nico7777 Model Opla : astra G
Wysłany: Sro Mar 19, 2008 13:06 astra G 2000 1,6 8V na gazie ok na bęzynie problem
Witam
niedawno założyłem instalacje gazową i na gazie chodzi dobrze(troche falują obroty i czasem zgaśnie po wyrzuceniu na luz) ale zaczęły sie problemy na benzynie. Mianowicie: dusi sie podczas puszczania sprzęgła i czasem szarpie jak trzyma sie gaz w jednej pozycji. Podłączaliśmy z gazownikiem komputer to emulacja sondy jest dobra, błędów komputer też nie wyrzuca, zmieniliśmy nawet mikser na większy i dalej to samo. Miał ktoś może taki problem??
Pozdrawiam Nico
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
Model Opla : Astra G 1.6 8V
LPG: Tak
Wysłany: Wto Mar 25, 2008 10:52
Zacznij od wlania środka do czyszczenia układu paliwowego do benzyny,wymień filtr powietrza, sprawdź sposób zamontowania dolotu powietrza (poruszane na forum), wymień świece mogą być NGK jedno elektrodowe będą tańsze o połowę (ja mam BERU czteroelektrodowe i chodzą poprawnie)
Jeśli poruszasz się na krótkich dystansach przed zgaszeniem silnika przełącz niech popracuje na benzynie.
A najważniejsze instalacja musi się dopasować, po przejechaniu 1000km trzeba ją przeregulować!