Ja tankuje najtańszy gaz na tesco za 1,80 lub na jakiejś innej stacji której nie pamiętam nazwy i tam gaz kosztuje 1,79 i zastanawiam sie czy dobrze robie ? tankuje tam z uwagi na to ze tam jest najtaniej, ale czy to dobre rozwiazanie ? może jak bede tankował na innych to dalej zajade ? proszę o sugestie gdzie warto tankować ??
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
Model Opla : Astra G 2.0 DI_16V
Wysłany: Nie Mar 04, 2007 23:20
Po pierwsze unikaj stacji przy hipermarketach i jakiś firm mało znanych i oczywiście na jakiś wiochach.Gdy miałem omke i instalacje sekwencyjną to jakość gazu naprawdę dało się odczuć.Jechałem raz na południe i w okolicach Czeladzi i zatankowałem gaz od "ruskich" było o nim głośno gdyż stacje na nim zarabiały na lewo i tak śmierdziało tym gazem a poza tym auto nie chciało jechać ale włączyłem tryb S na skrzyni i szybko tego G się pozbyłem ze zbiornika.
Model Opla : Opel Kadett 1.3S
LPG: Tak
Wysłany: Wto Mar 06, 2007 14:59
Ja najczesciej tankuje na Shellu albo na BP. Jesli jestem przelotem w Krakowie to jeszcze taknuje na KrakGazie. A co do cen to jest roznie zaleznie gdzie akurat jestem.
Model Opla : Astra G & Vectra B
Zaproszone osoby: 5
Wiek: 32 Dołączyła: 24 Gru 2006 Posty: 1162 Skąd: Sosnowiec
Wysłany: Wto Mar 06, 2007 17:57
maniakopel napisał/a:
Jechałem raz na południe i w okolicach Czeladzi i zatankowałem gaz od "ruskich" było o nim głośno gdyż stacje na nim zarabiały na lewo
Niech zgadnę, pewnie tuż za Czeladzią - w drodze na Bytom
W 90% tankuję na BP, ale cóż stacja stacji nierówna, toteż auto jeździ czasem lepiej, czasem gorzej ale generalnie ok. Myślę, że całkiem niezły gaz można znaleźć na Orlenie. Statoil jest też niczego sobie.
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
Model Opla : do niedawna astraF
Wysłany: Wto Mar 06, 2007 20:29
ja tankuje na shell.bp i statoil, na orlenie się zawiodłem (kilka razy tankowałem na radomskich stacjach i gaz był przeciętny). Na mniejszych stacjach tankuje rzadko, bo albo więcej mi samochód palił, albo więcej do zbiornika się mieściło.......
Yrek67 [Usunięty]
Wysłany: Wto Mar 06, 2007 20:46
A ja ON leje od czterech miechów w Auchanie w S-cu i nigdy przez ten czas nie miałem żadnych kłopotów (odpukać).Wprawdzie Renia w połowie maja na szrot a ja szukam ASI G. Najlepiej z 2.0 dieselkiem. Jak ją dorwę to może sie przeniosę do Orlenku obok Auchana bo najtańszy (konkurencja obok)