Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Centralny zamek+podgrzewanie tylnej szyby
Autor Wiadomość
Rafał77
[Usunięty]

Wysłany: Sro Lut 27, 2008 09:27   Centralny zamek+podgrzewanie tylnej szyby

Witam!
Jestem w posiadaniu Opla Corsa C 1.3 CDTI 2004
Mam dwa pytanka:
czy ktoś moze wie jaki jest koszt instalacji centralnego zamka w takim autku?
Drugie pytanie:
podgzrewanie tylnej szyby: część "nitek" w szybie zauważyłem że jest przepalona i tylko w części szyba jest podgrzewana(szxzególnie problem w zimie)
czy można to jakoś naprawić samemu jeśli nie to ile zapłace w serwisie.

Pozdrawiam wszystkich i prosze o info!

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

wild_elk 

Model Opla : Corsa C 1,3 CDTI 2004r.
LPG: Nie

Punkty zdobyte: 3
Wysłany: Sro Lut 27, 2008 14:51   

siemasz
mam takie samo autko o centralnym nie umiem nic powiedziec bo jak kupiłem to moja już miała i jaki bajer nawet z pilotem :mrgreen: nie no to tylko żart ale odnośnie tylnej szyby to chyba są specjalne pasy, które nakłada się na ścieżkę w miejscu gdzie jest np, przerwana od zarysowania od przewożenia jakiegoś długiego i ostregu jakiegoś przedmiotu, który mógł powiedzmy tak już na wybojach sie poruszac i przemaszynowac lekko po szybie, wiesz o co mi chodzi :wink: kiedyś w poprzednim samochodzie też miał ścieżki poprzepalane ale nie praktykowałem tego ....... bo jestem leniwy ale o ten samochód już dbam :mrgreen: jak się czegoś konkretnego dowiesz to napisz na forum bo też jestem ciekaw czy faktycznie te pasty czy tam inne preparaty działają :wink:
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez wild_elk Sro Lut 27, 2008 14:52, w całości zmieniany 1 raz  

Mixon81
[Usunięty]

Wysłany: Sro Lut 27, 2008 15:51   

Centralny mozna samemu zamontowac to koszt bedzie maly(w 100zl.sie zmiescisz),co do przepalonego paska to jest taka farba przewodzaca prad wyglada jak lakier do paznokci,pomalujesz to miejsce i bedzie ok,pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Mixon81 Sro Lut 27, 2008 15:52, w całości zmieniany 1 raz  

Rafał77
[Usunięty]

Wysłany: Sro Lut 27, 2008 18:49   

Witam!
Dzięki za info, spróbuje z tą pastą lub farbą przewodząca prąd.
Pozdrawiam.
Rafał.

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

Odpowiedz do tematu