Wysłany: Sob Mar 15, 2008 21:49 Głosniki tył ASTRA F jakie
WItam tak jak w temacie jakie zamontowac w standardowe miejsce z tyłu mojego asterixa tak żeby ładnie grały i nie było dużo przerubekzaznaczam z góry ze nie interesuje mnie wiercenie czy wycinananie dziur w półce i zajmowanie bagażnika tubami chciałbym w miare dobry dźwięk nie jestem melomanem:) z góry dziękuję za pomoc i sugestie POZDRAWIAM
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
Model Opla : Astra F Sedan
Wysłany: Sob Mar 15, 2008 22:13
wydaje mi sie ze jesli chcesz zamontowac glosniki z tylu to musisz wyciac otwory w półce.
no chyba ze przykrecisz glosniki pod polka do blachy ale to na pewno nie da ci dobrego dzwieku bo muzyka bedzie ci grala w bagazniku a nie w saochodzie.
mozesz szukac fabrycznych glosnikow wyprofilowanych do astry ale to i tak trzeba wyciac otwor.
ja mam zamontowane glosniki o srednicy 13cm, wycinalem dzióry i nie bylo w tym zadnego problemu.
Witam kolega ale ja też mam w aucie miejsce na głośniki po bokach i chodziło mi o to jakie tam powinny byc głosniczki bo sa tylko kable i otwory wygląda to mi na jakieś 10 chciałem w te miejsce bo jednak dziurawienie pólki to tak brzydko wygląda
O przepraszam Mój błąd hatchback zgadza sie kolego a nie orientuje sie ktoś czy jakies wieksze tam wejda z małymi pzreróbkami w miejsce fabryczne
SZopEN_DDR Model Opla : Astrix F X16XEL
Wysłany: Sro Kwi 16, 2008 23:23
Pod tymi plastykowymi boczkami jest miejsce tylko na 13cm, większe nie wejdą- sprawdzałem.
No cóż... z 13cm nie usłyszysz pięknego dźwięku a co dopiero basu... za małe są.
W swojej Aster ce ciągle coś przerabiam w tym zakresie, teraz mam elipsy magnata classic, pięknie grają pod radyjkiem sony f7500, wcześniej miałem i 20cm i gigantyczną skrzynie sony ... Więc proponuję dla jakiegoś efektu dość dobre głośniki w półkę, półkę zrób ze sklejki i obij ją jakimś skóropodobnym materiałem na podkładzie z gąbki, pięknie wygląda i ładnie gra
grooby Model Opla : Opel Astra f 1.4 16v(ecotec)
LPG: nie
Wysłany: Nie Maj 11, 2008 22:36
szkoda pułki jak już wkładać to lepiej zamiast pułki dać jakąś płytę mdf i do tego głośniki wsadzić efekt będzie nieporównywalnie lepszy wiem bo już tak widziałem i słyszałem i nie niszczysz pułki a potem jak do sprzedaży będzie oryginalna półeczka jak sie patrzy ja tak bende sobie robił tylko teraz przy kasie nie jestem a co do głośników ja bym proponował jakieś magnat-y ,hertz-e , hynix-y, pioneer to tak z wyższej pułki ale jak będziesz dawał np tubę to głośniki na tylną półkę odpadają ponieważ bas będzie je wypychał i będzie kaszaniarsko grało wiem bo mój kolega tak miał jajka w półce i żałował ze powycinał dziury bo to nie grało za dobrze