Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Peter
Sro Lip 04, 2007 10:33
Filtr w skrzyni
Autor Wiadomość
sintrek
[Usunięty]

Wysłany: Pon Wrz 18, 2006 10:45   Filtr w skrzyni

Czy w automacie od opla sintry 3,0 filtr od skrzyni mozna przeplukac czy trzeba zakladac nowy? bo jedni mowia tak a inni ze nie?
dzieki z gory za porade

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

GrzECHO 
ChEMIK

Model Opla : VA 2000
Zaproszone osoby: 8

Punkty zdobyte: 26
Wysłany: Pon Wrz 18, 2006 11:00   

Jezeli masz zamiar jezdzic tym samochodem to wymien i miej spokoj, filtr nie powinien byc drogi. Jesli wolisz metode sznurka i silikonu to przplukaj :(

egon20041
[Usunięty]

Wysłany: Pon Wrz 18, 2006 11:05   

Prawdopodobnie masz taki sam jak przy Omie MV6.
Ja u siebie wymieniałem ostatnio filtr kosztował cos koło 60PLN wprawdzie stary był w dobtym stanie ,ale wymieniłem jak juz było rozebrane.
O czyszczeniu nie słyszałem ,chyba że go rozbierzesz ,ale tego nie wiem .

sintrek
[Usunięty]

Wysłany: Pon Wrz 18, 2006 15:42   filtr

no dobrze bybylo zeby taki filtr kosztowal 60 zł niestety podzwonilem po oplu oczywiscie mowie o trojmiejskim i u nnich taki fitr kosztuje 673 zł wiec o co tu chodzi jak to sie ma 60 zl do 673 ? jakas paranoja

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

egon20041
[Usunięty]

Wysłany: Pon Wrz 18, 2006 19:51   Re: filtr

sintrek napisał/a:
no dobrze bybylo zeby taki filtr kosztowal 60 zł niestety podzwonilem po oplu oczywiscie mowie o trojmiejskim i u nnich taki fitr kosztuje 673 zł wiec o co tu chodzi jak to sie ma 60 zl do 673 ? jakas paranoja

słuchaj nie mogę teraz tego znaleźć ,ale na 90% jest taki sam ponieważ kiedyś właśnie czytałem że są takie same silniki w Omie B 96. i Sintra 3,0 tez skrzynia automat
tak wygląda mój filtr http://www.opel-shop.pl/p...roducts_id=1220
sprawdz oznaczenia , a najlepiej jakbyś miał wyjęty to byś porównałja tu kupowałem.
A tu masz dla porównania taki sam w innej firmie http://www.aps.net.pl/skl...oducts_id=11295

Także nie dziw się że taka cen poszukaj.
maila tu jeszcze też mają dobre ceny:
http://www.gsi-goszczynski.pl/index_p.htm
daj są spokój z ASO tam mają ceny z kosmosu.

popytaj w tych dwóch hurt. w Poznaniu.

sintrek
[Usunięty]

Wysłany: Pon Wrz 18, 2006 20:08   filtr

no zeby to byla prawda to rzeczywiscie przegiecie aso na calej lini zaryzykuje i kupie ten filtr najwyzej pojdzie w plecy te 60 zlocisza
dzieki za porade

maniakopel
[Usunięty]

Wysłany: Wto Wrz 19, 2006 00:23   

Ja do omy 2.5 v6 za filtr płaciłem 73 złote.Kupowałem z allegro

egon20041
[Usunięty]

Wysłany: Wto Wrz 19, 2006 08:24   Re: filtr

sintrek napisał/a:
no zeby to byla prawda to rzeczywiscie przegiecie aso na calej lini zaryzykuje i kupie ten filtr najwyzej pojdzie w plecy te 60 zlocisza
dzieki za porade

nie musisz ryzykować.
zapytaj w tych dwóch hurt. w Poznaniu oni Ci doradzą ,najlepiej w hurt. GSI jest tam taki p.Krzysztof ma cierpliwość i na każdy mail Ci odpowie.

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

sintrek
[Usunięty]

Wysłany: Sro Wrz 20, 2006 22:01   Filtr w skrzyni

no niestety nie mozna podmienic z omegi b to podobno skrzynia jak a astrze i vectrze takze niestety cena zabojcza ale zmienie tylko sobie olej :) przynajmniej tak mi doradzil fachowiec z podanych przez kolege hurtowni takze dziekuje za podpowiedzi bo pewnie bym cos przekombinowal:)

paweldm 

Model Opla : Zafira 1.8 16v, Tigra 1.4

Punkty zdobyte: 0
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Czw Wrz 21, 2006 20:47   

Jeśli, to skrzynia jakz omegi, to niewymienia się filtra i oleju,a tylko dolewa. Wymienia się tylko jakpodaje opel tylko przy eksploatacji w ciężkich warunkach (góry, ciągnienie przyczepy). Ja swoją omą przejechałem ponad 110 000 i nie wymieniałem, a swojejużmiała przejechane i chodziałabez zarzutu. W każdym serwisie,zwłaszcza od skrzyn powiedzą, że się wymienia,bo to dla nich zarobek.
Putanie malutkie jak jest ustawiony silnik wsintrze(wzdłuż, czy w poprzek) i które koła są napędzane??

Odpowiedz do tematu