Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
czy to nie będzie się gryzło....
Autor Wiadomość
tuszok 

Model Opla : Astra II elegance X16XEL
LPG: nie

Punkty zdobyte: 4
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 12:59   czy to nie będzie się gryzło....

Witam! problem polega na tym że mam seryjne radio Philips CAR 400 a na dniach planuję zakup takiego cacka
http://www.allegro.pl/201...er=t&view=gtext
zastanawiam się czy jeśli zostawię seryjne radio i dodatkowo podłączę to drugie pod te same kostki to czy nic się nie stanie :roll:
Kolejny problem polega na tym że w bagażniku mam już zamontowany wzmacniacz i subwoofer a kable sterujące i zasilające od wzmacniacza puściłem tunelem środkowym i tu rodzi się kolejne pytanie czy nie będą miały złego wpływu np na sensor od poduszek bo z tego co się orientuję to właśnie znajduje się on w tunelu środkowym :roll:
Dodam że moje auto to Astra II

Proszę o pomoc fachowców od CA !!!
Z góry dzięki za pomoc. pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez tuszok Pon Maj 05, 2008 13:00, w całości zmieniany 1 raz  

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

cache 

Model Opla : Opel Astra G 1.6 16V X16 XEL
LPG: Nie

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Pią Maj 30, 2008 12:38   

Nie wiem jak z gryzieniem sie z przewodem od poduszek, ale podłączenie 2 jednostek sterujących brzmi dosyć dziwnie. Jest Ci to potrzebne? Da sie tak zrobić, ale te cienkie kabelki zasilające radyjko będą musiały przekazać (co najmniej) 2x większe natężenie, a mogą tego nie wytrzymać.
Apropo poduszek i kabla, to kabel sygnałowy(2 żyłowy) powinien być ekranowany więc ekran powinien zbierać wszelkie zakłócenia i nic się nie powinno wydostawać poza niego. Ale zasilający, czy sterujący nie ma już żadnego ekranu więc wytwarza wokół siebie pole magnetyczne. Przy czym ten zasilający będzie wytwarzał większe pole a sterujący mniejsze, ale zawsze.. Ja bym nie ryzykował, nie wiem czy to czymś grozi, ale strzeżonego...

Odpowiedz do tematu