Model Opla : G, 1,6 8V 98r.
Wysłany: Pon Lis 19, 2007 17:55 help 126 p
witam.
to nie opel ale myśle że ktos sie zna.
po paru dniach stania(malucha) odpaliłem go i działaja tylko światła przód -tył .był spalony 2 bezpiecznik od lewj strony patrzec od błotnika kierowcy.wymieniłem go ale zadnej poprawy.i tylko na nim jest prąd,więc od niego zacząłem na krótko ciągnąc mase do innych i + do innych,gdzieś tam po drodze znalazłem dmuchawe , wycieraczki,kontrolke od recznego dalej nie wiem co i jak.brak kierunków.stopów chyba też nie znalazłem(nie jestem szybszy od światła )jakieś porady na temat kierunków i stopu,myśle że z resztą dam sobie rady.
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
Wysłany: Pon Lis 19, 2007 19:28
dodam że auto ma 13 lat 17 tyś przebiegu,jest to jego pierwsza zima,pierwszy śnieg ,deszcz i nie śmiać sie prosze
siux Model Opla : Astra G Kombi X17DTL
Wysłany: Pon Lis 19, 2007 19:39
Kierunki i awaryjne z tego co pamiętam to były na przekaźniku ,był gdzieś w tym niby bagażniku z przodu - tak było przed elegantem ,ale pewnie nic nie zmienili.
Od stopu wydaje mi się że był jakiś taki włącznik nad pedałem hamulca w środku.
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet
Wysłany: Wto Lis 20, 2007 18:45
wymieniłem wszystkie bezpieczniki a połowa była spalona (?)
i działa,moze dlatego że temperatura na plusie ?
psikłem też jakimś penetratorem po bezpiecznikach może coś zaśniedziałe było?
Może i zaśniedziało, bezpieczniki w maluchu są bardzo narażone na śniedź i korozję.
I przez to mogły się spalić, śniedź - trudniejszy przepływ prądu - grzanie się bezpiecznika i w końcu przepalenie.