Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Dla tych co mówią, że nie ma sensu zapinać pasów
Autor Wiadomość
GrzECHO 
ChEMIK

Model Opla : VA 2000
Zaproszone osoby: 8

Punkty zdobyte: 49
Wysłany: Pon Mar 13, 2006 15:36   

Konrad_ napisał/a:
...jeszcze z ABS i innymi systemami...

Zaden system montowany obecnie nawet w najnowszych samochodach nie zastapi MÓZGU !!!

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

Aneta83
[Usunięty]

Wysłany: Pon Mar 13, 2006 22:12   

Ja zawsze zapinam pasy,nawet na krótkie odcinki chociaż niektórzy uważają to za śmieszne ,ale ciekawe czy akcja w mediach ,,ostatni wypad do kina'' dała coś ludziom do myślenia,mam nadzieję że tak ..

aresq
[Usunięty]

Wysłany: Pon Mar 13, 2006 23:40   

szelki w autobusach tez?

obejrzyj:

http://video.google.com/v...8310185&q=crash

pablo-ATT
[Usunięty]

Wysłany: Wto Mar 14, 2006 00:40   

ja niestety nie zapinam pasow ale pasazerowi zawsze karze

niestey czuje sie malo swobodnie w pasach i drazu to sie odbija na mojej jezdzie
mam poduche u siebie w kierownicy i wywalam ja zeby mi lba nie oderwala wrazie czego

moze kiedys przyjdzie taki moment ze przeprosze sie z pasami ale to chyba jeszcze nie teraz :(

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

Konrad_
[Usunięty]

Wysłany: Wto Mar 14, 2006 12:20   

Aneta83 napisał/a:
ciekawe czy akcja w mediach ,,ostatni wypad do kina'' dała coś ludziom do myślenia,mam nadzieję że tak ..

hmmm pierwsze słysze... może wstyd się przyznać ale coś mnie ominęło :|

wacha007
[Usunięty]

Wysłany: Wto Mar 14, 2006 12:22   

...trza ogladać telewizje a nie tylko intenet i internet, ...:)

astraGTC
[Usunięty]

Wysłany: Wto Mar 14, 2006 13:17   

pasy pasy jeszcze raz pasy!!!mam znajoma na erce ostatnio wydażył sie wypadek, rodzice ze swoja 4letnia coreczka jechali do rodziny co ciekawe mieli do przebycia tylko 3km nagle z podporzadkowanej wyjechala ciezarowka jak sie pozniej okazalo kierowca ciezarowki byl bardzo pijany,ojciec 4letniej Olivki nie mial szans na hamowanie, doszlo do zdezenia z wielka sila, rodzice mieli zapiete pasy i przezyli choc byli w ciezkim stanie,Olivka była w foteliku lecz nie zapieta w pasy bo po co to tylko 3km, jak sie okazalo ostatnie 3km jej zycia,wprost "rozlala"sie o szybe czolowa ktora zatrzymala sie na kabinie ciezarowki nie miała zadnych szans, ale jakby miala zapiete pasy...wlasnie jakby miala!!!!!

Aneta83
[Usunięty]

Wysłany: Wto Mar 14, 2006 15:33   

No właśnie ,niby tylko 3 km a jednak,wszystko sie może zdarzyć,niekoniecznie z naszej winy,czy prędkości.Widziałam już jakiś czas temu taki program o zapinaniu pasów bezpieczenstwa w Australii,tam niektórzy nawet pieski zapinają w aucie,więc czemu siebie nie zabezpieczyć.

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

MAŁY
[Usunięty]

Wysłany: Wto Mar 14, 2006 15:34   

astraGTC napisał/a:
pasy pasy jeszcze raz pasy!!!mam znajoma na erce ostatnio wydażył sie wypadek, rodzice ze swoja 4letnia coreczka jechali do rodziny co ciekawe mieli do przebycia tylko 3km nagle z podporzadkowanej wyjechala ciezarowka jak sie pozniej okazalo kierowca ciezarowki byl bardzo pijany,ojciec 4letniej Olivki nie mial szans na hamowanie, doszlo do zdezenia z wielka sila, rodzice mieli zapiete pasy i przezyli choc byli w ciezkim stanie,Olivka była w foteliku lecz nie zapieta w pasy bo po co to tylko 3km, jak sie okazalo ostatnie 3km jej zycia,wprost "rozlala"sie o szybe czolowa ktora zatrzymala sie na kabinie ciezarowki nie miała zadnych szans, ale jakby miala zapiete pasy...wlasnie jakby miala!!!!!
wlasnie to jest najgorsze na tym swiecie ze dzieci musza cierpiec bo maja jeb....rodzicow!ja jak pisalem zapinam pasy nawet jak do pracy jade(2,5km)a robie to po ostatnim wypadku u mnie w miasteczku,TYLKO WLASNIE TO MNIE WPIENIA ZE CIERPIA DZIECI PRZEZ GLUPOTE STARSZYCH,nie wiem co bym sobie zrobil jakbym tak zalatwil swoje dzicko(tfu tfu tfu,wyplulem to :evil: ) chyba bym sie zabil i oddal organy innym ludziom,nie wiem :evil:

astraGTC
[Usunięty]

Wysłany: Wto Mar 14, 2006 15:44   

co do ojca tej Olivki to wiem tyle ze jak troche doszedł do siebie probował popełnic samobujstwo tłumaczac ze to wszystko przez niego, ale nie piszmy juz o tej tragedii, poprostu chronmy siebie i wspolpodroznych!!!

Odpowiedz do tematu