|
|
|
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Bifrost14

Model Opla : Corsa 1,4 44kW 60kM C14NZ
LPG: Nie
Punkty zdobyte: 0

|
Wysłany: Nie Lip 19, 2009 21:39 Czyszczenie przepustnicy
|
|
|
Witam. Chciałem poruszyć problem taki, jak w temacie. Nie znalazłem na forum nic o tym... Chodzi mi o wyczyszczenie przepustnicy bo....chyba nigdy nie doświadczyła tego luksusu... Pomysł zrodził się po tym, jak na nierozgrzanym silniku, na 1 i 2 biegu zazwyczaj auto powiedzmy "zamula" przez chwilę, brak mocy, by zaraz po tym dostać kopa i funkcjonować jak fabryka przykazała. Nie wiem czy to dokładnie problem leży w przepustnicy ale... Przeczyścić nie zaszkodzi. Czy ktoś z Was już taki zabieg przeprowadzał?? Jak się do tego zabrać, na co uważać (żeby nie spierniczyć) no i czego użyć do czyszczenia?
Z góry dziękuję za poradę. Jeśli zabiorę się za to, zrobię z tego tutorial do działu "napraw to sam" - dla potomnych. |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Administrator

Model Opla : Opel24.com
Zaproszone osoby: 15022
|
Adsense :
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
voodoo
nowy w domu C2 HDi

Model Opla : ASTRA G 1.8 16V 99r x18xe1
LPG: nie
Punkty zdobyte: 65
|
Wysłany: Pon Lip 20, 2009 09:03
|
|
|
| Bifrost14 napisał/a: | | Nie znalazłem na forum nic o tym... Chodzi mi o wyczyszczenie przepustnicy . | słabo szukałeś,bo jest o tym i to sporo,niestety nie dotyczy to Twojego silnika,masz monowtrysk,tam paliwko leje się na przepustnicę więc ona pozostaje we wzorowej czystości.Poszukaj raczej tematów o czyszczeniu silniczka krokowego. |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Administrator

Model Opla : Opel24.com
Zaproszone osoby: 15022
|
Adsense :