Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Opel Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Gaśnie data w TIDZIE po włączeniu świateł
Autor Wiadomość
gulpink 

Model Opla : astra f-cc 1.4
Wysłany: Sro Mar 12, 2008 14:07   

juz prubowalem jedyny blad jaki mi pokazuje to blad 171 ale to dlatego ze jeszcze nie zaopatrzylem sie w szujnik temperatury i jest nie podpiety a pozatym to nie pokazuje mi zadnych bledow

i tak sie zastanawiam czy jakbym zdobyl gdzies i podpial regulacje podswietlenia czy to zalatwiloby mi sprawe i mialbym po problemie bo wyglad na to ze jak wlacze swiatla to podswietlenie jest na minimum i tid dziala ale bez podswietlenia bo po wylaczeniu swiatel jest wszystko wporzadku

juz sam niewiem coby tu jeszcze wymyslic przekopuje neta i niemoge znalesc rozwiazania

aha i gasnie caly tid a nie data

caly problem mozna tu zobaczyc to rozwieje wszystkie niedomowienia

http://pl.youtube.com/watch?v=pw88J1hg-iM

Pozdrawiam

[ Dodano: Sro Mar 19, 2008 11:32 ]
tak sobie sledze to forum i sie zastanawiam czy wogule ktos sie interesuje tymi tematami jakie sie pisze bo mnustwo ludzi patrzy na posty czyta je ale nikt nie kwapi sie do jakiejs porady czy pomocy z tego co widze to raptem moze 3 albo 4 osoby cos prubuja pomoc ale nikt wiecej i chyba sie nie doczekam jakiegos rozwiazania mojego problemu albo chociaz pomyslu

ale coz dzieki wszystkim za checi pozdrawiam :( :(:(:(
Ostatnio zmieniony przez gulpink Sro Mar 12, 2008 16:42, w całości zmieniany 2 razy  

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
MARS 

Wysłany: Wto Maj 13, 2008 16:39   

Mam to samo w Astrze F. Po zapaleniu świateł gaśnie wyświetlacz. Ale chodzi, bo jak słońce pada pod odpowiednim kątem to widać. Po dociśnięciu palcem ekranu wyświetlacza często zaczyna działać (słychać przy tym takie lekkie tyknięcie, jak na przykład trzaskanie nagrzanego słońcem plastiku. Na mój chłopski rozum to coś tam po prostu nie styka, ale jak to naprawic nie wiem. Zaćzeło mi to nawalać zimą, a zwykle po nagrzaniu się auta zaczynało działać. Teraz działa lub nie działa niezależnie od temp. Jak mnie mocno wkurzy to pewnie wymienię cały wyświetlacz

gulpink 

Model Opla : astra f-cc 1.4
Wysłany: Wto Maj 13, 2008 20:15   

przelutuj zimne luty u mnie to pomoglo i do dzisiaj mam spokoj aha i sprawdz podpiecie ja musialem jeden z kabli odciac (tylko niepamietam ktory ) ale gdzies tu na forum znalazlem ktory to kabel i chodzi bezproblemowo :lol:
:wesoly:

firebowl 

Model Opla : Astra Classic XII 1999
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 15:56   

gulpink napisał/a:
przelutuj zimne luty u mnie to pomoglo i do dzisiaj mam spokoj aha i sprawdz podpiecie ja musialem jeden z kabli odciac (tylko niepamietam ktory ) ale gdzies tu na forum znalazlem ktory to kabel i chodzi bezproblemowo :lol:
:wesoly:

u mnie pomoglo odpiecie kabla z pinu numer 6 kolor szaro-zielony i dziala bez zarzutu

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
Odpowiedz do tematu