|
|
| Autor |
Wiadomość |
xg4m3r [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Mar 06, 2008 00:01 ile czujnikow otw drzwi
|
|
|
| wie ktos moze czy w kadecie '90 1.8i jest 5 czujnikow otwarcia drzwi (4x drzwi + 1 bagaznik) czy moze jeszcze gdzies? |
|
|
|
 |
|
Holcu
Administrator

Porządkowy
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
Gawlak
Brus Wylis ;)

Model Opla : Vectry A 2.0 B 2,6 & 2,5
LPG: nie
Wiek: 33 Dołączył: 19 Cze 2006 Posty: 5203 Skąd: GB Punkty zdobyte: 446
|
Wysłany: Czw Mar 06, 2008 00:03
|
|
|
| pod maska tez powinien byc |
|
|
|
 |
kumell
fosgen
Model Opla : kadett 1,4 i/scenic 1,6 16v
Punkty zdobyte: 5
|
Wysłany: Czw Mar 06, 2008 14:32
|
|
|
pod maską nie ma. wstawiałem sobie taki extra (wyłącznik/czujnik) bo przy włączonych światłach świeci się owa lampka cały czas.tak jest w kadettach przynajmniej . wyłączniki są tylko przy drzwiach i w bagażniku do oświetlania wnętrza bagażnika. |
|
|
|
 |
Bradley
klekleklekleklekle

Model Opla : Kadett 1.6D
LPG: ZŁO
Dołączył: 28 Sty 2008 Posty: 281 Skąd: Bielsko / Gliwice Punkty zdobyte: 21
|
Wysłany: Czw Mar 06, 2008 17:42 Re: ile czujnikow otw drzwi
|
|
|
| xg4m3r napisał/a: | | wie ktos moze czy w kadecie '90 1.8i jest 5 czujnikow otwarcia drzwi (4x drzwi + 1 bagaznik) czy moze jeszcze gdzies? |
To zalezy czy masz kadeta przed liftem czy po.
Ja mam przed i czujniki mam tylko w przednich drzwiach. W tylnych w ogole nie byly montowane (zaspawane otwory), a w bagazniku...moze i kiedys byl ale tam nawet lampki nie mam.
Jak masz z 90` to powinienes miec na pewno czujniki w drzwiach. |
| Ostatnio zmieniony przez Bradley Czw Mar 06, 2008 17:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
Holcu
Administrator

Porządkowy
|
|
|
|
|
xg4m3r [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Mar 06, 2008 17:43
|
|
|
no rzeczywiscie przy masce nie ma bo prawie wszystkie mozliwe punkty sprawdzilem.
Kumell lampka powinna gasnac bo kiedy wcisniete sa wszystkie guziki w czujkach przy wszystkich drzwiach to odcinana jest masa, nie chce mi sie wierzyc ze nie da sie jej wylaczyc, posprawdzam wszystko moze porobie dodatkowe jakies blaszki czy cos takiego przykleje w miejsce gdzie guzik sie wciska cos pokombinuje.
Kumell masz na mysli taki przelacznik gdzies kolo kierowcy?
Niekoniecznie taki ale cos podobnego? Moze wrzucic jakies zdjecie?
| Cytat: | To zalezy czy masz kadeta przed liftem czy po.
Ja mam przed i czujniki mam tylko w przednich drzwiach. W tylnych w ogole nie byly montowane (zaspawane otwory), a w bagazniku...moze i kiedys byl ale tam nawet lampki nie mam. |
Raczej po lifcie bo u mnie sa we wsystkich drzwiach lacznie z bagaznikiem.
Lampke w bagazniku mam tak samo pod maska ale nie ma kiedy sprawdzic co z nimi nie tak moze tylko zaroweczki narazie chce sie skupic na tej wewnetrznej lampce bo to wkladanie kluczyka po omacku do stacyjki zaczyna mnie denerwowac a nie bede za kazdym razem wyjmowac kostki zeby ja podlaczyc bo tez to trzeba robic po omacku swiecic sie tez nei moze bo oslepia . Jak mi sie nei uda nic z tym zrobic to sobie moze zamontuje jakies diody ledowe, podlacze je pod przelacznik i gotowe. |
| Ostatnio zmieniony przez xg4m3r Czw Mar 06, 2008 17:52, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Bradley
klekleklekleklekle

|
Wysłany: Czw Mar 06, 2008 17:47
|
|
|
| kumell napisał/a: | pod maską nie ma. wstawiałem sobie taki extra (wyłącznik/czujnik) bo przy włączonych światłach świeci się owa lampka cały czas.tak jest w kadettach przynajmniej . wyłączniki są tylko przy drzwiach i w bagażniku do oświetlania wnętrza bagażnika. |
Ktora lampka sie swieci? Ta w podsufitce? |
|
|
|
 |
kumell
fosgen
Model Opla : kadett 1,4 i/scenic 1,6 16v
Punkty zdobyte: 5
|
Wysłany: Czw Mar 06, 2008 19:15
|
|
|
| Bradley napisał/a: | | kumell napisał/a: | pod maską nie ma. wstawiałem sobie taki extra (wyłącznik/czujnik) bo przy włączonych światłach świeci się owa lampka cały czas.tak jest w kadettach przynajmniej . wyłączniki są tylko przy drzwiach i w bagażniku do oświetlania wnętrza bagażnika. |
Ktora lampka sie swieci? Ta w podsufitce? |
Miałem na myśli lampkę od spodu maski-idzie do niej prądziawa która pojawia się w chwili załączenia świateł postojowych/mijania i tak sobie świeci cały czas czyli podświetlanie silnika od góry non-stop hehe zrobiłem przerwę na kablu zasilającym tą żarówe, wstawiłem wyłącznik w stylu tych co są w drzwiach i teraz jak zamykam maskę to mi nic nie świeci a gdy otwieram to mogę po zmroku na włączonych światłach pogrzebać przy światełku. |
|
|
|
 |
Bradley
klekleklekleklekle

|
Wysłany: Czw Mar 06, 2008 23:56
|
|
|
kumell, nie mam takiej lampki oswietlajacej komore silnika Moglbys zrobic jakies foto? |
|
|
|
 |
|
Holcu
Administrator

Porządkowy
|
|
|