Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
astra1,7 td isuzu
Autor Wiadomość
migel9
[Usunięty]

Wysłany: Pią Gru 15, 2006 19:10   astra1,7 td isuzu

witam niechce palić zimna świece grzeją wtryski nowe a itak niechce brykać, gdy zapali to chodzi ok,prosze o pomoc

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

zibi 
33FFFF

Model Opla : astra G 1,6 8V

Punkty zdobyte: 4
Wysłany: Pią Gru 15, 2006 19:30   

migel9, a zapowietrzanie obadałeś?

Halun-H2
[Usunięty]

Wysłany: Pią Gru 15, 2006 23:18   

to może być pompa wtryskowa walnięta. Pozdrawiam

ja37 
street killer

Model Opla : corsa b 2,0 157KM 209Nm było
Zaproszone osoby: 6
LPG: NIE

Punkty zdobyte: 79
Wysłany: Sob Gru 16, 2006 09:55   

Skłaniam sie ku zapowietrzeniu.Obadaj wężyki nadmiarowe.

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

JOszi 

Model Opla : Astra F

Punkty zdobyte: 1
Wysłany: Sob Gru 16, 2006 10:13   

mi nie palił jak miałem przepalony bezpiecznik odpowiedzialny za czas grzania świec. sytuacja była podobna: autko nie chciało zapalić ale jak już udało się to zrobić i trochę pochodziło to potem zapalało od reki ale jak już znowu trochę postało (z 4 godz na mrozie) to znowu nie chciał zapalić :/ 3 dni z tym walczyłem i dopiero potem się kapłem że bezpiecznik poszedł :/ (jak był przepalony to świece też grzały :/ ) wymieniłem bezpiecznik i zapalił po pierwszym grzaniu świec :/ ale że 3 razy aku wyładowałem próbując go odpalić to już szczegół

U mnie te bezpiecznik przepala się średnio raz na pół roku :/ jak mi się przepalił jesienią to już miałem trudności z odpaleniem autka :/ ale jak poszedł w zeszłym roku w zimie to odpalenie asterki przy -10 graniczyło z cudem :/

zobacz sobie jak u Ciebie wygląda ten bezpiecznik. znajduje się on pod maską koło akumulatora w takiej podłużnej czarnej puszce. Chodzi o ten duuuży bezpiecznik 60A
U mnie po wymianie asterka paliła bez problemu przy -20 a stała na dworze ;)

pewnie to nie to i trzeba szukać tam gdzie koledzy piszą ale to też warto sprawdzić bo czasem jak coś się stanie to szuka się przyczyny w mechanice a rozwiązanie jest o wiele prostsze

Andreas
[Usunięty]

Wysłany: Nie Gru 17, 2006 10:01   

Panie Joszi, czy wytłumaczył by pan , dlaczego przy walniętym bezpieczniku świece grzeją, dla mnie jest to troszeczkę dziwna sprawa. U mnie mam tam bezp 80A, jeszcze nie miałem problemu w tej kwestii
pozdro

JOszi 

Wysłany: Nie Gru 17, 2006 11:35   

nie potrafię tego wytłumaczyć :/ jak sprawdzałem to bez bezpiecznika te świece u mnie grzeją ale asterka nie odpala aż tak dobrze :/ dopiero jak włoży się bezpiecznik to odpala normalnie :/ trochę to dziwne ale u mnie tak jest, (w instrukcjach ten bezpiecznik jest opisany jako bezpiecznik odpowiadający za czas grzania świec) nie wiem na czym to polega :/ może chodzi o jakieś grzanie wstępne :/ bo astra z tego co zauważyłem ma grzanie wstępne co pokazuje kontrolka ale potem jak już zgaśnie to świece dalej grzeją jeszcze przez jakieś 2-3min, może tu chodzi o to że jest jakieś grzanie wstępne a potem świece dalej grzeją tylko słabiej a bez tego bezpiecznika nie ma grzania wstępnego tylko takie słabsze? sam nie wiem :/ może u mnie byś też coś skopane z elektryką bo tego też nie można wykluczyć

a co do bezpiecznika napisałem że 60A bo ja taki miałem od początku i w książce sam naprawiam astrę f jest napisane że tam powinien być właśnie bezpiecznik 60A więc skoro pan ma 80A to nie dziwie się że nie ma z tym problemu. Może opel w nowszych astrach zmienił ten bezpiecznik na 80A

Andreas
[Usunięty]

Wysłany: Pon Gru 18, 2006 08:08   

zawsze wydawało mi się że bezpiecznik jest formą zabezpieczenia instalacji i danego urządzenia, a za czas grzania moim zdaniem jest odpowiedzialny przekażnik, który posiada swoją jakąś stałą czasową odłanczania, czy załączania danych styków. rzeczywiście dziwna sprawa.
pozdro

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

JOszi 

Wysłany: Pon Gru 18, 2006 10:13   

no ja też sie zdziwiłem :/ nie wiem na jakiej zasadzie to działa w oplu :/ może właśnie u mnie przekaźnik jest do chrzanu i takie cyrki odstawia :/ ale fakt faktem jest że bez bezpiecznika świece u mnie grzeją ale autko gorzej odpala :/

Odpowiedz do tematu