|
|
|
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
mapkens
Model Opla : Astra 1.6 16V
LPG: Nie
|
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 18:13 Gaśnie silnik, nie równo pracuje, mocno drga
|
|
|
Witam,
Przeglądałem troche to forum lecz nie znalazłem konkretej odpowiedzi co do mojego przypadku. Mianowicie mój problem wygląda tak: gaśnięcie silnika podczas jazdy zaczeło sie ok 2-3 tygodni temu. Zdarzało się sporadycznie, raz na dzień i tak kilka razy aż w końcu spokój. 2 dni temu znowu zgasł ale dojechałem do pracy i go zostawiłem. Po pracy po uruchomieniu samochodu i przejechaniu niecałego kilometra zgasł. Odpaliłem go (kręcił dłużej niż zwykle) i zaczeło sarpać silnikiem. Na każdych światłach lub postoju tracił obroty i gasł. Jeżeli nie zdążyło się wrzucić biegu - gasł. I tak w kółko z tym mocno dragjącym silnikiem. Udało mi sie jechać niecałe 50km/h ale po wduszeniu gazu do oporu, zero reakcji. Nie miał siły jechać szybciej (3 biegu). Jak wysiadłem poczułem jakiś dziwny zapach z pod maski. Macie jakieś pomysły? Zdarzyło mi się tak dwa razy, a jeździć muszę a innego samochodu nie mam. Dzięki
[ Dodano: Wto Lut 09, 2010 19:43 ]
Mógłby mi ktoś pomóc ? |
| Ostatnio zmieniony przez mapkens Wto Lut 09, 2010 18:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Administrator

Model Opla : Opel24.com
Zaproszone osoby: 15022
|
Adsense :
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
bartasPL
Model Opla : Astra II
1.6 16V
|
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 14:23
|
|
|
Hej
U mnie występują podobne objawy. Mechanik powiedział ze pali na 3 cylindry ale cisnienie jest ok na 4, więc wymienił hmm taki moduł zapłonowy cos jak kopułka w innych autach jakiś 2 tygodnie było ok a teraz porblem wrócił, wieć kazał mi przyjechać, mówiąc ze moze miałem pecha i wadliwy moduł jest od nowości.
Jade do niego jutro wiec dam znać.
Pozdro. |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Administrator

Model Opla : Opel24.com
Zaproszone osoby: 15022