|
|
| Autor |
Wiadomość |
pizza1975 [Usunięty]
|
Wysłany: Sro Mar 15, 2006 22:22 Co kupić?-refleksje po niedzielnej giełdzie
|
|
|
| Zaniosło mnie w niedzielę do Słomczyna na giełdę. A tak sobie popatrzeć i zorientować się w cenach bo zamierzam jak się uda zmienić auto w tym roku. Więc jak przyzwoity samobiczownik chodziłem od astry F kombi do astry F kombi żeby zobaczyć za ile mogę sprzedać mój "autobus". Więc wniosek jest taki że powyżej 5 tys. zł. nie dostanę, a może i 4 to będzie dużo. Zafirek mało (a za takim się rozglądałem) i ceny ok. 30 tys. Za to niesamowity wysyp Omegi B kombi. Różnej maści, wyposażenia, rocznika i stanu. Za ok. 17 tys. była piękna bordowa MV6 z 1997r. z pełnym wyposażeniem (brakowało tylko skóry). Dochodzę więc do wniosku że nie należy sprzedawać mojej astry, która odpukać dobrze i spokojnie jeździ, tylko trochę tej rudej przegonić z błotników i nie tylko i jeździć dalej. A za jakieś pół roku do roku wymienić na Omegę B kombi, a Astrę zostawić w firmie jako ciężarówkę i sprzęt awaryjny o ile nie zacznie się za bardzo sypać. Ubezpieczenie za nią zbyt wiele nie kosztuje, a sprzedać sensownie się nie da, a dać na zatracenie szkoda.... |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
greg170 [Usunięty]
|
Wysłany: Sro Mar 15, 2006 22:31
|
|
|
co mile dla kupujacych-auta tanieja z dnia na dzien.Dle sprzedajacych troszke gorzej .Jak tak dalej pojdzie to ome z tego rocznika za rok kupisz za 10tys.Astra to dobry woz(do niedawna jezdzilem GSI)wiec zostaw sobie bryke a napewno nie bedziesz zalowal |
|
|
|
 |
CalibroManiac
Calibra Forever

Model Opla : Vectra GT C20XE 1993 r.
Wiek: 20 Dołączył: 25 Lut 2006 Posty: 191 Skąd: Sochaczew
Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Sro Mar 15, 2006 22:42
|
|
|
Na słomczynie można vectre B z 1997 Kupic za 11 tys. zł i to na naszych blachach full opcja bez skóry była jedna taka czarna. |
|
|
|
 |
pizza1975 [Usunięty]
|
Wysłany: Sro Mar 15, 2006 22:46
|
|
|
| Wiem że nie będężałował zostawienia Aserki bo odkąd ją kupiłem nie miałem najmniejszych problemów. Owszem do warsztatu trzeba jeździć i wymieniać to i owo, ale poza chłodnicą wymieniałem same części eksploatacyjne. Chyba poczekam aż Omegi stanieją, bo coraz bardziej mi się zaczynają podobać. No i ten tylny napęd ma się rozumieć, że o rozmiarze nie wspomnę.... |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
greg170 [Usunięty]
|
Wysłany: Sro Mar 15, 2006 23:02
|
|
|
| Ja jezdze oma i jestem zadowolony.Moze to nie taki "szpan"jak moje czarne GSI ale wygoda i komfort super. |
|
|
|
 |
peper [Usunięty]
|
Wysłany: Sro Mar 15, 2006 23:07
|
|
|
Ja miałem astrę i faktycznie, gdyby nie ruda to na prawdę udane auto.
Omegę tez moge polecić, bo w zakupie tania, części tanie, wygoda i komfort super, no i wypas mają niezły. W sumie ruda też się czepia, ale nie tak ordynarnie jak w astrze.
pp |
|
|
|
 |
pizza1975 [Usunięty]
|
Wysłany: Sro Mar 15, 2006 23:19
|
|
|
A z jakim silnikiem Omegę kupić?? Mi po głowie chodzi 2.5TD, ale biorę też pod uwagę 2.0 i ewentualne zagazowanie. I jeszcze których roczników się raczej wystrzegać?? Dodoam że jedyną możliwością jest kombi |
|
|
|
 |
Robo [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Mar 16, 2006 09:31
|
|
|
Ja mam 2.0 16v z 94 i jest spoko. Co do rdzy to też nie ma tragedii.
Też byłem na słomczynie ze znajomym i szukaliśmy czegoś 1.8 T ale niestety wszsytko w zakichanym TDI . |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
wacha007 [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Mar 16, 2006 09:51
|
|
|
słomczyn..panowie tam sie po cześci jezdzie
po autko do poznania lub lublina... |
|
|
|
 |
pizza1975 [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Mar 16, 2006 22:08
|
|
|
Odpukać ja 3 sensowne autka tam trafiłem. Ale zdaję sobie sprawę że to nie reguła. Na pewno jest to dobre miejsce jeżeli chce się przejrzeć ofertę rynku, gorzej że miejsce jednak opanowane już głównie przez handlarzy i żeby znaleźć dobry egzemplarz to trzeba się nachodzić i mocno noc zarwać |
|
|
|
 |
|
|