Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Opel Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
CB w Corsie
Autor Wiadomość
p@blo
[Usunięty]

Wysłany: Sro Kwi 12, 2006 10:36   CB w Corsie

Witam.
Jak ktos uporal sie z tym problemem to bede wdzieczny za podpowiedz w postaci zdjec. Ja myslalem zamontowac w tym miejscu nad popielniczka ale nie wiem czy sie zmiesci na glebokosc (patrz zdjecie). Ewentualnie kolo kolumny kierownicy.
Na razie musze sfinalizowac zakup (planuje midlanda 1001z + lemm AT1200)- przekonanie zony nie jest latwe :)

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
Lukasik 
ASTRA TUNING TEAM

Wysłany: Sro Kwi 12, 2006 18:23   

A o schowku nie myslałes ??? ?

holcu 
Administrator

Zaproszone osoby: 1
LPG: Nie
Wysłany: Sro Kwi 12, 2006 18:23   

Radio schowaj w schowku by Janosików nie kusiło, a kabel od gałki pociągnij w tą lukę pod radiem, ja tam mam.

Co do anteny i radia nie kupiłbym tego zestawu, uniden 510 lub 520 i antena lemm 1700. To są moje typy, ewentualnie Alana 48 ale zależy ile pieniążków chcesz na to przeznaczyć.

p@blo
[Usunięty]

Wysłany: Sro Kwi 12, 2006 20:50   

holcu napisał/a:
zależy ile pieniążków chcesz na to przeznaczyć.

wlasnie na unidena 520 mam za malo a co do anteny to mam juz tego Lemm AT1200 i w polaczeniu z reczniakiem (jakas ONWA) spisywala sie OK.

holcu napisał/a:
Radio schowaj w schowku

jak bede mial radyjko to przymierze, jakkowliek bede wdzieczny za jakies zdjecia od Corsomaniakow

pozdrawiam

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

18%
67%
81%
holcu 
Administrator

Wysłany: Sro Kwi 12, 2006 22:30   

Jakbyś chciał zdjęcia z astry przeglądną to zapraszam http://opel24.com/opel/

Nie pamiętam dokładnie jaki numer ale jak przeglądniesz to znajdziesz

eduardo_vkp
[Usunięty]

Wysłany: Sro Kwi 19, 2006 13:48   

nie kupuj tego midlanda! lepiej kupic unidena 510 jak Holcu pisal, jezdzilem z alanem 100+ a to jest to samo co ten midland i jak krecilem silnik powyzej 4tys obrotow to bylo slychac warkot w radyjku :lol: sam wczoraj kupilem Unidena 520 i idzie do mnie antena New Alaska bo ta ktora mam ma ciety promiennik i swr lipny :roll:

p@blo
[Usunięty]

Wysłany: Pon Kwi 24, 2006 19:00   

jednak kupilem midlanda. w srode montuje sprzecik. przymierzalem dzis i sklaniam sie jednak zeby zamontowac w schowku. na innym forum wyczytalem ze dobrze montuje sie na przyklejanych rzepach. obczaje to i postaram sie umiescic rezultaty jak najszybciej 9oczywiscie w postaci foto)
pozdrawiam :D

holcu 
Administrator

Wysłany: Pon Kwi 24, 2006 19:37   

Etam na jakie rzepy, kolego ja mam w schowku zamontowane w opelku radyjko sprawa jest taka :) :

Demontujesz schowek kupujesz takie specjalne kątowniki (ja miałem w zestawie do radia) niestety by fajnie to wyszlo bynajmniej w asterce wyciągasz boczną lampke ze schowka i tam tą dziurką puszczasz kabelek od gruszki i wyprowadziłem sobie tam nad popielniczką aczkolwiek jak mówie mam Astrę II .

Będzie sporo trudności, jeszcze po drodzę :)

a- dodatkowy głośnik bo rozumiem ze chcesz jeżdzić przy zamkniętym schowku słabo będziesz słyszał.

b- ciężko zmienia się kanały jadąc koncentrując się na drodze, a jednocześnie oblukując radio.

c- jeszcze ciężej zmienia się kanały jak jedziesz z pasażerem.

Zalety
a - czego oczy nie widzą tego sercu nie żal :) masz zawsze przed janosikami schowane :) radyjko i tak nie korci

b- estetyka, nic ci nie lata, wszystko schowane, nogami nigdzie nie uderzasz w radio (w wypadku gdy montuje się pod schowkiem lub pod kierownicą)

Resztę ocenisz sam ;) dobrze by radio miało RF gain i squelch czy jakos tak to sie pisze :)

Noi do zobaczenia na channel no 19

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

18%
67%
81%
p@blo
[Usunięty]

Wysłany: Wto Kwi 25, 2006 10:24   

dzieki holcu
jutro sie za to biore wiec dam znac. mam uchwyt, wiec pewnie go wkrece i radio umocuje na nim. nie wiem tylko czy zasilanie podlaczyc do lampki w schowku, czy pod kostke radia samochodowego (wiem ze do aku najlepiej, ale nie wiem czy sie w tym polapie)
co do dodatkowego glosnika to na razie bede jezdzil z otwrta, bo dodatkowy glosnik to dodatkowy koszt (czyli przekonac zone), ale powoli... :D

holcu 
Administrator

Wysłany: Wto Kwi 25, 2006 16:50   

koszt 30 zł z tego co pamiętam a co do zasilania :P ja pociągnełem z lampki którą miałem w schowku :P trzeba korzystać z tego co nam daje producent opla :)

Odpowiedz do tematu