|
|
|
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
aresq [Twój profil został usunięty!]
|
Wysłany: Sob Lis 25, 2006 17:02 Co kupić? Astra II, Audi a3, Golf IV
|
|
|
Jakie silniki byście polecali i jaką markę . Wiem, że Opel górą to bezpodstawne, ale jak to sie ma do Audi i Golfika? Myślałem nad mazdą 323f, ale to nie bardzo... i o fiacie coupe hahaha nie no wybieram z tych trzech Jakie silniki polecacie koledzy i koleżanki?
Astra II
Audi a3
Golf IV |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Administrator

Model Opla : Opel24.com
Zaproszone osoby: 15022
LPG: Nie
|
Adsense :
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
maniakopel [Twój profil został usunięty!]
|
Wysłany: Sob Lis 25, 2006 18:47
|
|
|
| Nie wiem to już raczej twój wybór.Myśle że Audi jest o wiele droższe w seriwsowaniu i ogolnie w zakupie.Volkswagen solidność a zarazem nudny aż do bulu.A serwis też nie jest tani a dobry i zadbany egzemplasz conajmiej z 1.6 16v tez kosztuje wiecej od astry.Za cene audi czy vw kupisz bardzo dobrze wypsarzoną astre.A co do silników to się określ czy benia czy ropniak. |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Administrator

Model Opla : Opel24.com
Zaproszone osoby: 15022
LPG: Nie
|
Adsense :
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
Vulcanus

|
Wysłany: Sob Lis 25, 2006 19:20
|
|
|
jesli chdzi o koszty to zgadzam sie z maniakopel, audi odpada, tym bardziej ze do dynamicznej jazdy trzeba mu przynajmniej 1.8. vw i opelek sa lzejsze i 1.6 16v wystarcza. w audi nawet nie masz co mazyc o dobrej cenie za disla, za to vw ma niesmiertelne 1.9 TDI z mocami od 90 do 130 koni (z czego ten 130 koni leprzy bo ma poprawiona konstrukcje i 170kucy to nie problem ). za oplem przemawia to ze jest jeszcze tanszy w zakupie i utrzymaniu od vw, silniki jesli zadbane (wymiany filtrow i plynow na czas) to robia bezproblemowo 250tys. , disle isuzu choc nie powalaja moca tez sa sprawdzonymi konstrukcjami. |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sob Lis 25, 2006 20:07
|
|
|
Co do opla astry nie brałem nawet pod uwage isuzu dizla tylko 2.0 DI\DTI lub 2.2 DTI Pozatym vw mk4 w dizlu 130 konnym tez ma spora cene i nie ma co liczyć na przebieg miejszy niż 160\180 tyś chodz zalezy jaką dusponujesz kwotą.Pozatym myśle ze alternatywą dla mk4 jest silnik 115 konny na pompowtryskiwaczach już i 6-cio biegowej skrzyni. Silnik 90 czy 110 znacznie lepiej znosza jakość paliwa niż 105\115\130 czy w 150 TDI GTI.Moja kolejność to ASTRA Z VW NA RóWNI(zalezy co bedzie w lepszym stanie) ze wkazaniem na opla bo koszty ekploatacji VW będą większe....a na samym końcu audi.Nie mówie że jest złe ale Audi ma bliżej do merca czy bmw niż do vw czy opla a to adekwatnie widać po cenach czesci i nie tylko w a3.Myśle że kazdy silnik jak będziesz o niego dbał wytrzyma conajmiej 300 tyś
[ Dodano: Sob Lis 25, 2006 20:11 ]
Volkswagen ma zauważalnie miej miejsca na tylnej kanapie.Pozatym polecam przenalizowanie wyników euro-ncap jeśli chciałbyś wziąść pod uwage bezpieczeństwo:) Audi orzy zderzeniu czołowym ma 56%; volkswagen 63% a astra 81% wiec myśle że rużnice są spore ze wskazaniem na najbezpieczniejszą astre:)
[ Dodano: Sob Lis 25, 2006 20:24 ]
A co do silników benynowych to do każdech z tych 3 dostepne sa benzynówki 1.8:) ze wskazaniem szczególnym na audi i vw które waża wiecej niż astra.Co do dizla to w VW każdego tak jak i w audi bo paleta silników dizla była taka sama a do asterki to jakąś z wersji 2.0 DI_16V lub DTI_16V A jak trafisz 2.2 DTI_16V z rozsądnym przebiegiem to nawet się nie zastanawiaj |
|
|
|
 |
|
venom24
Akcesoria Tuningowe

Model Opla : Opel24
Zaproszone osoby: 126
|
|
|
|
 |
agnieszka [Twój profil został usunięty!]
|
Wysłany: Sob Gru 02, 2006 21:29
|
|
|
co prawda mam jeszcze tigre /i strasaznie zal mi ja sprzedac /, ale szukam audi a3 1,8 turbo ze 150konikami... /wartego uwagi egzemplarza /
jest to autko naprawde dobrze wyposazone, perfekcyjnie wykonane i ma... niezle przyspieszenie. koszt serwisowania jest rzecza wzgldna /na co kogo stac - ale nie jest najgorzej/.
golf IV - rzadko mozna znalezc dobrze wyposazony egzemplarz
astra II - nie wypowiem sie... nie wiem.
trzeba wybrac pomiedzy komfortem a cena... niestety |
|
|
|
 |
|
|
|
|
 |
agnieszka [Twój profil został usunięty!]
|
Wysłany: Sro Gru 06, 2006 22:10
|
|
|
maniakopel, cos w tym jest ...
ja nikogo nie namawiam, tylko wyrazam swoje zdanie . co do astry, nie potrafie doradzic, stad moj komentarz /nigdy nie interesowalam sie tym samochodem/.
a szukajac takiego audi w dobrym stanie, trzeba mec cierpliwosc . w wiekszosci sa to egzemplarze do generalnego remontu . dlatego poszukiwania trwaja...
prawda jest takze, ze po zakupie tygrysa musialam wymienic wiekszosc czesci mechanicznych /prawie pol roku stala w serwisie/. nagroda jest teraz niezawodna jazda i wymiana tylko olei i filtrow w czasie przegladu /ale nie chce tego powtorzyc / |
|
|
|
 |
|
Wysłany: Sro Gru 06, 2006 22:28
|
|
|
No zgadzam się z Tobą w 100% Dlatego ogólnie do każdego sportowego autka czy silnikiem turbo trzeba podchodzić z mega ostrożnością bo jeszcze audi a3 czy 4 1.8 TURBO jest do osiagniecie w stanie BDB tak i jak astra cope ze wgledu na wiek, chodz nie od razu dostaniemy "rodzynka"ale aby dostać scirocco lub corrado nie bite to naprawde cud To samo tyczy się crx\probe\fiatów cupe itp itd. |
|
|
|
 |
theszewczuk [Twój profil został usunięty!]
|
|
|
|
 |
|
|