Wysłany: Nie Lip 01, 2007 21:42 dziwna przypadłośc omegi 2,5TDS po myciu.
Umyłem moje autko, zaznaczam,że silnik był suchutki nic się nie zalało tylko został spłukany umyty i ponownie spłukany(karoseria)
Po myciu normalnie odpalam silnik z pierwszego kopa silnik pracuje kilka minut, wsiadam i jade z włączoną dmuchawą nawiewu.
Przejeżdzam kilkanaście kilometrów i zauważam iż podczas zmiany biegu dmuchawy zapala mi się kontrolka ABS-u
Gdy włączam klime ten sam objaw, gdy włączam lewy kierunek ten sam objaw i to samo przy awariach.
Podjeżdzam na stacje benz gasze auto i próba ponownego odpalenia kończy się fiaskiem, jakby zdechł akumulator, rozrusznik kręci ale wolno i ledwo aż zdycha.
Zdespeowany odpalam auto z pychu i 3 biegu, zakopcił ruszył, dolegliwość utrzymuje się jeszcze przez ok 5 km i ustępuje, dmuchawa działa normalnie, klima też kontrolka ABS-u się nie podświetla wszystko jest ok.
Przyjeżdzam do domu gasze z duszą na ramieniu silnik odpalam ponownie zapala od kopa )) Morda mi się cieszy, ale przygoda pozostawia nieufność do omci.
Co powiec ie na ten temat drodzy forumowicze???
Jak już mówiłem nie miała baba kłopotu kupiła OPLA
[ Dodano: Pią Lip 06, 2007 10:29 ]
UWAGA na w/w pytanie sam udzielam odpowiedzi, autko miało zepsuty akumulator, robiło się zwarcie na celach i wszystko wariowało.
Po wymianie na nowy śmiga jak malina
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet