Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: holcu
Sro Gru 26, 2007 14:05
domykanie szyb z kluczyka
Autor Wiadomość
wesol 
TDI power 110 KM

Model Opla : byla A G jest golf4

Punkty zdobyte: 18
Wysłany: Wto Kwi 01, 2008 07:42   Re: Domykanie szyb Astra II 3d

wolekp napisał/a:
Witam ja wlasnie chyba posiadam fukcje CZ bo dziala mi domykanie z kluczyka szyb, jednak chcialem to rozbudopwac o domykanie z pilota wdlug opisow zlaczenia dwoch kabelkow brazowo czarnego i brazowo czerownego jednak bylo w tej wiazce chyba po dwa identyczne zlaczylem je wedlug opisu i nic czy jest jakas inna opcja ?? Mam astre II 98 3d i mysallem moze podczepis sie poddiode sygnalizacji alarmu bylaby to dla mnie lepsza opcja gdyz z pilota decydowalbym czy ma byc sam zamek z otwartymi szybami czy jush domkniete z uzbrojonym alarmem. Moze ktos ma schematy elektryczne tego utka badz podpowie gdzie jeszcze mozna sie podpiac badz co zrobic?? Pozdrawiam

Tylko nie rob tej opcji przez laczenie tych dwóch kabelkow to stara metoda i wiecej wad ma jak zalet. Poszukaj na forach opla astry lub vectry unlimited i sie dowiesz jak masz wykonac to fachowo a bedziesz mial tak ze po podwojnym kliknieciu bedą ci sie dopiero zamykac szyby z ryglowaniem i uzbrajaniem alarmu.

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

Master 

Model Opla : Astra II 1,8 16V

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Czw Kwi 10, 2008 21:29   

a ja mam takie pytanko..u mnie w astrze mam podpięty alarm do pilota w kluczyku i działa to tak ze jak raz wcisnę guzik to zamykają sie drzwi a jak wcisnę 2 raz to drzwi sie ryglują i uzbraja sie alarm. I teraz pytanko czy ktoś sie orientuje po którym kliknięciu bedą sie zamykały szyby ?

Pozdrawiam

DAROMV6 

Model Opla : Omega B MV6, tylko 155kW
Zaproszone osoby: 1
LPG: T/N

Punkty zdobyte: 194
Wysłany: Czw Kwi 10, 2008 21:46   

Musiałbym sprawdzić jutro w Omedze bo nie pamiętam, chyba będzie tak samo jak w Astrze. Ale chyba drugim albo chwilę przytrzymać. Wiem, że z początku mi to nie chodziło bo się rozprogramowało przez rozłączenie akumulatora.

wesol 
TDI power 110 KM

Model Opla : byla A G jest golf4

Punkty zdobyte: 18
Wysłany: Pią Kwi 11, 2008 05:45   

Master napisał/a:
a ja mam takie pytanko..u mnie w astrze mam podpięty alarm do pilota w kluczyku i działa to tak ze jak raz wcisnę guzik to zamykają sie drzwi a jak wcisnę 2 raz to drzwi sie ryglują i uzbraja sie alarm. I teraz pytanko czy ktoś sie orientuje po którym kliknięciu bedą sie zamykały szyby ?

Pozdrawiam

Ale jak masz przerobione to odmykanie wg jakiej metody?? Podpiete pod alarm, dorobiony ososbny ukad (ten popularnie stosowany na forach do AG) czy tą wersje delux po drugim klikniciu przycisku zamykania?

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

Master 

Model Opla : Astra II 1,8 16V

Wysłany: Pią Kwi 11, 2008 17:14   

niemam pojecia , jak kupiłem asttre to juz to było tak. Alarm niejet orginalny, tylko dołozony juz w polsce. i koles zrobił zeby zamiast pilota mozna było nadal uzywac kluczyka do zamykania i uzbrajania alarmu !

