Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Gasnie na biegu i luzie
Autor Wiadomość
DAROMV6 

Model Opla : Omega B MV6, tylko 155kW
Zaproszone osoby: 1
LPG: T/N

Punkty zdobyte: 194
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 23:01   

GmsMetallica, ale sobie robisz jaja :D
masz opisane A + B czyli czerwone :wink:
tak samo tu A + B http://automatyka.ndl.pl/.../aldl/wstep.htm

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

GmsMetallica 
!!GuMiS!!

Model Opla : Opel Astra F X16SZ(chyba) HB
LPG: Nie

Punkty zdobyte: 2
Wysłany: Wto Sie 05, 2008 08:23   

DAROMV6, nie robie jaj poprostu ciut sie cykam zeby czegos nie zwalic a to moj pierwszy raz :) a to zlacze to nie bezpieczniki w srodku :wstyd: :szok: ciagle tak myslalem,

DAROMV6 

Model Opla : Omega B MV6, tylko 155kW
Zaproszone osoby: 1
LPG: T/N

Punkty zdobyte: 194
Wysłany: Wto Sie 05, 2008 08:32   

Cytat:
a to moj pierwszy raz
czyli jesteś jeszcze prawiczkiem :mrgreen:
bezpieczniki - nie, a złącze przy nich. Postępuj zgodnie z instrukcją a dasz radę. :wink:

GmsMetallica 
!!GuMiS!!

Wysłany: Wto Sie 26, 2008 09:37   

ok to zobacze swoje zlacze i wtedy napisze jesli czegos nie bede wiedzial

no i zobaczylem a moim oczom ukazalo sie brak puszki 10 lub 16 pinowe :cry:
jestem zalamany ale mam zdj czegos z wejsciami A-E troche malo i nie wiem co to i nie wiem gdzie tej puszeczki 10 pinowej szukac :cry: :help:

[ Dodano: Wto Sie 26, 2008 10:38 ]
dodam ze chodzi mi o ta puszeczke czarna miedzy aku a amorkiem

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

kolega 

Punkty zdobyte: 4
Wysłany: Wto Sie 26, 2008 10:16   

Gms-podziwiam twoj upor :D kawal czasu minelo ,z tego co widac slabo sie znasz i nie podjechales jeszcze do jakies szopy z czytac bledow? sam grzebiac bez jakies tam wiedzy ,mozesz tylko zaszkodzic i wtedy naprawy beda drozsze jak by mogly byc przed twoja interwencja
chek ci sie zapala ,to 1 co trzeba zrobic to zczytac byledy,a nie krazyc po omacku i w biegu odpalac auto jak zgasnie(przeskoczy ci pasek rozrzadu i bedziesz mial,kto wie moze juz przeskoczyl i silnik chodzi nie rowno)jedz do mechanika na nakielskiej ,kolo kosciola ,sa w miare dobrzy i tani. :)
Ostatnio zmieniony przez kolega Wto Sie 26, 2008 10:18, w całości zmieniany 1 raz  

GmsMetallica 
!!GuMiS!!

Wysłany: Wto Sie 26, 2008 12:12   

kolega, dobra madrzyc sie to ja tez potrafie, czlowieku ja chce sie tylko nauczyc a tego opla to mam w du.. (jak nie ten to nastepny) wiec jak wiesz to powiedz a jak nie to takie cos to na PW mozesz pisac, pozatym wychodze z zalozenia ze kto pyta nie bladzi a ja jestem uparty na dodatek i jestem glodny wiedzy i tyle, pytam o ta puszeczke z tymi zlaczami wiesz gdzie moze byc :?: bo jak nie to juz pisalem zapraszam na PW z takimi tekstami (bez urazy)
P.S. chodzi ci o PZ-Mot :?:
Ostatnio zmieniony przez GmsMetallica Wto Sie 26, 2008 12:14, w całości zmieniany 1 raz  

GrzECHO 
ChEMIK

Model Opla : VA 2000
Zaproszone osoby: 8

Punkty zdobyte: 49
Wysłany: Wto Sie 26, 2008 12:20   

GmsMetallica, no nie przesadzaj ;-) Przyjrzyj się dobrze, ta wtyczka nie jest symetryczna. Dodatkowo piny masz podpisane :wesoly:
Do roboty :!:

kolega 

Punkty zdobyte: 4
Wysłany: Wto Sie 26, 2008 13:09   

GmsMetallica napisał/a:
kolega, dobra madrzyc sie to ja tez potrafie, czlowieku ja chce sie tylko nauczyc a tego opla to mam w du.. (jak nie ten to nastepny) wiec jak wiesz to powiedz a jak nie to takie cos to na PW mozesz pisac, pozatym wychodze z zalozenia ze kto pyta nie bladzi a ja jestem uparty na dodatek i jestem glodny wiedzy i tyle, pytam o ta puszeczke z tymi zlaczami wiesz gdzie moze byc :?: bo jak nie to juz pisalem zapraszam na PW z takimi tekstami (bez urazy)
P.S. chodzi ci o PZ-Mot :?:

pzmot tez moze byc. nie mialem na celu cie urazic,tylko spojrzalem na date posta i jak sobie pomysle od kiedy walczysz z ta usterka ,to tak mnie naszlo.pozatym moze masz gdzies tego opla,wkoncu to tylko przyzad,tylko uwazaj zeby on o tobie tak nie pomyslal, :) jak bedziesz chcial szybko cos wyprzedzic,lub opuscic skrzyzowanie(oby nie,lepiej naprawic i spoko)

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

GmsMetallica 
!!GuMiS!!

Wysłany: Wto Sie 26, 2008 18:02   

GrzECHO, ale ta wtyczka co znalazlem jest podpisana ale od A do E czyli tylko 5 a na autokaciku sa zlacza 10 i 16 pinowe wiec to raczej nie to :/

kolega, dlatego tak dlugo walcze bo mam dosc malo czasu, jeszcze szkola sie teraz zacznie i wogole masakra

[ Dodano: Wto Sie 26, 2008 19:16 ]
kurde bylem przed chwila patrzec no i nic innego poza ta skrzyneczka czarna ktora ma podpisane 5 wejsc (A-E) nic nie ma :cry:
jak sadzicie mam podlaczyc od A i B na tej podpisanej wtyczce :?:

voodoo 
EDITION SILVER

Model Opla : ASTRA G 1.8 16V 99r x18xel
LPG: nie

Punkty zdobyte: 25
Wysłany: Sro Sie 27, 2008 09:37   

cześć GmsMetallica, z tego co pamiętam to złącze masz w bezpiecznikach a nie pod maską,z lewej strony tablicy z bezpiecznikami,zrób fotkę bezpieczników oki,

Odpowiedz do tematu