Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
dziwne radio blaupunkt car300
Autor Wiadomość
slowik
[Usunięty]

Wysłany: Wto Lip 03, 2007 20:38   dziwne radio blaupunkt car300

Witam, mam mały problem z radiem w astrze (blaupunkt car300) otóż, od pewnego czasu podczas jazdy i nie tylko radyjko jakby gubiło fale tj. przestaje grać na chwile po czym znów gra. I tak kilka razy, następnie robi pik w głośnikach a na wyświetlaczu wyświetla napis REG ON i znów kilka razy się wyłączy piknie i wyświetla REG OFF. I tak na przemian pika wyłącza się i włącza i wyświetla REG On i REG OFF. Może ktoś mi pomoże zanim pojadę do jakiegoś "fachowca", który mnie słono skasuje. Może to jakaś ***nie bluźnij!*** :-) ??? Proszę o pomoc!!!! Pozdrawiam i dziękuję za wszelkie porady :-)

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

FENIX
[Usunięty]

Wysłany: Wto Lip 03, 2007 20:46   

Nie masz instrukcji do tego radyjka ?? Powinno pisać w niej co oznacza to REG on i off.
Sam nie wiem. Może poszukaj jakiejś instrukcji było już kiedyś na forum zapytanie tylko nie wiem czy o ten mogel akurat.
Może masz włączoną jakaś opcje że jak gubi stacje to szuka jej na innej częstotliwości lub coś podobnego.
Czy ten zanik nie zależy od tego czy jedziesz czy stoisz??
Ostatnio zmieniony przez FENIX Wto Lip 03, 2007 20:55, w całości zmieniany 1 raz  

slowik
[Usunięty]

Wysłany: Wto Lip 03, 2007 20:50   

Przeczytałem instr od a do z i niestety nie ma słowa o REG :-( a szczerze mówiąc jest to troszku irytujące :-) pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie

FENIX
[Usunięty]

Wysłany: Wto Lip 03, 2007 20:57   

slowik, no na pewno bardzo wkurza!
Powtórzę pytanko. Czy ten zanik nie zależy od tego czy jedziesz czy stoisz??
Czy jest od czegokolwiek zależne?? Czy występuje losowo, czy np. jak słabo odbiera stację??

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

zeusmobil 
PUNKS NOT DEAD !

Model Opla : zafira 2.0 DTH

Punkty zdobyte: 15
Wysłany: Wto Lip 03, 2007 21:04   

reg on lub off wlaczenie oznacza ze odbiera najsilniejsze fale danych stacji w regionie tak mi sie wydaje .nie powinno ci to sie pokazywac w czasie jazdy .albo wlaczasz ta funkcje albo wylaczasz,moze ci cos nie laczyc na paneliku.

slowik
[Usunięty]

Wysłany: Wto Lip 03, 2007 21:04   

Generalnie więcej jeżdżę niż stoję i słucham radia, jednak stwierdzam, że nie ma na to reguły. Nawet pomyślałem (co się rzadko zdarza hihi), że może jakiś przewód się poluzował ale wg mnie to nie ma znaczenia czy stoję czy jadę :-( a szkoda bo byłoby po sprawie...

dodam jeszcze, że wcześniej wszystko było dobrze a ja nie zmieniłem trasy jazdy i nie wydaje mi się aby rmf zaczął w katowicach słabiej nadawać :-(
Ostatnio zmieniony przez slowik Wto Lip 03, 2007 21:09, w całości zmieniany 1 raz  

zeusmobil 
PUNKS NOT DEAD !

Wysłany: Wto Lip 03, 2007 21:13   

w takim razie sprubuj po prostu je zresetowac.wyjmij je z kieszeni idz spac a rano zamontuj i ustaw pokolei wszystkie funkcje reg na on

FENIX
[Usunięty]

Wysłany: Wto Lip 03, 2007 21:17   

slowik, z tą jazda to może być że;
1. albo kabelki się poluzowały
2. może lepiej lub gorzej łapać fale.

Może to być właśnie opcja odbioru stacji tzw. regionalnych czyli o silnym sygnale. Tak jak pisałem wyżej czy jak piał kolega zeusmobil. Tylko dlaczego ta opcja sama się włącza i wyłącza to jest zastanawiające.

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

zeusmobil 
PUNKS NOT DEAD !

Wysłany: Wto Lip 03, 2007 21:22   

te radia poprostu miewaja chumory.niech je zresetuje moze pomuc .

slowik
[Usunięty]

Wysłany: Wto Lip 03, 2007 22:07   

w najbliższym czasie spróbuję je wyciągnąć na kilka godzin może pomoże, jeśli nie to je po prostu wyrzucę hihi, jeśli ktoś miałby jeszcze inny pomysł to proszę pisać :-) dzięki i pozdro

Odpowiedz do tematu