|
|
| Autor |
Wiadomość |
music1
C16XE
Model Opla : Corsa B GSI
Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Pon Lut 25, 2008 19:42 Corsa B 1.6 GSI Wysokie obroty??
|
|
|
Witam Wszystkich
Przegladalem forum i nic nie znalazlem na moje pytanie wiec zakladam nowy temat. Jesli cos przeoczylem to sorry.
Ale do rzeczy Posiadam Corse B 1,6 GSI silnik C16XE z roku 1994. i Mam taki problem: Gdy silnik sie zagrzeje to samochod trzyma wysokie obroty tak do 2300 obr/min i proboje dowiedziec sie co jest tego przyczyna, jak jest motor zimny np. rano jak go pale to normalnie trzyma obroty 800-900.
Mysle ze jest to wina przeplywomierza jednak chcial bym sie upewnic moze mial ktos z was taki problem ??! Jutro jeszcze wymienie czyjnik temp. bo jest dupniety ale raczej wydaje mi sie ze to nie to.
Mam rowniez problem z polaczeniem go z komputerem mianowice sprawdzalem wszystkie piny z komputera do zlacza diag i sa ok jednak przez CDIF nie idzie go polaczyc nawet ABS nie idze (Pompa Lucasa wiec wszystkiego mozna sie spodziewac)
Moze ma ktos jakies informacje ktore mogly by mi pomoc ??
Poszukuje roznych info o tym modelu manual serwis i tym podobne !
Dzieki wszystkim z gory !!
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
robertnet
Model Opla : corsa B 1.4 16v sport
Wiek: 29 Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 415 Skąd: Ostrołęka Punkty zdobyte: 7
|
Wysłany: Pon Lut 25, 2008 21:41
|
|
|
a skad wiesz ze czujnik temp jest walniety?
| music1 napisał/a: | | Mam rowniez problem z polaczeniem go z komputerem mianowice sprawdzalem wszystkie piny z komputera do zlacza diag i sa ok jednak przez CDIF nie idzie go polaczyc nawet ABS nie idze | nie rozumiem. nie mozesz podpiac kompa czy komp po podpieciu nie laczy sie z ECU?
czy zapala ci sie kontrolna check? |
|
|
|
 |
music1
C16XE
Model Opla : Corsa B GSI
Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Pon Lut 25, 2008 22:02
|
|
|
czujnik sprawdzalem na mierniku. A komputer stacjonarny nie laczy mi sie z samochodem (dlatego sprawdzalem czy gdzies miedzy kompem samochodu a wtyczka nie jest cos namieszane okazalo sie ze nie).
A calkiem zapomnialem ze CDIFem probowalem polaczyc sie przez rozne rodzaje silnikow poniewaz mojego C16XE nie ma w programie Moze ma ktos taki programik ze sterownikami do tego silnika??
A co do kontrolki check to po odpaleniu silnika gasnie i w trakcie jazdy sie nie zapala!!
Wczoraj wymienilem czujnik temp. i troszke inaczej sie zachowuje teraz na zimnym silniku trzyma wysokie obroty i na cieplym rowniez.
Dzisiaj zaswiecila mi sie kontrolka check wyskoczyly 2 bledy mianowicie 67 uszkodzony przeplywomierz i 22 potencjometr przepustnicy zbyt niskie napiecie !
I moje pytanie do was czy macie moze jakies dane na temat przeplywomierza chodzi mi o napiecie jakie powinien miec czy cos takiego co pomoze mi stwierdzic ze juz sie do nieczego nie nadaje !!??
A i moze wiecie gdzie moge zdobyc czesci do tak rzadkiego silnika ??
Pozdrawiam music1 |
| Ostatnio zmieniony przez music1 Sro Lut 27, 2008 20:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Daniel GSi