Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
brak podświetlenia zegarów i brak brzęczyka
Autor Wiadomość
fifek
[Usunięty]

Wysłany: Sro Cze 14, 2006 15:46   

Ja u siebie podświuetlenia niemam już długo a nawet bardzo długo. U mnie ta tylna folia drukowana się poprostu poprzecierała i niedziała, a brzęczyk nie ma nic wspólnego od podświetlenia zegarów.

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

marpil
[Usunięty]

Wysłany: Pią Cze 16, 2006 07:39   

fifek napisał/a:
Ja u siebie podświuetlenia niemam już długo a nawet bardzo długo. U mnie ta tylna folia drukowana się poprostu poprzecierała i niedziała, a brzęczyk nie ma nic wspólnego od podświetlenia zegarów.

folię można wymienić z tego co zdążyłem się dowiedzieć, natomiast czy brzęczyk ma coś wspólnego z podświetleniem to powiem tak, po tym jak ten elektryk przełożył w odpowiednie miejsce bezpiecznik zarówno podświetlenie i brzęczyk zaczął działać więc są na jednym bezpieczniku - sprawdź to sobie dokładnie

zibi 
33FFFF

Model Opla : astra G 1,6 8V

Punkty zdobyte: 4
Wysłany: Pią Cze 16, 2006 16:54   

marpil, a niby skąd bezpiecznik był w nie swoim miejscu? :idea: Tak kupiłeś czy coś grzebałeś?

marpil
[Usunięty]

Wysłany: Pon Cze 19, 2006 07:50   

a miałem małe zwarełko i zgasło na początek oświetlenie bagażnika i szukałem w bezpiecznikach - jak przekładałem to widocznie o jedno oczko się pomyliłem i stąd cały problem (nie zauważyłem braku poswietlenia od razu bo słonecznie było a i na brzęczyk nie zwróciłem uwagi bo niewiele wcześniej ten samochód kupiłem, brak przywzyczajenia)

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

zibi 
33FFFF

Model Opla : astra G 1,6 8V

Punkty zdobyte: 4
Wysłany: Pon Cze 19, 2006 14:38   

marpil, na błędach człek się uczy.Mam nadzieję,że dużo kasy przez to nie wydałeś.Moja mamusia mówiła"patrz gdzie wkładasz" i miała rację.Pozdro :wesoly:

MARCINk1
[Usunięty]

Wysłany: Czw Cze 22, 2006 09:26   

Mialem to samo :lol: ale gdy wymienilem wszystkie żarówki i bezpiecznik wszystko zaczęlo działać :wesoly: Najlepiej zacznij od wymieniania żarówek a jak to nie pomoże wymien bezpiecznik :roll: :shock: 8)
Cytat:

kobretti43
[Usunięty]

Wysłany: Sob Lip 08, 2006 23:02   

patyrak, Hehe, popielniczka to osobna sprawa. Tam nie mozna wlozyc oprawki z zarowka byle jak, poniewaz masa jest tylko w odpowiednim miejscu. Obejrzyj oprawke z zarowka, zauwazysz pasek blaszki "masy" Ten pasek blaszki musi znalezc sie w odpowiednim polozeniu ( jak sie nie myle, to lewo-dol, lub lewo-gora) Sprobuj pokrecic oprawka a swiatelko sie zapali. U mnie tak bylo, azeby to sprawdzic, rozkrecilem konsole :D :D:D Powodzonka

rafik111
[Usunięty]

Wysłany: Wto Gru 05, 2006 10:38   

nieznalazłem na forum
ma ktos instrukcje jak rozebrac całą deske w celu wymiany podswietlenia zegarów na niebieskie diody ??? ?

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

tpekrul
[Usunięty]

Wysłany: Wto Gru 05, 2006 10:42   

http://astra.autokacik.pl/technika/napraw2.html

rafik111
[Usunięty]

Wysłany: Czw Gru 07, 2006 20:42   

dzieki wielkie jeszczy by sie zdało do MErivy ojciec strasznie męczy ze chciałby niebieskie zegary i reszte

Odpowiedz do tematu