Model Opla : opel zafira 1.9 cdti 74 kw
LPG: nie
Wiek: 32 Dołączył: 04 Kwi 2009 Posty: 6 Skąd: porto ceresio
Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 22:23 błąd o numerze 18007
Witam kolegów dzisiaj po wymianie filtra paliwa wyskoczył mi błąd o numerze 18007 czy może ktoś wie coś o tym błędzie auto normanie funkcjonuje nie mam żadnych problemów jak wyjechałem z serwisu to zgasiłem samochód i po 4 godz po ponownym uruchomieniu stacyjki kontrolka kluczyk nie zgasła. Uruchomiłem silnik działa poprawnie kontrolka gaśnie po zapaleniu auta czy muszę ponownie do nich jechać gdyż za użycie kompa życzą sobie 150zł. Dzięki za wszystkie podpowiedzi
Model Opla : Zafira B 1.9CDTI
LPG: Nie
Punkty zdobyte: 32
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 22:54
znalazlem cos takiego 0180 Uszkodzenie w układzie czujnika temperatury paliwa A
a poniewaz blad jest nieaktywny (gasnie po zapaleniu sie auta) bardzo bym sie tym nie przejmowal. powinien po jakims czasie zniknac (ponoc po ok 20 uruchomieniach-nie wiem nie testowalem)
pewnie przy wymianie filtra paliwa cos odlaczyli na wlaczonym zasilaniu i komp zapamietal blad. jedz tam gdzie ci wymieniali filtr paliwa i niech skasuja blad badz zdiagnozuja problem... oczywiscie za free
typowo wloska robota...
Model Opla : opel zafira 1.9 cdti 74 kw
LPG: nie
Wiek: 32 Dołączył: 04 Kwi 2009 Posty: 6 Skąd: porto ceresio
Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 23:13
dzięki za podpowiedź jak znam życie wszystkiemu zaprzeczą że nic nie odłączali a co do włoskiej roboty to byłem u brata we włoszech i wymieniałem klocki hamulcowe i powiem szczerze panowie mnie tam bardzo mile zaskoczyli swoją fachowością . jeszcze raz dzięki Kicaj. Szkoda że u nas ASO patrzy tylko jak skosić klienta na kolejną stówę albo dwie