Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: kokos
Sro Lip 02, 2008 21:38
Co jest lepsze CORSA czy TIGRA?? :)

Corsa czy Tigra??
Corsa
50%
 50%  [ 92 ]
Tigra
49%
 49%  [ 90 ]
Głosowań: 182
Wszystkich Głosów: 182

Autor Wiadomość
MarCiNeK
[Usunięty]

Wysłany: Nie Sty 08, 2006 15:14   

zaglosowalem na Corse... jakos tak bardziej mi do gustu przypadła (każda generacja) ;)

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

Cinek- 
Opel Corsa Fan Club

Model Opla : Corsa B C14NZ
Zaproszone osoby: 1

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Nie Sty 08, 2006 16:00   

Corsa jest według mnie ładniejsza i tak jak wspomniał ogiko bardziej praktyczna. Ale i na Tigrę fajnie jest popatrzeć :P

wacha007
[Usunięty]

Wysłany: Nie Sty 08, 2006 16:25   

Cinek-,
tylko popatzreć :) .... :twisted:

gRiVa
[Usunięty]

Wysłany: Pon Sty 09, 2006 14:44   

Cinek- napisał/a:
Corsa jest według mnie ładniejsza i tak jak wspomniał ogiko bardziej praktyczna. Ale i na Tigrę fajnie jest popatrzeć :P

Jak dla mnie, nie ma co tu porownywac. To ze uzytkownicy Corsy pisza iz Tigra jest mniej fajna :wink: niz Corsa to jest normalne (glupio by bylo jakby pisali odwrotnie).

Oba modele roznia sie prawie tylko wygladem, a tutaj nie ma pomiluj, corsa nie wzbudza zadnego zaciekawienia, wogole nigdy nie zwracalem uwagi na to auto.

Przedewszystkim, jakie sa argumenty za kupnem Corsy? Moze niech mnie ktos oswieci :lol: , czym sie kierowaliscie, moze tak?

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

wacha007
[Usunięty]

Wysłany: Pon Sty 09, 2006 14:56   

...szczerze to zostało mi w garazu na długość 3.8m i to akurat wystarczyło na 3 d corse pozatym auto miało byc do codzienneij ekspoatacji. ekonimiczne (intalacja miaął zostaćprzyjęta II gen. pozatym moje seruszko co jezdzi nią więcej niż ja chciało corse miała mieć wsp abs poduchy i klime ma szysko prucz klimy ale powoli klima tez bedzie pozatym aut omiało dawać nam choc troche z satysfakcji takiej jak mieliśmy z mazdy 2.5 v6 (osiagi) i daje przynajmiej odczucia są podobne a pokonywalnośc zakrętów corsa bije mazde. Pozatym dostępność części mechanicznych jak i blacharskich za kupnem corsy przemuwiło rozsądne myślnie pozatym w tigrze nie ma miejsca z tyłu :) ...no i to by było na tyle szczerze kupiłbym corse raz jeszcze...

rox
[Usunięty]

Wysłany: Pon Sty 09, 2006 15:04   

gRiVa napisał/a:
czym sie kierowaliscie, moze tak?

corsa to poprostu dobre auto. biorac po uwage koszty eksploatacji jest to idealne auto dla studenta ;) zaprzeczysz?

Gość

Wysłany: Pon Sty 09, 2006 16:07   

wacha007 napisał/a:
...szczerze to zostało mi w garazu na długość 3.8m i to akurat wystarczyło na 3 d corse .

:lol:

wacha007 napisał/a:
pozatym moje seruszko co jezdzi nią więcej niż ja chciało corse

no to co mi tu wypisujesz o wyzszosci swiat jednych nad drugimi, na takie argumenty nie ma bata :wink:

wacha007 napisał/a:
za kupnem corsy przemówiło rozsądne myślnie

no wlasnie, jak ktos chce miec dupowoz, no to sorry, nie rozumiem co tu porownywac, to tak jak mowic ze VW jest lepszy niz Alfa bo jest mniej usterkowy, to nie o to chodzi w tego typu autach (no moze przesadzilem z przyrownaniem Alfy do Tigry ;-) )

wacha007 napisał/a:

pozatym w tigrze nie ma miejsca z tyłu :)

i czym Ty sie martwisz, to jest zmartwienie pasazera a nie kierowcy :lol:

rox napisał/a:
gRiVa napisał/a:
czym sie kierowaliscie, moze tak?

corsa to poprostu dobre auto. biorac po uwage koszty eksploatacji jest to idealne auto dla studenta ;) zaprzeczysz?

nie wiem, ja na studiach jezdzilem MPK :P

gRiVa
[Usunięty]

Wysłany: Pon Sty 09, 2006 16:08   

Ten post powyzej jest moj, nie wiem dlaczego mnie nie zalogowalo :roll:

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

Cinek- 
Opel Corsa Fan Club

Model Opla : Corsa B C14NZ
Zaproszone osoby: 1

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Pon Sty 09, 2006 17:50   

gRiVa napisał/a:
jakie sa argumenty za kupnem Corsy?

mała, zwinna, zgrabna, ma kawałek bagażnika i w przciwienstwie do Tigry (na którą to czasami fajnie spojrzeć :wink: ) ma miejsce z tyłu , co czasami ma dość duże znaczenie. Bo ja osobiście lubię, jak pasażer co siedzi z tyłu, nie narzeka, że ma mało miejsca na nogi :P Mam klapki na oczy jeśli chodzi o Opla, (cała rodzina jeździ Oplami) jak kilka lat temu kupowałem auto to miała być Astra, ale stwierdziłem, że po co wozić "powietrze" bo najczęściej jeźdzę sam. Więc padło na Corsę :) Oglądałem też i Tigrę ale mnie nie przekonała. Brzydką "dupą" i między innymi brakiem miejsca z tyłu bo jednak czasami jeżdzę z pełnym składem. A poza tym do Corsy dużo łatwiej włożyć fotelik dla dziecka (którego jeszcze co prawda nie mam ale kto wie :wink: ) Jak bym miał teraz kupować drugi samochód to napewno byłaby to Corsa :D A Tigra... no cóż, czasami fajnie popatrzeć...

wacha007
[Usunięty]

Wysłany: Pon Sty 09, 2006 21:36   

gRiVa, co do miejsca z tyłu to takie same argumenty co Cinek fotelik nie ma ale kto wie (panie Cinek to kiedy pierwsze chrzciny w OCFC i Opel24) :) CORSA i tyle bez dwóch zdan....

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi