Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Corsa C UMARŁA ! Pilnie POMOCY !
Autor Wiadomość
tomek_r
[Usunięty]

Wysłany: Sro Cze 18, 2008 13:39   Corsa C UMARŁA ! Pilnie POMOCY !

Witam wszystkich,
Mam poważny problem z samochodem,(Opel Corsa 1.3 cdti 2004 rok) może ktoś z Was ma pomysł co się moze dziać.
otóż:
Podczas jazdy samochodem, kiedy zmieniam bieg np. z III na IV to w trakcie zmiany, kiedy mam wciśniete sprzegło, a puszczam gaz (co trwa 2 sek) zapala mi się kontrolka
serwisowa od elektryki silnika,. czyli żółta kontrolka auta z kluczem.
tak jeździłem kilka godzin...
następnego dnia wybrałem się do Wawy i na trasie występowały takie same objawy.
aż tu nagle podczas wyprzedzania na IV biegu i ok. 3 tyś obrotów nagle auto straciło kompletnie moc, ale tak nagle i szybko, że aż walneło mnie w fotelu i zapaliła się kontrolka.
zatrzymałem się, zjechałem na boczną droge. kontrolka non stop się świeci a auto kompletnie nie przyspiesza. zgasiłem motor. zapalilem od nowa i kontrolka już się nie świeciła, więc ruszyłem dalej. potem zrobiło mi się tak samo 3-4 razy na trasie.
Doszedłem do wniosku, że gdy zgasze i zapale silnik to ogólnie wraca do normy, ale jak się chce NAGLE przyspieszyć to wtedy właśnie NAGLE traci moc i zapala się kontrolka.
pojechałem następnego dnia na diagnostyke. podłaczyli kompa i wyszło, że jest słabe ciśnieniena na wtryskach. Mechanik skasował bład i kazał jechać, aż się zapali...
ale po tym już ani razu nie odpaliliśmy auta (po skasowaniu błedu i niskim ciśnieniu wtrysków) od razu mówie, że pompa wtryskowa była naprawiana 2 miesiace temu. wymienione całe bebechy i jest sucha, wiec wątpie aby to była ona.
CO ROBIĆ :( ?
Ostatnio zmieniony przez tomek_r Sro Cze 18, 2008 13:40, w całości zmieniany 1 raz  

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

tomekiewa 
tomekiewa

Model Opla : astra f caravan

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Sro Cze 18, 2008 14:01   

zapewne tam gdzie robili ci pompę wtryskową dali jakąś gwarancję :idea: ja bym udał się do nich na sprawdzenie :idea: :wesoly:

tomek_r
[Usunięty]

Wysłany: Czw Cze 19, 2008 13:03   

Tam pojechałem.... auto stoi juz 2 dzień. wymienili czujnik ciśnienia ale i tak dalej DEAD.

[ Dodano: Wto Lip 15, 2008 15:18 ]
Dziekuje wszystkim na forum za odpowiedzi.
Były bardzo wyczerpujące - bardzo mi pomogły.
Dobrze, że po równo miesiącu auto juz jest sprawne
Odebrałem wczoraj auto.
Już teraz chociaz wiem co może dolegać takim modelom.

Odpowiedz do tematu