|
|
| Autor |
Wiadomość |
dublok [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Lip 28, 2007 13:45
|
|
|
Witam.
Skontaktowałem się ze sprzedawcą głośników które mam sobie kupić. Zaproponował mi to: http://www.strefacaraudio...e22d8674a0fc829
Tego nie kupię bo za drogo a po drugie raczej pod radiem nie pójdzie....Co o tym sądzicie? |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
pheonix [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Lip 28, 2007 16:41
|
|
|
O tej mocy to zapomnij...
Do tego to juz wzmacniacz |
|
|
|
 |
dublok [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Lip 28, 2007 17:22
|
|
|
| pheonix napisał/a: | O tej mocy to zapomnij...
Do tego to juz wzmacniacz |
Tak właśnie myślałem że nie pójdzie... Po drugie cena trochę za wysoka...
Mając dziś trochę wolnego czasu zaglądnąłem do swojej Vectry i tak sobie myślę - jak podłączę te zwrotnice i gdzie je umieszcze. No i jestem w kropce. Te gwizdki są zamocowane pod szybą i trudny dostęp. Rozebrałem półkę (mam airbaga dla pasażera) i kurcze multum kabli. Gdzie idzie ta kostka co do kostki iso się podłącza w Va? Bo tam jest masakrycznie mało miejsca.... Porywam się chyba z motyką na wiatr....
Aha - te głośniki co planuje kupić mają głębokość montażową 70mm.Jak kupie dystanse z mdf-u to mi wejdą bez problemu?? |
| Ostatnio zmieniony przez dublok Sob Lip 28, 2007 17:44, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
pheonix [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Lip 28, 2007 17:57
|
|
|
wejda:D jak trudny dostep do tweeterow?? podwazasz srubokretem i samo wychodz.
...dojdziesz po kolorze kabli co i jak |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
dublok [Usunięty]
|
|
|
|
 |
pheonix [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Lip 29, 2007 00:53
|
|
|
Az mi sie nie chce wiezyc ze alpiny tak potanialy
Ja jestem z Alpine :d |
|
|
|
 |
dublok [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Lip 29, 2007 10:28
|
|
|
| pheonix napisał/a: | Az mi sie nie chce wiezyc ze alpiny tak potanialy
Ja jestem z Alpine :d |
A czemu Alpiny? W czym są lepsze od tych pierwszych? Bez problemu Alpiny pójdą pod samo radio?
I to tych 1 jak i 2 muszę dystanse kupić.... Zrobił mi się mętlik w głowie. Najpierw te phonocary z gwizdkami i zwrotnicami miałem kupić a teraz któreś z tych chciałbym zakupić... |
|
|
|
 |
pheonix [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Lip 29, 2007 13:56
|
|
|
No to jest tak no widze ze faktycznie nie jestes w temacie...
Alpine to japonska firma ktora znajduje sie w czolowce jezeli chodzi o sprzet car audio.
A zphonocarami to sam zrobiles metlik bo zaczales propnowac rozne modele.
A my mielismy Ci pomoc w wyborze a teraz zapodales aukcje z alpinami.
Wiec ja Ci pisze ze ja bym wybral Alpine. A co najwazniejsze to moc w RMS maja bardziej zblizona do mocy Twojego radia czyli bardziej bedziesz mogl wykorzystac ich potencjal podlaczajac je pod radio.
Z dystancami jest tak:
Spojrz sobie na seryjne glosniki. Maja kosz z dodatkowym kolnierzem poniewaz glebokosc otworow montazowych nie jest wystarczajaca alby glosnik bez tego wszedl.
Zeby obejsc ten problem stosuje sie dystanse. Bez tego nie zalozysz glosnika. |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
dublok [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Lip 29, 2007 14:14
|
|
|
| pheonix napisał/a: | No to jest tak no widze ze faktycznie nie jestes w temacie...
Alpine to japonska firma ktora znajduje sie w czolowce jezeli chodzi o sprzet car audio.
A zphonocarami to sam zrobiles metlik bo zaczales propnowac rozne modele.
A my mielismy Ci pomoc w wyborze a teraz zapodales aukcje z alpinami.
Wiec ja Ci pisze ze ja bym wybral Alpine. A co najwazniejsze to moc w RMS maja bardziej zblizona do mocy Twojego radia czyli bardziej bedziesz mogl wykorzystac ich potencjal podlaczajac je pod radio.
Z dystancami jest tak:
Spojrz sobie na seryjne glosniki. Maja kosz z dodatkowym kolnierzem poniewaz glebokosc otworow montazowych nie jest wystarczajaca alby glosnik bez tego wszedl.
Zeby obejsc ten problem stosuje sie dystanse. Bez tego nie zalozysz glosnika. |
Co do dystansów to napisałem że muszę je kupić dodatkowo aby głośniki na przód włożyć.
Alpine - też wiedziałem że mają dobry sprzęt ale o parametry mi chodziło. Ale jak mówisz że pójdzie to tego się trzymam.
To jeśli się nic nie zmieni to zamówię sobie w tym tygodniu dystanse z mdf-u oraz te głośniki Alpine. Jak już je będę miał to napiszę wrażenia
Za dystanse 34 zł (komplet) + 13 zł przesyłka
Głośniki 155 zł (komplet) + 14 zł przesyłka
---------------------------- = 216 zł.
Cena nie za duża, nie za mała.
Dziękuje i pozdrawiam. |
|
|
|
 |
kargul [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Lip 29, 2007 19:52
|
|
|
| No to sie wtrace...po co zamawiac dystanse ?? Nie zrobisz sobie ich sam ?? Bedzie taniej...bierzesz jakas stara szafe wycinasz i gitarra... |
|
|
|
 |
|
|