|
|
| Autor |
Wiadomość |
Munio [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Lip 07, 2007 19:36 Brak sprzęgła po wymianie skrzyni
|
|
|
Witam wszystkich! Wymieniłem skrzynię biegów w Vectrze B jednak nie moge jej wypróbować ponieważ pedał sprzęgła jest miękki(wogóle niema sprzęgła). Moja skrzynia F 18 jest z wysprzęglikiem hydraulicznym.Kiedy zdejmę przewód z wysprzęglika wogóle nie leci płyn i to samo jest podczas pompowania pedałem więc na nic odpowietrzanie
Może ktoś mi coś doradzi w tej sprawie bo moja wiedza tutaj się kończy niestety...
(wcześniej sprzęgło działało bez zarzutów) |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
bowitek

Model Opla : Vectra B 1,6 16V
Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Nie Lip 08, 2007 00:03
|
|
|
W zasadzie to są tu trzy możliwości:
brak płynu hamulcowego (pusty zbiorniczek)
niedrożny (zapchany lub zagnieciony) przewód doprowadzający płyn do pompy sprzęgła
uwalona pompa sprzęgła |
| Ostatnio zmieniony przez bowitek Nie Lip 08, 2007 00:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
pwisnia23

Model Opla : ZAFIRA 1,8 16V
Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Nie Lip 08, 2007 10:00
|
|
|
| A może wystarczy odpowiertrzyć układ? Hamulców też nie ma jak są zapowietrzone. |
|
|
|
 |
Munio [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Lip 08, 2007 16:03
|
|
|
| bowitek napisał/a: | W zasadzie to są tu trzy możliwości:
brak płynu hamulcowego (pusty zbiorniczek)
niedrożny (zapchany lub zagnieciony) przewód doprowadzający płyn do pompy sprzęgła
uwalona pompa sprzęgła |
Wszystkie trzy możliwości muszę wykluczyć.Płyn dolewałem,przewód nie jest zagnieciony,a pompa sprzęgła wcześniej działała bez zarzutów więc wątpię ze tak nagle padła.Nawet dmuchałem sprężonym powietrzem w ten przewód i ciężko bo ciężko, ale bombelki wychodziły w zbiorniczku.Odpowietrzać niema czego,bo tam prawie płyn nie idzie:( |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|