Witam.
Jak ktos uporal sie z tym problemem to bede wdzieczny za podpowiedz w postaci zdjec. Ja myslalem zamontowac w tym miejscu nad popielniczka ale nie wiem czy sie zmiesci na glebokosc (patrz zdjecie). Ewentualnie kolo kolumny kierownicy.
Na razie musze sfinalizowac zakup (planuje midlanda 1001z + lemm AT1200)- przekonanie zony nie jest latwe
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
Model Opla : Astra II
Zaproszone osoby: 1
LPG: Nie
Wiek: 23 Dołączył: 23 Gru 2005 Posty: 1522 Skąd: Szczecin
Wysłany: Sro Kwi 12, 2006 18:23
Radio schowaj w schowku by Janosików nie kusiło, a kabel od gałki pociągnij w tą lukę pod radiem, ja tam mam.
Co do anteny i radia nie kupiłbym tego zestawu, uniden 510 lub 520 i antena lemm 1700. To są moje typy, ewentualnie Alana 48 ale zależy ile pieniążków chcesz na to przeznaczyć.
p@blo [Usunięty]
Wysłany: Sro Kwi 12, 2006 20:50
holcu napisał/a:
zależy ile pieniążków chcesz na to przeznaczyć.
wlasnie na unidena 520 mam za malo a co do anteny to mam juz tego Lemm AT1200 i w polaczeniu z reczniakiem (jakas ONWA) spisywala sie OK.
holcu napisał/a:
Radio schowaj w schowku
jak bede mial radyjko to przymierze, jakkowliek bede wdzieczny za jakies zdjecia od Corsomaniakow
pozdrawiam
Nie pamiętam dokładnie jaki numer ale jak przeglądniesz to znajdziesz
eduardo_vkp [Usunięty]
Wysłany: Sro Kwi 19, 2006 13:48
nie kupuj tego midlanda! lepiej kupic unidena 510 jak Holcu pisal, jezdzilem z alanem 100+ a to jest to samo co ten midland i jak krecilem silnik powyzej 4tys obrotow to bylo slychac warkot w radyjku sam wczoraj kupilem Unidena 520 i idzie do mnie antena New Alaska bo ta ktora mam ma ciety promiennik i swr lipny
p@blo [Usunięty]
Wysłany: Pon Kwi 24, 2006 19:00
jednak kupilem midlanda. w srode montuje sprzecik. przymierzalem dzis i sklaniam sie jednak zeby zamontowac w schowku. na innym forum wyczytalem ze dobrze montuje sie na przyklejanych rzepach. obczaje to i postaram sie umiescic rezultaty jak najszybciej 9oczywiscie w postaci foto)
pozdrawiam
Model Opla : Astra II
Zaproszone osoby: 1
LPG: Nie
Wiek: 23 Dołączył: 23 Gru 2005 Posty: 1522 Skąd: Szczecin
Wysłany: Pon Kwi 24, 2006 19:37
Etam na jakie rzepy, kolego ja mam w schowku zamontowane w opelku radyjko sprawa jest taka :
Demontujesz schowek kupujesz takie specjalne kątowniki (ja miałem w zestawie do radia) niestety by fajnie to wyszlo bynajmniej w asterce wyciągasz boczną lampke ze schowka i tam tą dziurką puszczasz kabelek od gruszki i wyprowadziłem sobie tam nad popielniczką aczkolwiek jak mówie mam Astrę II .
Będzie sporo trudności, jeszcze po drodzę
a- dodatkowy głośnik bo rozumiem ze chcesz jeżdzić przy zamkniętym schowku słabo będziesz słyszał.
b- ciężko zmienia się kanały jadąc koncentrując się na drodze, a jednocześnie oblukując radio.
c- jeszcze ciężej zmienia się kanały jak jedziesz z pasażerem.
Zalety
a - czego oczy nie widzą tego sercu nie żal masz zawsze przed janosikami schowane radyjko i tak nie korci
b- estetyka, nic ci nie lata, wszystko schowane, nogami nigdzie nie uderzasz w radio (w wypadku gdy montuje się pod schowkiem lub pod kierownicą)
Resztę ocenisz sam dobrze by radio miało RF gain i squelch czy jakos tak to sie pisze
Noi do zobaczenia na channel no 19
HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
p@blo [Usunięty]
Wysłany: Wto Kwi 25, 2006 10:24
dzieki holcu
jutro sie za to biore wiec dam znac. mam uchwyt, wiec pewnie go wkrece i radio umocuje na nim. nie wiem tylko czy zasilanie podlaczyc do lampki w schowku, czy pod kostke radia samochodowego (wiem ze do aku najlepiej, ale nie wiem czy sie w tym polapie)
co do dodatkowego glosnika to na razie bede jezdzil z otwrta, bo dodatkowy glosnik to dodatkowy koszt (czyli przekonac zone), ale powoli...