Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Awaryjność zafir
Autor Wiadomość
jacek76 

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Czw Maj 15, 2008 18:45   

Cytat:
faktycznie wersja ELEGANCE miała alu w pakiecie wyposażenia.

Alufelgi są i już na nich jeżdżę , te stalówki ze zdjęcia są z zimówkami . Co ciekawe kołpaki są oryginalne , nie jakieś podróby.

Co do szyby to tak jak napisał kolega jarek8v , poprzecierały a raczej popękały przewody w gumowej osłonce pomiędzy drzwiami a słupkiem. Polutowałem i już wszystko działa.

Podłokietnik też udało się naprawić , chociaż nie było łatwo. Mechanizm podłokietnika był cały rozwalony ale dobrze że były wszystkie części i jakoś to poskładałem. Rozebrałem fotel zdejmując ten czarny plastik z tyłu fotela. Nie było łatwo , urwałem jeden zaczep ale opłaciło się , teraz siedzę jak hrabia.

Były wycieki z pokrywy zaworów , wymieniłem uszczelkę i z pod czujnika poziomu oleju w misce olejowej , jak się okazało jest tam gumowy oring . Wyczyściłem wszystko , zasmarowałem silikonem i jak na razie nie cieknie.

Poza tym założyłem gaz , oczywiście sekwencję , no i muszę się uporać z delikatnym falowaniem obrotów zaraz po odpaleniu i podczas zmiany biegów po zdjęciu nogi obroty na sekundę zostają , ale mam nadzieję że przeczyszczenie przepustnicy pomoże.
Wypada również wspomnieć o klekoczących jak jasna @#$%* fotelach . Z przednim sobie już poradziłem a z tylą kanapą nie mam pomysłu , chyba ją wyjmę i zobaczę co da się zrobić , jednak do tego trzeba mieć sporo czasu a z tym jest u mnie ciężko.

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

radzikkm 

Model Opla : Opel Zafira A i Corsa B

Wysłany: Nie Maj 18, 2008 10:34   

u mnie na bezynie podobnie sie dzieje :( a co do gazu ile kosztuje instalacja do takiego silnika??

jacek76 

Wysłany: Nie Maj 18, 2008 11:50   

radzikkm napisał/a:
u mnie na bezynie podobnie sie dzieje :( a co do gazu ile kosztuje instalacja do takiego silnika??

Za instalację zapłaciłem 2450 , butla podwieszana , reduktor lovato a instalacja nie pamiętam ale sprawuje się bez zarzutu.

Odpowiedz do tematu