Model Opla : Astra G & Vectra B
Zaproszone osoby: 5
Wiek: 32 Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 1039 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: Nie Lis 11, 2007 14:29
Dannyxxx podaj wszelkie namiary i napisz dlaczego, to zbyt uboga informacja.
_________________ Nieważne, że nas mało... ważne, że myślimy...
JURO Model Opla : Astra Caravan 1997 X17DTL
LPG: Nie
Wysłany: Sob Gru 29, 2007 14:10 naprawy diesla
ja mialem problemy z rozruchem astry 1.7 dtl i zostawilem do diagnostyki w Hoffmanie przy Armii Krajowej w Rzeszowie. okazalo sie ze winna jest pompa paliwa. kompletna diagnostyka kosztowala mnie 649,50 zł w tym kilkukrotne plukanie silnika, bo wyszlo kiepskie sprezanie na 3 cylindrze, wymiana oleju i filtra. koncowe sprezanie jest niezle, co mnie uspokoilo bo juz myslalem ze 3ba bedzie silnik wymienic- czeka mnie jeszcze regeneracja pompy, ale to po Nowym Roku. z obslugi jestem zadowolony. poprawil mi sie rozruch, subiektywnie autko jest silniejsze.
Po wymianie rozrzadu na ustawieniu bylem w warsztacie przy Wita Stworza w Rzeszowie, zaplacilem 70zeta. Wiem ze teraz sa dlugie terminy po warsztatach.
[ Dodano: Nie Mar 23, 2008 18:11 ]
Jako uzupelnienie mojego wczesniejszego wpisu:
Pojechalem do pana Przybylowicza na Wita Stwosza w Rzeszowie i co? popma jest sprawna i nie wymaga regeneracji - jaki wniosek? uwazajcie na Hoffmana, bo mi juz prawie wmowili iz musze regenerowac pompe....
Polecam Diesel - warsztat na początku ul. Wita Stwosza od strony ul. Wyspiańskiego