adeer Model Opla : Astra G
Wysłany: Pon Sie 27, 2007 22:28 Brewki
szukałem troche po forum ale na temat instalacji tego ustrojstwa z a wiele nie ma:(
dlatego kilka pytan jako ze jestem totalnym poczatkujacym w samochodach a chcialbym cos zrobic samemu nie duzym kosztem zeby nie umoczyc jak spieprze sprawe:):
1.) chce kupic takie: brewki
czy laminat jest materialem ok czy to szit??
2.) jaki klej do tego? czy np przezroczysty poxipol bedzie ok?
3.) co z malowaniem? moja strzala jest srebrna i to tez bym machnal na srebrno.
wiem ze trzeba najpierw podklad to mam. i co dalej? da sie to zrobic samemu? jak dobrac kolor spreyu (jakie to sa mniej wiecej koszta?)
z gory dzieki za odpowiedz:)
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
Model Opla : Astra F sedan 1,4 94r
Zaproszone osoby: 21
LPG: si
Wysłany: Pią Sie 31, 2007 22:41
adeer,
1.laminat jako sam material jest ok ale jakos wykonania sprawia czy to co kupisz nie bedzie do pupy.
2.Poxipol i inne kleje pochodne do montazu/klejenia na szybach,ogolnie tez mozesz uzyc silikonu ,bo gdyby ci sie policja przyczepila ze masz cos na kloszach to mozna latwiej zerwac.
3.masz stan surowy,nastepnie podklad ,lakier i klar .
4.montaz brewek.
5 i włala jak to mowi pascal.
Wysłany: Sob Wrz 01, 2007 01:53
o dzieki za odpowiedz ale jeszcze kilka szczegółów bym prosił:
napisałes:
"nastepnie podklad ,lakier i klar ."
co z tym lakierem?
pojde do mieszalni farb i oni mi to nabiją w puszke spreya??
czy to tylko pistoletem mozna?
jakie sa orientacyjne ceny za taki lakier (ile bym zuzyl tego do tych malych brewek??)
adeer, jesli chcesz malowac sprejem to musisz dobrac go do numeru lakier samochodu.ale lepiej pojdz do mieszalni oni ci dobiora kolor i do lakiernika na pistolet zaplacisz grosze a trwalsze bedzie nis sprej a na brewki to ci wejdzie bardzo ale to bardzo mala ilosc.ale wybor nalezy do ciebie,ja jak malowalem rower to mi poszly 3 setki
Model Opla : Astra F sedan 1,4 94r
Zaproszone osoby: 21
LPG: si
Wysłany: Sob Wrz 01, 2007 12:54
na mieszalni mniej niz 100 lub 200 ci nie sprzedadza bo im si enie bedzie oplacalo.lakierowac lepiej pistoletem chociaz jak masz dobra reke to mozesz sie pokusic o spray.
Kijana Model Opla : Astra G
Wysłany: Nie Wrz 02, 2007 09:24
Ja malowalem sprejem i wyszlo oki! Za sprej placilem okolo 40zeta do tego podklad i klar! zakladalem na silikon i trzyma bez problemu,ale najlepiej miec bezbarwny!
Wysłany: Wto Wrz 04, 2007 18:33
no troche mam farta.
brewki kupilem te za 25pln z allegro.
troszke trzeba bylo je przyszlifowac pilnikiem ale ok bo czego wymagac za takie pieniadze;)
lakierowane bede mial gratis bo lakierowalem zderzak przedni i gosciu powiedzial ze takie cos mi psiknie za darmo. tylko ze mieszka 150km odemnie i wysylam mu to jutro poczta:(
ale jak dokleje to nie omieszkam wkleic foto;)
Powiedzcie posiadacze brewek od kogo kupić? Macie swoje to polećcie sprzedającego. Chodzi o jakość. Na allegro ciężko z aukcji wywnioskować czy towar jest godny zakupu.