Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
filtr stożkowy
Autor Wiadomość
Bc30se
[Usunięty]

Wysłany: Czw Lut 09, 2006 23:41   

no tak..... ale czy ja mówie coś że nie??? ja tylko powiedziałem że nie filtrują tak jak należy, i w tym wypadku dla mnie kreśli to jego wszelkie zalety, nawet jeśli takie są...

bo co z tego zakładając nawet... ok.... niech CI tam Bóg da te 5 koni... ale kurz zrobi Ci zaraz swoje i zgubisz o wiele wiecęj...

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

Banolito
[Usunięty]

Wysłany: Czw Lut 09, 2006 23:44   

Bc30se napisał/a:
nawet jeśli takie są...

daje daje

Cytat:
bo co z tego zakładając nawet... ok.... niech CI tam Bóg da te 5 koni... ale kurz zrobi Ci zaraz swoje i zgubisz o wiele wiecęj...

tu masz racje widziałem silnik i wszystkie podzespoły z tym, związane to faktycznie gość jezdził 5 lat na storzu i wieżcie w życiu nie widziałem takiego syfu wszędzie ;(

Marcin
[Usunięty]

Wysłany: Czw Lut 09, 2006 23:51   

Przyrost mocy - mało w to wierzę, znajomy z klubu po założeniu Kingdragona i zrobieniu dolotu zhamował Corsę Z12XE 75hp i wyszło mu +1hp ze stożkiem 8) ..także mizerne efekty. Zresztą czego tu się spodziewać. Mówiąc o sprawdzeniu bardziej mi chodziło o to czy stożek nie zaszkodził :)
no nic..będę jeszcze myślał nad tym intensywnie :?

Banolito: opanuj się z tą ortografią: stożek i wierzcie :lol: i to nie pierwszy raz :twisted:

dr_cybergoose
[Usunięty]

Wysłany: Czw Lut 09, 2006 23:53   

Moze jakis filtr na dolocie zrobic? jak myslicie....i z czego?

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

Banolito
[Usunięty]

Wysłany: Czw Lut 09, 2006 23:58   

dr_cybergoose napisał/a:

to ci nic nie da wyprubowane ;( i zero reakcji było w osiągach poprostu nic :(

Marcin
[Usunięty]

Wysłany: Czw Lut 09, 2006 23:58   

dr_cybergoose napisał/a:

miałem o tym napisać :)
myślę, że dobra by była taka szara siateczka z tworzywa, którą w wentylatorach i kratkach wentylacyjnych można spotkać

w Castoramach i innych pewnie z łatwością można ją dostać

Banolito napisał/a:

to ci nic nie da wyprubowane ;( i zero reakcji było w osiągach poprostu nic :(

nie chodzi o osiągi tylko o samą filtrację syfu :)
Ostatnio zmieniony przez Marcin Pią Lut 10, 2006 00:00, w całości zmieniany 1 raz  

Bc30se
[Usunięty]

Wysłany: Czw Lut 09, 2006 23:59   

jeżeli macie zamiar kombinować to tylko ze stożkami gąbkowymi... ale one mają czasmi gorsze wady,.... gąbka się potrafi od nich oderwać... przerabiałem temat w motocyklu....

ale a propo.... no co... zrobić zimny dolot na oryginalnej wkładce papierowej.... dlaczego by nie??

eduardo_vkp
[Usunięty]

Wysłany: Nie Lut 12, 2006 12:06   

Cytat:
a to dziwne Bc30se....jeszcze w tym samym temacie na pierwszej stronie pisałeś
Cytat:
a z tym się akurat nie zgodze, stożki ne odbiegają niczym jeśli chodzi o szczelność od zwykłych filtrów, wina jest w tym że u nas ludzie nie mają zwyczaju moczyć ich w specjalnych olejach do tego przystosowanych...

tak szybko zmieniłeś zdanie pod wpływem kilku artykułów?? :roll:

No wlasnie tak kolega napisal, ze poczyta i zobaczyl jaka jest prawda o stozkach. Ja juz na poczatku mowilem ze silnik "zjada" duzo wiecej syfu niz na oryginalnym filtrze i czytalem na innym forum kilka dyskusji na ten temat, wszystkie konczyly sie ze jezeli nie robi sie calego profesjonalnego dolotu do stozka to nie warto. I tez mysle ze dla samego dzwieku nie warto, ale nikt nikomu nie zabroni... :wink:

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

Bc30se
[Usunięty]

Wysłany: Nie Lut 12, 2006 23:14   

a no tak, dajecie mi do pieca, ale ja już wcześniej się zreflektowałem i oddałem honor, tylko akurat te posty usunął admin z wątku..... także zacząłem przetrząsać to dużo wczesniej...

tomeq
[Usunięty]

Wysłany: Sro Mar 15, 2006 18:06   

nie zgadzam sie zez do starych instalacji gazu nie nadaje sie stożek.
zakladasz blos i sprawa zalawiona...

Odpowiedz do tematu