|
|
| Autor |
Wiadomość |
Bc30se [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Lut 09, 2006 23:41
|
|
|
no tak..... ale czy ja mówie coś że nie??? ja tylko powiedziałem że nie filtrują tak jak należy, i w tym wypadku dla mnie kreśli to jego wszelkie zalety, nawet jeśli takie są...
bo co z tego zakładając nawet... ok.... niech CI tam Bóg da te 5 koni... ale kurz zrobi Ci zaraz swoje i zgubisz o wiele wiecęj... |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
Banolito [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Lut 09, 2006 23:44
|
|
|
| Bc30se napisał/a: | | nawet jeśli takie są... |
daje daje
| Cytat: | | bo co z tego zakładając nawet... ok.... niech CI tam Bóg da te 5 koni... ale kurz zrobi Ci zaraz swoje i zgubisz o wiele wiecęj... |
tu masz racje widziałem silnik i wszystkie podzespoły z tym, związane to faktycznie gość jezdził 5 lat na storzu i wieżcie w życiu nie widziałem takiego syfu wszędzie |
|
|
|
 |
Marcin [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Lut 09, 2006 23:51
|
|
|
Przyrost mocy - mało w to wierzę, znajomy z klubu po założeniu Kingdragona i zrobieniu dolotu zhamował Corsę Z12XE 75hp i wyszło mu +1hp ze stożkiem ..także mizerne efekty. Zresztą czego tu się spodziewać. Mówiąc o sprawdzeniu bardziej mi chodziło o to czy stożek nie zaszkodził
no nic..będę jeszcze myślał nad tym intensywnie
Banolito: opanuj się z tą ortografią: stożek i wierzcie i to nie pierwszy raz |
|
|
|
 |
dr_cybergoose [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Lut 09, 2006 23:53
|
|
|
| Moze jakis filtr na dolocie zrobic? jak myslicie....i z czego? |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
Banolito [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Lut 09, 2006 23:58
|
|
|
| dr_cybergoose napisał/a: | | Moze jakis filtr na dolocie zrobic? jak myslicie....i z czego? |
to ci nic nie da wyprubowane i zero reakcji było w osiągach poprostu nic |
|
|
|
 |
Marcin [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Lut 09, 2006 23:58
|
|
|
| dr_cybergoose napisał/a: | | Moze jakis filtr na dolocie zrobic? jak myslicie....i z czego? |
miałem o tym napisać
myślę, że dobra by była taka szara siateczka z tworzywa, którą w wentylatorach i kratkach wentylacyjnych można spotkać
w Castoramach i innych pewnie z łatwością można ją dostać
| Banolito napisał/a: |
to ci nic nie da wyprubowane i zero reakcji było w osiągach poprostu nic |
nie chodzi o osiągi tylko o samą filtrację syfu |
| Ostatnio zmieniony przez Marcin Pią Lut 10, 2006 00:00, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Bc30se [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Lut 09, 2006 23:59
|
|
|
jeżeli macie zamiar kombinować to tylko ze stożkami gąbkowymi... ale one mają czasmi gorsze wady,.... gąbka się potrafi od nich oderwać... przerabiałem temat w motocyklu....
ale a propo.... no co... zrobić zimny dolot na oryginalnej wkładce papierowej.... dlaczego by nie?? |
|
|
|
 |
eduardo_vkp [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Lut 12, 2006 12:06
|
|
|
| Cytat: | a to dziwne Bc30se....jeszcze w tym samym temacie na pierwszej stronie pisałeś
Cytat:
a z tym się akurat nie zgodze, stożki ne odbiegają niczym jeśli chodzi o szczelność od zwykłych filtrów, wina jest w tym że u nas ludzie nie mają zwyczaju moczyć ich w specjalnych olejach do tego przystosowanych...
tak szybko zmieniłeś zdanie pod wpływem kilku artykułów?? |
No wlasnie tak kolega napisal, ze poczyta i zobaczyl jaka jest prawda o stozkach. Ja juz na poczatku mowilem ze silnik "zjada" duzo wiecej syfu niz na oryginalnym filtrze i czytalem na innym forum kilka dyskusji na ten temat, wszystkie konczyly sie ze jezeli nie robi sie calego profesjonalnego dolotu do stozka to nie warto. I tez mysle ze dla samego dzwieku nie warto, ale nikt nikomu nie zabroni... |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
Bc30se [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Lut 12, 2006 23:14
|
|
|
| a no tak, dajecie mi do pieca, ale ja już wcześniej się zreflektowałem i oddałem honor, tylko akurat te posty usunął admin z wątku..... także zacząłem przetrząsać to dużo wczesniej... |
|
|
|
 |
tomeq [Usunięty]
|
Wysłany: Sro Mar 15, 2006 18:06
|
|
|
nie zgadzam sie zez do starych instalacji gazu nie nadaje sie stożek.
zakladasz blos i sprawa zalawiona... |
|
|
|
 |
|
|