Model Opla : Astra F C14NZ
Wysłany: Sro Sty 17, 2007 08:02 Re: Czarna lista CB
garazowy napisał/a:
Czy ktos wie czy to dalej obowiazuje, chcialbym wlasnie kupic sobie unidena 520 XL
Z tej listy w pdf'ie jasno wynika ze sprzedawca powinine zaprzestac przekazywania do sprzedazy konsumentowi owego produktu czyli tego Unidena 510 i 520 bo wg. tegoz urzedu nie spelnia kryteriow zgodnosci a tym samym deklaracja zgodnosci ktora daja sprzedawcy np. na allegro jest niewazna badz podrobiona.
Robo [Usunięty]
Wysłany: Sro Sty 17, 2007 08:40
Ale gdzie tu logika pół roku temu było OK teraz nagle czary mary hokus pokus jest złe... jak chcą niech mi oddadzą kase za radio to im je oddam bo to oni popełnili błąd a nie ja
Wysłany: Sro Sty 17, 2007 16:48
Robo napisał/a:
Ale gdzie tu logika pół roku temu było OK teraz nagle czary mary hokus pokus jest złe... jak chcą niech mi oddadzą kase za radio to im je oddam bo to oni popełnili błąd a nie ja
Nawet nie probuje juz szukac logiki, bo jej nie idzie nigdzie znalezc w tym kraju, kazdy np. urzad , wyjdzial komunikacji wporowadza w blad i mowi co innego, inne tez procedury sa stosowane. to juz troche OT ale nie tez nie rozumiem dlaczego nagle deklaracja wygasla...jakies lobby, Unideny za dobrze szly czas na inne badziewia.
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
Model Opla : Astra F
Wysłany: Sro Sty 17, 2007 16:50
garazowy napisał/a:
to przekręt jest jakiś bo po prostu unideny i presidenty to to samo (są robione na tych samych schematach i podzespołach w tej samej fabryce) różnica polega tylko na tym że uniden to firmowe radyjko fabryki a president to firmowe radyjko firmy która zleca jej zrobienie w fabryce unidena a że unideny były dużo tańsze od presidenta to je wycofali
a skoro president i uniden to to samo to czemu nie wycofują presidenta? - więc ja uważam że to przekręt jest jakiś zrobiony
a co do kontroli to się nie musisz przejmować bo nikt chyba nie sprawdza radyjek ani ich homologacji
Wysłany: Czw Sty 18, 2007 08:21
JOszi napisał/a:
to przekręt jest jakiś bo po prostu unideny i presidenty to to samo (...)
a co do kontroli to się nie musisz przejmować bo nikt chyba nie sprawdza radyjek ani ich homologacji
Pewnie ze przekret, stare Alany np 87 tez sie tak nazywaly a inna firma na tej samamej plycie co alan nazwa Super Cheetach czy jakos tak to sie pisalo.
Co do kontroli to u mnie na trasie Lubin - Polkowice droga nr 3, dosc czesto podczas rutynowej kontroli wlasnie CB sprawdzali papiery, teraz nie wiem jak.
pavulon [Usunięty]
Wysłany: Pią Sty 19, 2007 18:23
jak ktos zauważył tylko od konkretnych FIRMY ( IMPORTERÓW ) jak sobie zalatwic Xero tego samego Modelu od innego importera bedzie OK i kontrola nam nie straszna
poprawiłem ortografię/loozack
Ostatnio zmieniony przez loozack Sob Sty 20, 2007 23:36, w całości zmieniany 1 raz
dziambel [Usunięty]
Wysłany: Sob Sty 27, 2007 23:21 midland 1001 z
hehe to ja tez mam nie dopuszczone hehe l;eje na to
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
Model Opla : Astra F
Wysłany: Nie Sty 28, 2007 00:38
damian_lodz napisał/a:
jak ktos zauważył tylko od konkretnych FIRMY ( IMPORTERÓW ) jak sobie zalatwic Xero tego samego Modelu od innego importera bedzie OK i kontrola nam nie straszna
niestety nie bo na radiach też jest naklejka z homologacją więc na ścisłość nie musisz posizadać dokumentu bo jest naklejka