Model Opla : Astra II
Zaproszone osoby: 1
LPG: Nie
Wiek: 23 Dołączył: 23 Gru 2005 Posty: 1497 Skąd: Szczecin
Wysłany: Pią Lut 03, 2006 20:37
Dużo zależy od możliwości auta szczerze mówiąc gdzie w astrze zamontujesz radio by było bezpieczne przed janosikami ? W wersji hatchback nie ma takiej możliowości.
Najgorsze jest również to,że i antene w mojej wersji ciężko zamontować będzie, a magnesówki nie chcę. Zobaczymy jeszcze jak zdam egzaminy w poniedzialek to będę działał
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
pizza1975 [Usunięty]
Wysłany: Sob Lut 04, 2006 23:59
holcu napisał/a:
Dużo zależy od możliwości auta szczerze mówiąc gdzie w astrze zamontujesz radio by było bezpieczne przed janosikami ? W wersji hatchback nie ma takiej możliowości.
Najgorsze jest również to,że i antene w mojej wersji ciężko zamontować będzie, a magnesówki nie chcę. Zobaczymy jeszcze jak zdam egzaminy w poniedzialek to będę działał
Ja mam upchnięte na listwie aluminiowej przykręconej pod skrzynką bezpieczników (klapka wyjęta na stałe, radio ALAN 100 PLUS). Nie bardzo widoczne, gruszka wisi na uchwycie zamykania drzwi. Antena magnes CB Line 140 cm. Zasięg w trasie spokojnie ok. 10-12 km. Zasilanie z zapalniczki. Jak ktoś ma jakieś pytania to mogę podesłać fotki sposobu montażu.
Model Opla : Astra II
Zaproszone osoby: 1
LPG: Nie
Wiek: 23 Dołączył: 23 Gru 2005 Posty: 1497 Skąd: Szczecin
Wysłany: Sro Lut 08, 2006 17:45
Radio zamontowałem, antene też. Ogólnie radio schowałem w schowku podłączając je pod zasilanie tej lampki. Zostało zestrojone, ale do działania mam pare uwag:
Problem jest taki - podczas jazdy i na modulacji AM słysze burczenie zależne od obrotów silnika, im więcej tych obrotów jest tym częstotliwość buczenia mocniejsza.
Radio jest podłączone do lampki ze schowka, lampka została odłączona, a podłączone radyjko, antena została zestrojona.
A druga sprawa to ten zasięg, no dobrze słysze ludzi jak się mijamy lub w odległosci 2 km, ale pozniej szum, regulując squech było to słysze dobrze oprócz tego burczenia związanego z obrotami ale zasięg mały.
Czy więc wymiana samego bata na np. 1.6 - metra pomoże ?? czy róznica będzie znacząca ?
Model Opla : do niedawna astraF
Wysłany: Sro Lut 08, 2006 17:48
u mnie jak wlacze spryskiwacze to taki jest szum ze sam siebie nie slysze
18%
67%
81%
pizza1975 [Usunięty]
Wysłany: Sro Lut 08, 2006 21:22
[quote="holcu"]Radio zamontowałem, antene też. Ogólnie radio schowałem w schowku podłączając je pod zasilanie tej lampki. Zostało zestrojone, ale do działania mam pare uwag:
Problem jest taki - podczas jazdy i na modulacji AM słysze burczenie zależne od obrotów silnika, im więcej tych obrotów jest tym częstotliwość buczenia mocniejsza.
Radio jest podłączone do lampki ze schowka, lampka została odłączona, a podłączone radyjko, antena została zestrojona.
Możesz po prostu mieć zakłócenia na zasilaniu (radio wyłapuje pracę wtrysku paliwa), moze powinieneś mieć po drodze jakiś filtr? Ja mam zasilanie z zapalniczki i tylko chwilami słyszę zakłócenia od obrotów (w zakresie 1200-1700 obr/min).
Model Opla : do niedawna astraF
Wysłany: Pią Lut 10, 2006 18:15
ja umylem i tylko szkoda czasu bylo bo po 20km wyglada tak samo.
hatex [Usunięty]
Wysłany: Wto Mar 28, 2006 07:08
Ja mam tylko zakłócenia jak przestawiam lusterka (elektryczne), ale na tyle rzadko to robię, że sobie daruję korekty.
Co do squela - to musisz go wyczuć, bo jest to delikatne pokrętło - jak przesadzisz, to razem z szumami wytniesz sobie nadających na słabych antenach (stosować z wyczuciem). W Unidenie 520 XL jest dodatkowo ustawianie czułości odbiornika - kombinacja tych dwóch ustawien daje zadawalające wyniki.
szerokości
18%
67%
81%
djmoth [Usunięty]
Wysłany: Pią Mar 31, 2006 15:52
A ja mam w schowku w ASTRZE II pod radiem CD:) lekko wycielem dziure z tyłu wsunołem przykreciłem sróbka i dałem malego klinka zeby glosnika nie zaslaniało i jest cacy jutro dam fotki:)
hatex [Usunięty]
Wysłany: Pią Mar 31, 2006 20:37
djmoth napisał/a:
A ja mam w schowku w ASTRZE II pod radiem CD:) lekko wycielem dziure z tyłu wsunołem przykreciłem sróbka i dałem malego klinka zeby glosnika nie zaslaniało i jest cacy jutro dam fotki:)
Myślałem nad takim rozwiązaniem, więc czekam na fotki, może zmienię lokalizację