|
|
| Autor |
Wiadomość |
czajnik
Model Opla : Opel Corsa C 1.3 CDTI
Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Pon Lut 11, 2008 15:32 filtr oleju 1.3 cdti
|
|
|
| mam problem z wymiana filtra w swojej corsie...nie mam pojęcia jak wyjąć wkład (OE 670) z kopułki...pewnie jest to banalnie proste ale mi nie udalo sie na to wpaść a nie chciałem nic uszkodzić...pozdrawiam i proszę o pomoc w trapiącym mnie problemie |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
pabloo2000 [Usunięty]
|
Wysłany: Pon Lut 11, 2008 19:26
|
|
|
| zdejmij plastikową osłonę silnika (wyrwij, jest na gumkach) koło wlewu oleju (żółty korek) jest blaszana osłona filtru oleju, od strony silnika luzujesz (nie odkręcaj do końca) nakrętkę 10mm, następnie odkręcasz 2 wkręty Torx30 od tej osłony i wyjmujesz ją. Czasem trzeba użyć troszkę siły lub delikatnie ją przekręcić w lewo żeby zeszła. i już masz na wieszku pokrywę filtra oleju. odkręcasz ją nasadką 27 lub 30 (już nie pamiętam). jak już wykręciłeś ten dekiel to porostu wyrwij z niego wkład filtra i to wszystko. Nic więcej go nie trzyma jeśli o to ci chodziło. |
|
|
|
 |
czajnik
Model Opla : Opel Corsa C 1.3 CDTI
Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Nie Lut 24, 2008 22:22
|
|
|
| dzięki wielkie...oczywiście pomogło...wsadziłem kopułkę w imadło i filtr wyszedł bez problemu |
|
|
|
 |
pabloo2000 [Usunięty]
|
Wysłany: Pon Lut 25, 2008 01:50
|
|
|
| czajnik napisał/a: | | dzięki wielkie...oczywiście pomogło...wsadziłem kopułkę w imadło i filtr wyszedł bez problemu |
Wystarczyło by go wyciągnąć mocno w ręku ale ważne ze sobie poradziłeś |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|