~wesol: niemam przerobionego domykania tylko uzbrajanie alarmu :)
Ostatnio zmieniony przez Master Pią Kwi 11, 2008 17:17, w całości zmieniany 1 raz  

Bronek 
BRONIO

Model Opla : ASTRA KOMBI 1.7TD
LPG: NIE

Wysłany: Pią Sie 22, 2008 10:07   

Witam. Mam pytanie jeżeli chodzi o 2 naciśnięcie kluczyka w celu zamknięcia drzwi. Zamykam drzwi z kluczyka, migają kierunkowskazy i naciskam 2 raz. Wtedy słychać jakby coś się jeszcze blokowało i migają kierunkowskazy. Ale alarmu to ja nie mam. Co to jest?
Dzięki za pomoc

piotrek_1982 
Piotrek_Z

Model Opla : Astra G 1.6 16v XE Caravan
LPG: Nie

Wysłany: Pią Sie 22, 2008 10:40   

Bronek napisał/a:
Wtedy słychać jakby coś się jeszcze blokowało i migają kierunkowskazy. Ale alarmu to ja nie mam. Co to jest?

Popatrz pare postow wyzej bo pytanie bylo juz identyczne:
- naciskasz raz - zamykasz zamki (da sie otworzyc od srodka)
- naciskasz drugi raz - ryglujesz zamki (rowniez od srodka)

Master napisał/a:
I teraz pytanko czy ktoś sie orientuje po którym kliknięciu bedą sie zamykały szyby ?

ja mam wersje fabryczna, pierwsze nacisniecie - zamyka jedynie zamki, drugie, rygluje zamki, domyka szyby, uzbraja alarm i mryga kierunkowskazami, ew. sygnalizuje dzwiekowo niedomkniete drzwi/klape/schowek

A tak korzystajac z tematu bajerow w aucie:

1. Czy astry g mają funkcję świateł 'follow me home' czyli swiatel dzialajacych ok. 30 sek po uzbrojeniu alarmu ??
2. Czy w astrach g jest mozliwosc ustawienia czestotliwosci dzialania wycieraczek na pierwszej szybkosci czy jest ona przypisana na stale ??
Z gory dzieki za info?
Ostatnio zmieniony przez piotrek_1982 Pią Sie 22, 2008 10:44, w całości zmieniany 1 raz  

Mariusz_760301 

Model Opla : Astra G Y20DTH

Punkty zdobyte: 33
Wysłany: Pią Sie 22, 2008 10:55   

piotrek_1982 napisał/a:
1. Czy astry g mają funkcję świateł 'follow me home' czyli swiatel dzialajacych ok. 30 sek po uzbrojeniu alarmu ??
2. Czy w astrach g jest mozliwosc ustawienia czestotliwosci dzialania wycieraczek na pierwszej szybkosci czy jest ona przypisana na stale ??

Ad 1. Nie mają - ale można dorobić czasówkę :wink:
Ad 2. Ta częstotliwość jest już zmienna - zmienia się wraz z prędkością samochodu

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

arty 
SPRZEDAM CORSE

Model Opla : ASTRA2.0DTI/CORSA B 1.0'98

Punkty zdobyte: 13
Wysłany: Pią Sie 22, 2008 13:39   

Mariusz_760301 napisał/a:
Ad 2. Ta częstotliwość jest już zmienna - zmienia się wraz z prędkością samochodu

Jak sie o tym przekonać - czytalem juz o tym, ale nie udalo mi sie zauważyć żadnej różnicy ze wzrostem prędkości jazdy - jakie sa ew czasy???
( radio gra za to głośniej :D )

piotrek_1982 
Piotrek_Z

Model Opla : Astra G 1.6 16v XE Caravan
LPG: Nie

Wysłany: Pią Sie 22, 2008 14:07   

U mnie to samo...zadnej roznicy nie zauwazylem, czy jade szybko czy wolno - dzialaja identycznie. Moze taka praca wycieraczek byla zalezna od wersji wyposazenia, ja mam comfort i ew. mi tego brak.

Odpowiedz do tematu