Opel

Opel Forum Home Opel Home Grupy Klubowicze Forum Mapa Mapa Polski Fotoradarów Statystyki Wyszukiwarka Serwisu SZUKAJ Wyszukiwarka Serwisu Statystyki Rejestracja Mapa Polski Fotoradarów Zaloguj Wyloguj się z Portalu

Poprzedni temat «» Następny temat
Autor Wiadomość
beatlover
[Twój profil został usunięty!]

Wysłany: Wto Sty 05, 2010 21:31    [CC] Jak ogarnąć wyświetlacz?

Witajcie, mam corsę C z 2002 roku... i mały problem :)

Jako że nie mam fabrycznego radia, nie mogę sterować tym co jest na wyświetlaczu, który też mam jakiś dziwny bo do tej pory spotykałem takie z przyciskami.

Ja mam u siebie coś takiego:

Dodatkowo w schowku mam chyba zestaw głośnomówiący NOKIA.

W chwili obecnej na wyświetlaczu widnieje mi tylko godzina, data i temperatura na zewnątrz. Jeśli spada poniżej 2 st. C to pokazuje się komunikat po niemiecku żeby uważać na drodze :)

Z tego co wnioskuję to powinien być jakiś komputer w tej corsie - tutaj np. widzę taki sam wyświetlacz podczas montażu w corsie - widnieją na nim dane z radia, spalanie itd.

http://www.flickr.com/pho...57622514366973/

I teraz pytanie. Jakie radio kupić aby to wszystko działało razem? CDC 40 Opera? Czy jakieś inne?

holcu
Naczelny Wódz :)

Model Opla : Opel24.com
Zaproszone osoby: 15022
LPG: Nie
Adsense :

Opel Corsa
bad 

Model Opla : Corsa C 1,3 CDTI

Punkty zdobyte: 59
Wysłany: Wto Sty 05, 2010 21:58    

Opera nie podejdzie do Twojego rocznika z tego, co czytałem gdzieś. Niech ktoś jeszcze z użytkowników to potwierdzi dla pewności. Ten typ wyświetlacza, który posiadasz, to wyświetlacz z komputerem montowany tylko w bogatszych wersjach tego modelu auta. Nie mam go u siebie, więc nie powiem Ci niestety nic na temat jego obsługi.

holcu

Adsense :

Opel Corsa
komisarz ryba 

Model Opla : corsa c 1,7cdti

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 09:59    

u mnie duzy wyswietlacz (gid) smiga z fabrycznym cd30 mp3, czyli takim jakie jest wyciagane w podanym linku.

podstawowa obsluga komputera i radia odbywa sie za pomoca przyciskow w kierownicy, a wszelkie "glebsze" ustawienia przeprowadza sie przyciskami na radio.

masz klimatronik? bo u mnie na duzym wyswietlaczu nie sa pokazywane dane z klimy, tylko data, godzina, spalanie, temp. i dane z radia/plyty. ustawienia klimy widnieja tylko na wyswietlaczu od klimy.
Ostatnio zmieniony przez komisarz ryba Sro Sty 06, 2010 10:00, w całości zmieniany 1 raz  

holcu

Adsense :

Opel Corsa
bad 

Model Opla : Corsa C 1,3 CDTI

Punkty zdobyte: 59
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 11:21    

Kolega dał zdjęcie przykładowe, więc nie bierz informacji na nim wyświetlanych za pewnik. W dodatku ma CC sprzed liftu, więc nie jestem pewien czy były montowane w tym czasie wersje GID czy tylko rozbudowany wyświetlacz z opcją np. nawigacji.

marmi 
Kamikadze

Model Opla : Corsa c Z17DTH
LPG: hy?

Punkty zdobyte: 39
Wysłany: Sro Sty 06, 2010 13:08    

Kolega ma corse przedliftową... to znacy że wyświetlacz jest chyba pod sama nawigacje i radio.. komputer nie wiem czy bedzie działał..
żeby to działało to musisz sobie zakupić radio z navi oryginalne przedliftowe nie pamiętam teraz symboli tego radia.... ale trudno znalezć taką rzecz...
Ostatnio zmieniony przez marmi Czw Sty 07, 2010 00:28, w całości zmieniany 2 razy  

beatlover
[Twój profil został usunięty!]

Wysłany: Czw Sty 07, 2010 00:12    

Z tego co się dowiedziałem to mam w corsie nawigację satelitarną i zestaw głośnomówiący. Na 99% wcześniej bylo tutaj radio Siemens NCDC 2015. I teraz pytanie - czy w końcu mam wersję z komputerem czy nie? :)

marmi 
Kamikadze

Model Opla : Corsa c Z17DTH
LPG: hy?

Punkty zdobyte: 39
Wysłany: Czw Sty 07, 2010 00:27    

beatlover napisał/a:
Z tego co się dowiedziałem to mam w corsie nawigację satelitarną i zestaw głośnomówiący.
no to się zgadza nawigacje masz (choć oplowska jest takiej sobie jakości) na pewno a jesli w schowku masz to co masz to masz nokiowski zestaw głosnomówiacy !!

beatlover napisał/a:
Na 99% wcześniej bylo tutaj radio Siemens NCDC 2015. I teraz pytanie - czy w końcu mam wersję z komputerem czy nie? :)
Samo radio komputer obsługuje ale czy w samochodzie będzie działac to się okaże ale jest prawdopodobne że tak...

Odpowiedz do tematu

Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: