|
|
| Autor |
Wiadomość |
japon82
ASTRA 1.7TDI
Model Opla : ASTRA 1.7TDI (Isuzu)
Wiek: 26 Dołączył: 28 Lis 2007 Posty: 9 Skąd: WAWA Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Sro Maj 14, 2008 08:01 ASTRA 1.7DTI klimatyzacja
|
|
|
Witam,
Mam astrę 1,7 DTI 2000r z klimatyzacją. w zeszłym roku wymieniłem chłodice klimy była podziurawiona. W tym roku zrobiło się ciepło klima znów nie działa. Mechanik stwierdził że klima nie działa bo ma przedziurawioną chłodnicę. Czy w tym modelu astry z klimatyzacjami miały problmy konstrukcji. Dlaczego co rok mam wymieniać chłodnicę. Macie jakiś pomysł, aby po wymianie na nową znów po roku nie było problemów? |
| Ostatnio zmieniony przez zibi Pią Lip 25, 2008 19:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
Krisp
krisp
Model Opla : Astra G 1.7Dti
Dołączył: 05 Maj 2007 Posty: 304 Skąd: Bydgoszcz Punkty zdobyte: 10
|
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 00:07
|
|
|
| Dziwne moja po wymianie jeszcze trzyma może miałeś wielkiego pecha z tą chłodnicą albo sprężarka wytwarza za wysokie ciśnienie i chłodnica tego nie wytrzymuje |
|
|
|
 |
krzysiek k-staw
Model Opla : Astra G 1.7 dti
LPG: nie
Dołączył: 24 Lip 2008 Posty: 1 Skąd: Krasnystaw Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Czw Lip 24, 2008 20:17
|
|
|
No widzisz Japon 82, Krisp ma pewnie rację. Ja również kupiłem Asterkę 1.7 dti z 2001r z padniętą klimą (chłodnicą), którą musiałem wymienic. Jakież było moje zdziwienie, gdy po wymianie chłodnicy, czyszczeniu, i nabiciu (900zł) klima nawet nie piernęła, a mój mechanik wydał diagnozę -SPRężARKA!!! I tak sobie czekałem na wymianę sprężarki około 2 miesięcy ... do dzisiaj, kiedy to zmieniłem mechanika. Nowy mechanik... nowa diagnoza -myślę że pewniejsza, a mianowicie do wymiany czujnik ciśnienia, oraz moduł sterujący klimatyzacją Kierownik stacji poinformował mnie równeż aby nawet na chwilę nie uruchamiac klimatyzacji z tą nie sprawnoścą, gdyż może to spowodowac uszkodzenie układu (rozszczelnienie np. delikatnej chłodnicy). Po prostu zbyt wysoko rośnie ciśnienie.
Pozdrawiam Krzysiek K-staw. |
|
|
|
 |
michaug
X17DTL
Model Opla : Astra G
Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Wto Lip 29, 2008 12:32
|
|
|
Witam
Ja jestem po wymianie chłodnicy, mechanik dał mi na nią rok gwarancji i powiedział, że wytrzyma ok 4 lat bo te chłodnice w Astrze tak podobno mają.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
tasioo
Model Opla : Corsa C 1.7 DI (Y17DTL)
Wiek: 24 Dołączył: 30 Maj 2008 Posty: 246 Skąd: Lublin Punkty zdobyte: 14
|
Wysłany: Wto Lip 29, 2008 13:18 Re: ASTRA 1.7DTI klimatyzacja
|
|
|
| japon82 napisał/a: | Witam,
Mam astrę 1,7 DTI 2000r z klimatyzacją. w zeszłym roku wymieniłem chłodice klimy była podziurawiona. W tym roku zrobiło się ciepło klima znów nie działa. Mechanik stwierdził że klima nie działa bo ma przedziurawioną chłodnicę. Czy w tym modelu astry z klimatyzacjami miały problmy konstrukcji. Dlaczego co rok mam wymieniać chłodnicę. Macie jakiś pomysł, aby po wymianie na nową znów po roku nie było problemów? |
Sprawdź czy nie masz pękniętej rurki przy samej sprężarce, to podobno częste w tych modelach.
Pozdrwiam |
|
|
|
 |
|
|