Wysłany: Pon Lis 19, 2007 00:40 Dziwne zachowanie samochodu podczas jazdy.
Zrobił mi sie tak problem że podczas jazdy ściaga mi lekko w prawą stronę. Moim zdaniem wygląda to na zbierznośc ale przy prędkości 100km/h słychac dziwne buczenie w kole prawym.Czy to może byc jakaś inna usterka niż zwykła zbierznośc?Buczenie nie pojawiło sie jakimś uderzeniem w coś.Bynajmniej mi sie tak wydaje. Samochód to Opel kadett 91r.
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
Nie w krawężnik nie wytoczyłem. Bo to było jak wsiadłem sobie normalnie do samochodu i jechałem w trasę, a wcześniej żadnych przygód nie miałem.A jak miałem to dawno do tego momentu.
Zobaczyłem że podczas jazdy puka coś w tym kolej jakby przegub. Napewno nie jest to od drążka kierowniczego ale z tego co wiem jest tam jeszcze jeden który łączy wahacz z kolumną od dołu. Czyżby była to jego wina?
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
Model Opla : ASTRA F C14NZ BLAUMONSTER
Wiek: 21 Dołączył: 14 Lis 2007 Posty: 437 Skąd: z NIENACKA
Wysłany: Wto Lis 20, 2007 16:30
jesli ten sworzen ktory laczy wahacz z kolumna mcpherson jest wybity to rzeczywiscie moga sie dziac takie rozne rzeczy. jesli masz fabryczny to on jest chyba na nitach stalowych i trzeba sie niezle nagimnastykowac zeby go wyjac. nowy przykrecasz srubami ktore sa dolaczone.