|
|
| Autor |
Wiadomość |
migel9 [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Gru 15, 2006 19:10 astra1,7 td isuzu
|
|
|
| witam niechce palić zimna świece grzeją wtryski nowe a itak niechce brykać, gdy zapali to chodzi ok,prosze o pomoc |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
zibi
33FFFF

Model Opla : astra G 1,6 8V
Wiek: 40 Dołączył: 06 Cze 2006 Posty: 3511 Skąd: Pobiedziska Punkty zdobyte: 4
|
Wysłany: Pią Gru 15, 2006 19:30
|
|
|
| migel9, a zapowietrzanie obadałeś? |
|
|
|
 |
Halun-H2 [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Gru 15, 2006 23:18
|
|
|
| to może być pompa wtryskowa walnięta. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
ja37
street killer

Model Opla : corsa b 2,0 157KM 209Nm było
Zaproszone osoby: 6
LPG: NIE
Wiek: 38 Dołączył: 17 Kwi 2006 Posty: 12465 Skąd: Ziemia Obiecana :)
Punkty zdobyte: 79
|
Wysłany: Sob Gru 16, 2006 09:55
|
|
|
| Skłaniam sie ku zapowietrzeniu.Obadaj wężyki nadmiarowe. |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
JOszi

Model Opla : Astra F
Wiek: 22 Dołączył: 21 Paź 2006 Posty: 686 Punkty zdobyte: 1
|
Wysłany: Sob Gru 16, 2006 10:13
|
|
|
mi nie palił jak miałem przepalony bezpiecznik odpowiedzialny za czas grzania świec. sytuacja była podobna: autko nie chciało zapalić ale jak już udało się to zrobić i trochę pochodziło to potem zapalało od reki ale jak już znowu trochę postało (z 4 godz na mrozie) to znowu nie chciał zapalić 3 dni z tym walczyłem i dopiero potem się kapłem że bezpiecznik poszedł (jak był przepalony to świece też grzały ) wymieniłem bezpiecznik i zapalił po pierwszym grzaniu świec ale że 3 razy aku wyładowałem próbując go odpalić to już szczegół
U mnie te bezpiecznik przepala się średnio raz na pół roku jak mi się przepalił jesienią to już miałem trudności z odpaleniem autka ale jak poszedł w zeszłym roku w zimie to odpalenie asterki przy -10 graniczyło z cudem
zobacz sobie jak u Ciebie wygląda ten bezpiecznik. znajduje się on pod maską koło akumulatora w takiej podłużnej czarnej puszce. Chodzi o ten duuuży bezpiecznik 60A
U mnie po wymianie asterka paliła bez problemu przy -20 a stała na dworze
pewnie to nie to i trzeba szukać tam gdzie koledzy piszą ale to też warto sprawdzić bo czasem jak coś się stanie to szuka się przyczyny w mechanice a rozwiązanie jest o wiele prostsze |
|
|
|
 |
Andreas [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Gru 17, 2006 10:01
|
|
|
Panie Joszi, czy wytłumaczył by pan , dlaczego przy walniętym bezpieczniku świece grzeją, dla mnie jest to troszeczkę dziwna sprawa. U mnie mam tam bezp 80A, jeszcze nie miałem problemu w tej kwestii
pozdro |
|
|
|
 |
JOszi

|
Wysłany: Nie Gru 17, 2006 11:35
|
|
|
nie potrafię tego wytłumaczyć jak sprawdzałem to bez bezpiecznika te świece u mnie grzeją ale asterka nie odpala aż tak dobrze dopiero jak włoży się bezpiecznik to odpala normalnie trochę to dziwne ale u mnie tak jest, (w instrukcjach ten bezpiecznik jest opisany jako bezpiecznik odpowiadający za czas grzania świec) nie wiem na czym to polega może chodzi o jakieś grzanie wstępne bo astra z tego co zauważyłem ma grzanie wstępne co pokazuje kontrolka ale potem jak już zgaśnie to świece dalej grzeją jeszcze przez jakieś 2-3min, może tu chodzi o to że jest jakieś grzanie wstępne a potem świece dalej grzeją tylko słabiej a bez tego bezpiecznika nie ma grzania wstępnego tylko takie słabsze? sam nie wiem może u mnie byś też coś skopane z elektryką bo tego też nie można wykluczyć
a co do bezpiecznika napisałem że 60A bo ja taki miałem od początku i w książce sam naprawiam astrę f jest napisane że tam powinien być właśnie bezpiecznik 60A więc skoro pan ma 80A to nie dziwie się że nie ma z tym problemu. Może opel w nowszych astrach zmienił ten bezpiecznik na 80A |
|
|
|
 |
Andreas [Usunięty]
|
Wysłany: Pon Gru 18, 2006 08:08
|
|
|
zawsze wydawało mi się że bezpiecznik jest formą zabezpieczenia instalacji i danego urządzenia, a za czas grzania moim zdaniem jest odpowiedzialny przekażnik, który posiada swoją jakąś stałą czasową odłanczania, czy załączania danych styków. rzeczywiście dziwna sprawa.
pozdro |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
JOszi

|
Wysłany: Pon Gru 18, 2006 10:13
|
|
|
no ja też sie zdziwiłem nie wiem na jakiej zasadzie to działa w oplu może właśnie u mnie przekaźnik jest do chrzanu i takie cyrki odstawia ale fakt faktem jest że bez bezpiecznika świece u mnie grzeją ale autko gorzej odpala |
|
|
|
 |
|
|