Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: zibi
Sob Lip 21, 2007 21:06
Co to za kostki, kable i antena w Oplu Zafira 2000r?
Autor Wiadomość
kalach666
[Usunięty]

Wysłany: Pią Lip 20, 2007 00:01   Co to za kostki, kable i antena w Oplu Zafira 2000r?

Witam

Jak w tytule. Dołączam fotografie na których znajdują sie 3 kostki, antena i kabel antenowy.

-czarna kostka - koniec jej znajduje się pod schowkiem pasażera (jest spięta razem z kablem antenowym), początku nie znalazłem.
-zielona - 1 część w tunelu środkowym w okolicach lewej nogi pasażera, 2 część pod siedzeniem pasażera.
-niebieska - koniec znajduje się w tunelu środkowym w okolicach nogi pasażera, początku nie znalazłem.
- kabel antenowy wraz z antena na prawym trójkącie z przodu (podszybie) - do czego jest ta antena?

Obstawiam, że niektóre elementy na fotografiach są związane z systemem audio

Nie posiadam oryginalnego radia, - kostki od zasilania i od głośników są podłączone do radia, więc te opcje odpadają

Nie posiadam fachowej literatury, dlatego zwracam sie do Was o pomoc.

Proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam!

foto:

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

sei 
krasnal

Model Opla : Zafira 2.0DTI

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Pią Lip 20, 2007 01:44   

Nie mam czegoś takiego ale obstawiam, że przynajmniej część z tego to okablowanie pod zestaw do telefonu - sugeruje to kabel i złącze antenowe. W dosyć wielu Zafirach sprowadzonych z Niemiec spotyka się zestaw pod Nokię.

zeusmobil 
PUNKS NOT DEAD !

Model Opla : zafira 2.0 DTH

Punkty zdobyte: 15
Wysłany: Pią Lip 20, 2007 07:26   

potwierdzam to co napisal przedmowca. dodatkowa kosc pod siedzeniem pasazera za tym wysowanym schowkiem to jest od zmieniacza plyt .

kalach666
[Usunięty]

Wysłany: Pią Lip 20, 2007 10:04   

Witam!

Dzięki za odpowiedź.

Co do tej kostki pod siedzeniem to również myślę, że jest on od zmieniarki (ale jakiej CDC czy innej), tylko zaskakuje mnie miejsce w którym kończy się ten kabel. Jak na moje to powinien być pociągnięty do radia, a nie kończyć sie w połowie drogi.

Od czego może być ten niebieski? - nie jest to czasem kabel od siedzenia - mata, poduszka boczna, napinacz pasów, ogrzewanie fotela?

Jeżeli chodzi o antenę to obstawiam ze może być do telefonu, ale to wtedy trzeba chyba dokupić jakiś moduł do telefonu żeby to wszystko działało. Jakiś mechanik mi kiedyś mówił, że może on być od fal radiowych MW. Umiejscowieniem anteny nie ma się co kierować - widziałem ją również po lewej stronie na tylnym trójkącie.

Jakie radio możecie mi polecić (bo nie mam oryginalnego), chciałem kupić NCDR (1100,1200,1500), ale czy one obsługują sterowanie w kierownicy?

Pozdrawiam

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

huri_khan 
to mój samochód

Model Opla : ASTRA 2 1,6 16V
LPG: NIE

Punkty zdobyte: 41
Wysłany: Sob Lip 21, 2007 10:31   Re: Co to za kostki, kable i antena w Oplu Zafira 2000r?

Jeżeli chodzi o kabel z pierwszego i drugiego zdjęcia to prawdopodobnie jest ze zmieniarki, ja mam podobny lecz ten na zdjęciach jest (9x2) a ja mam (4x2).

kalach666
[Usunięty]

Wysłany: Sro Lip 25, 2007 09:47   

Witam

myślałem, że od zmieniarki jest ten zielony, a co do tego czarnego to obstawiam ze to telefon.

pozdrawiam

Odpowiedz do tematu