|
|
| Autor |
Wiadomość |
franko-m
Model Opla : Frontera 2,2DTI
Wiek: 45 Dołączył: 15 Kwi 2008 Posty: 5 Skąd: Wrocław Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Wto Kwi 15, 2008 20:42 Frontera 2,2dti
|
|
|
| Witam. Mam problem ze swoją Fronterą, brak mocy, na badaniu wyszło nieprawidłowa praca "systemu recyklingu gazów" problem z zaworem EGR. Gdzie się znajduje we Fronterze taki zawór? prawdopodobnie można czyscić te zawory? |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
Magda M. [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Maj 16, 2008 10:52
|
|
|
| witam, u mnie też wychodził brak mocy,przechodził na tryb awaryjny i więcej niż 2700 obrotów nie chciała iść.wymienili mi czujnik zaworu recyrkulacji spalin i jest ok, tyle że teraz wyszła usterka i podobno do wymiany jest zawór przepustnicy- idzie czarny dym z rury, i non stoop wchodzi na tryb awaryjny;/ |
|
|
|
 |
MartiMartiMarti [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 23:05
|
|
|
Witam mam podobny problem z frontera. Jak jade powyzej 2500 obrotów to autem zaczyna szarpać, zaświeca sie wtrysk paliwa, który po zmniejszeniu obrotów od razu gaśnie. W zasadzie do 80 km/h nie dzieje sie nic, a po przekroczeniu tej predkosci auto zaczyna wariowac!!
W kilku serwisach powiedziano mi, że prawdopodobnie zaczyna nawalac pompa wtryskowa??, komputer nie wykrył zadnej usterki!? nie wiem czym to może byc spowodowane? Jesli mieliscie taki problem ii sobie poradziliscie - prosze o pomoc!! |
|
|
|
 |
franko-m
Model Opla : Frontera 2,2DTI
Wiek: 45 Dołączył: 15 Kwi 2008 Posty: 5 Skąd: Wrocław Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Czw Cze 12, 2008 15:16
|
|
|
Witaj Magda M.
Myślę że pierwsze to zlokalizować usterkę przez podłączenie do kompa w warsztacie ( tak jak było w moim przypadku) następnie poczytaj inne tematy typu "napraw to sam" o silnikach diesla montowanych w oplach np. vectra, astra są to podobnie skonstruowane motory. Mam nadzieję, że znajdziesz odpowiedz, tak było wmoim przypadku i auto hula jak szalone. pozdrawiam
Ps.
Nie słuchaj i nie jedz do mechaników którzy mówią "prawdopodobnie" lub " proszę przyjechać ja zobaczę jak to wygląda". |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
Magda M. [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Cze 13, 2008 08:37
|
|
|
| dziekuje bardzo za cenne rady:)teraz jestem na etapie wymiany belki miedzy wahaczami przód,bo poprzedni właściciel myślał że jezdzi Porsche Cayenne a nie Fronterą i piłował go na maxa- zarówno na drodze jak i w terenie;/;/ |
|
|
|
 |
|
|
Firany
Karty plastikowe
pobierowo
Opel
Karty plastikowe
projektowanie stron