|
|
|
|
Przesunięty przez: Tajga Czw Wrz 24, 2009 20:11 |
|
| Autor |
Wiadomość |
Kill3rReaper

Model Opla : Vectra B 1.6 16V X16XEL 1999
LPG: Tak
Wiek: 21 Dołączył: 17 Lis 2006 Posty: 492 Skąd: Bełchatów
Punkty zdobyte: 6
|
Wysłany: Nie Paź 12, 2008 12:24 Audi A4 2.6
|
|
|
Witam wszystkich Forumowiczów!
Kuzyn ma Audi A4 2.6 z 1996 roku i ma następujący problem:
Świeci mu się kontrolka od "elektronicznej blokady". Kiedy miga, samochód zapali i zaraz zgaśnie. Zdarzyło się to już 2 raz i nie wiadomo co jest grane. Szukałem na googlach numerów błędów do Audi A4 i nic nie znalazłem. W Opelkach łatwo jest znaleźć numerki błędów, a tutaj nic Ktoś wie może jakie są numery błędów? Albo o co chodzi z tą elektroniczną blokadą?
Z góry dziękuję za odpowiedź! |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Administrator

Model Opla : Opel24.com
Zaproszone osoby: 15022
LPG: Nie
|
Adsense :
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
hajfa

Model Opla : vectra B 1.6 16v
LPG: nie
Punkty zdobyte: 78
|
Wysłany: Sro Paź 22, 2008 19:39
|
|
|
nr.bledow nic ci nie dadza bo do zdiagnozowania usterki jest potrzebny tester diagnostyczny do grupy VW czyli audi,vw,skody i seata o nazwie vas albo vag[ta opcja jest dla szarakow takich jak ja,roznica w cenie] a tam prawie zawsze opisana jest usterka numerem bledu i opisem co dany samochodzik boli,oczywiscie sa inne testery ale to nie ten dzial i nie ta bajka . jesli masz drugi kluczyk to sprobuj nim zapalic,jesli nie zapali to zaczynaja sie problemy i to kosztowne ale najpierw mozesz sprubowac tego www.a4-klub.pl/smf/immobilizer-t2784.0.html ,jesli nic nie da to czeka cie wizyta u elektromechanika i dorabianie kluczyka z odpowiednim kodem ale za taka usluge krzykaja sobie ok 200-300zl [przynajmniej ja tyle kasuje ] a na czym to polega to nie bede pisac bo brakloby miejsca. jeszcze jedna sprawa przyszla mi na mysl,a przypadkiem nie rozbierales tego kluczyka i nie wyleciala ci taka malenka szklana rurka albo kosteczka? bo jesli tak to odpowiedz juz znasz . a jesli nie rozbierales to rozbierz kluczyk i delikatnie wyjmij ta rurke lub kosc i przyklej tasma do klucza zaraz za plastikiem i wlorz do stacyjki i zobaczysz bo byc moze poluzowala sie petla na stacyjce i nie moze odczytac kodu z kluczyka. |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Administrator

Model Opla : Opel24.com
Zaproszone osoby: 15022
LPG: Nie
|
Adsense :