nie działa. Mechanik stwierdził że klima nie działa bo ma przedziurawioną chłodnicę. Czy w tym modelu astry z klimatyzacjami miały problmy konstrukcji. Dlaczego co rok mam wymieniać chłodnicę. Macie jakiś pomysł, aby po wymianie na nową znów po roku nie było problemów?
Ostatnio zmieniony przez zibi Pią Lip 25, 2008 19:22, w całości zmieniany 1 raz  

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

Krisp 
krisp

Model Opla : Astra G 1.7Dti

Punkty zdobyte: 10
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 00:07   

Dziwne moja po wymianie jeszcze trzyma może miałeś wielkiego pecha z tą chłodnicą albo sprężarka wytwarza za wysokie ciśnienie i chłodnica tego nie wytrzymuje

krzysiek k-staw 

Model Opla : Astra G 1.7 dti
LPG: nie

Wysłany: Czw Lip 24, 2008 20:17   

No widzisz Japon 82, Krisp ma pewnie rację. Ja również kupiłem Asterkę 1.7 dti z 2001r z padniętą klimą (chłodnicą), którą musiałem wymienic. Jakież było moje zdziwienie, gdy po wymianie chłodnicy, czyszczeniu, i nabiciu (900zł) klima nawet nie piernęła, a mój mechanik wydał diagnozę -SPRężARKA!!! I tak sobie czekałem na wymianę sprężarki około 2 miesięcy :x ... do dzisiaj, kiedy to zmieniłem mechanika. Nowy mechanik... nowa diagnoza -myślę że pewniejsza, a mianowicie do wymiany czujnik ciśnienia, oraz moduł sterujący klimatyzacją :shock: !!! Kierownik stacji poinformował mnie równeż aby nawet na chwilę nie uruchamiac klimatyzacji z tą nie sprawnoścą, gdyż może to spowodowac uszkodzenie układu (rozszczelnienie np. delikatnej chłodnicy). Po prostu zbyt wysoko rośnie ciśnienie.

Pozdrawiam Krzysiek K-staw.

michaug 
X17DTL

Model Opla : Astra G

Wysłany: Wto Lip 29, 2008 12:32   

Witam
Ja jestem po wymianie chłodnicy, mechanik dał mi na nią rok gwarancji i powiedział, że wytrzyma ok 4 lat bo te chłodnice w Astrze tak podobno mają.

Pozdrawiam

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

tasioo 

Model Opla : Corsa C 1.7 DI (Y17DTL)

Punkty zdobyte: 14
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Wto Lip 29, 2008 13:18   Re: ASTRA 1.7DTI klimatyzacja

japon82 napisał/a:
Witam,

Mam astrę 1,7 DTI 2000r z klimatyzacją. w zeszłym roku wymieniłem chłodice klimy była podziurawiona. W tym roku zrobiło się ciepło klima znów nie działa. Mechanik stwierdził że klima nie działa bo ma przedziurawioną chłodnicę. Czy w tym modelu astry z klimatyzacjami miały problmy konstrukcji. Dlaczego co rok mam wymieniać chłodnicę. Macie jakiś pomysł, aby po wymianie na nową znów po roku nie było problemów?

Sprawdź czy nie masz pękniętej rurki przy samej sprężarce, to podobno częste w tych modelach.

Pozdrwiam

Odpowiedz do tematu