Przesunięty przez: holcu Sro Gru 26, 2007 14:21 |
|
| Autor |
Wiadomość |
truszczol [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Sie 12, 2007 14:48
|
|
|
Ja też pytalem mechanika o ten filtr.
Powiedział, że znajduje się on w baku i wystarcza dożywotnio, ale nie na polskim paliwie. Dlatego parę razy zakładał filtr na zewnątrz. Taki zwykły przepływowy za parę złoty i to pomagalo.
Nie wiem jak jest naprawdę. |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
misci
misci
Model Opla : Agila
LPG: Tak
Dołączył: 19 Mar 2008 Posty: 34 Skąd: Czechowice-Dz. Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Czw Mar 20, 2008 00:08
|
|
|
Znalazłem filtr, jeśli można to tak nazwać. Jest to siateczka w formie smoka pompy paliwa. Ustrojstwo znajduje sie w zbiorniku paliwa. Można się do tego dostać wyjmując zbiornik i wymontowując zespół pompy. W Agili nie ma pokrywy nad pompą. Robota brudna i nie warta zachodu. Jak się ktoś boi o zanieczyszczenia w paliwie warto zainstalować dodatkowy filterek. Uwaga!. Ciśnienie w układzie paliwowym przekracza 0,3MPa. Filterek musi to wytrzymać. Prędzej czy później jednak i tak trzeba będzie jednak się dokopać do pompy paliwa. Moja wytrzymała 43000km. W normalnym silniku elektrycznym wycierają się szczotki. W silniku pompy mojej Agili z 2002r. wytarł się zaś komutator. Mam nadzieję, że tą wadę konstrukcyjną już wyeliminowano.
Wady konstrukcyjne:
1. Przeklęty komutator.
2. Brak pokrywy umożliwiającej dostęp do pompy z wnętrza auta. Trzeba wyciągać zbiornik.
P.S. Jest to mój 1 post na tym forum więc pozdrawiam wszystkich. |
|
|
|
 |
ja37
street killer

Model Opla : corsa b 2,0 157KM 209Nm było
Zaproszone osoby: 6
LPG: NIE
Wiek: 38 Dołączył: 17 Kwi 2006 Posty: 12662 Skąd: Ziemia Obiecana :)
Punkty zdobyte: 144
|
Wysłany: Czw Mar 20, 2008 18:18
|
|
|
| Cześć misci, to nam nieźle opel "ułatwił" życie z układem paliwowym w agili.... |
|
|
|
 |
pabloo2000 [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Mar 20, 2008 20:21
|
|
|
| W agilce nie ma żadnego filtra paliwa, a ten "smok" pod pompą paliwa ma tylko siateczkę i nie nazywał bym tego filtrem paliwa.. Więc w benzyniaku filtra sie nie rusza, w dieslu jest w komorze silnikowej. |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|