|
|
| Autor |
Wiadomość |
bziku [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Paź 02, 2007 18:28 Inne kłopoty z ABS i woda :(
|
|
|
jak w temacie,czy woda cieknąca do auta po słupku przednim od strony pasażera może powodować zapalanie się kontrolek na desce dosłownie jak po przekręceniu kluczyka?? |
| Ostatnio zmieniony przez bziku Sob Paź 06, 2007 18:53, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
nowy72
nowy72
Model Opla : omega B caravan
Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Sro Paź 03, 2007 19:37
|
|
|
Jakieś przebicia , zwarcie |
|
|
|
 |
bziku [Usunięty]
|
Wysłany: Sro Paź 03, 2007 19:48
|
|
|
tak to wygląda.
kontrolki podświetlają się tak jak bym kluczyk przekręcił ale klucz mam w rękach
zastanawiam się czy ta woda która cieknie po prawym słupku robi to zwarcie w tej metalowej skrzynce (co to jest tak przy okazji??) i jest tam jeszcze stycznik który załącza się po przekręceniu klucza na pozycję zapłon.
a ta woda może cieknąć z szyber dachu? nie wiem którędy jest odpływ puszczony, może się gdzieś rozłączył i woda cieknie do środka?? |
|
|
|
 |
tomekiewa
tomekiewa
Model Opla : astra f caravan
Wiek: 32 Dołączył: 08 Lip 2007 Posty: 385 Skąd: Kamienna Góra
|
Wysłany: Sro Paź 03, 2007 21:58
|
|
|
ta metalowa skrzynka to komp a w kazdym narozniku szybra sa umieszczone odplywy biegnace w slupkach pewnie rozszczelnilo sie na jednym a to jest gumowy waz naciagniety na kruciec przy szybrze i wyczodzacy w okolicy nadkola przy progu
|
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
cr2sher
C14NZ+LPG+CB

Model Opla : Astra F 93r.
|
Wysłany: Sro Paź 03, 2007 23:12
|
|
|
| bziku, proponuje rozebrac autko, wypiac kompa i wszystko porzadnie wysuszyc, a jak bedzie schlo to przez ten czas zajac sie naprawa odprowadzania wody i sprawdzeniem wszystkich uszczelek. |
|
|
|
 |
ja37
street killer

Model Opla : corsa b 2,0 157KM 209Nm :)
Zaproszone osoby: 6
LPG: NIE
Wiek: 38 Dołączył: 17 Kwi 2006 Posty: 11771 Skąd: Ziemia Obiecana :)
Punkty zdobyte: 36
|
Wysłany: Czw Paź 04, 2007 07:36
|
|
|
Ale kontrolki, to się włączają po przekręceniu kluczyka, ja bym zainteresował się stacyjką.
A przecieki trzeba i tak naprawić |
|
|
|
 |
bziku [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Paź 04, 2007 17:22
|
|
|
wszystko racja
przecieki naprawie jak będę miał chwilke dziś naprawiłem stacyjkę , to ona szwankowała zacinał się przełącznik
Ale moja omega w końcu ma nową miskę olejową, nowe płyny ustrojowe,i wyczyszczone czujniki od ABS bo wariowało wszystko, a teraz ruszam naprawić bolida (citroen ax 1.1 monowtrysk ale do 180km/h dobija ) mojej Pani bo jej hamulce wyszły
Citroen naprawiony za to omega się obraziła i przestał jej działać ABS
różne rzeczy tu na temat ABS wyczytałem ale jak na złość u mnie jest inaczej tzn. odpalam silnik kontrolka ABS gaśnie jak trzeba ruszam pomału jeszcze wszystko gra osiągne jakieś 15km/h i ciach Absu nie ma kontrolka po gałach razi i już.
Dzisiaj wyczyściłem wszystkie czujniki , sprawdziłem omomierzem wszystkie równo 1.5 koma, żaden kabel nie jest przetarty , złącza czyściutkie a on nie i tyle
doradźcie co jeszcze to może być albo co z tym począć może trzeba coś zrestartować tylko jak??
Pozdrawiam.
[ Dodano: Sob Paź 06, 2007 18:13 ]
po wczorajszym czyszczeniu czujników abs i dzisiejszym dniu dochodzę do wniosku że chyba kabel od któregoś czujnika jest pęknięty bo dopóki auto toczy się delikatnie abs nie świruje ale jak tylko jakaś wibracja to cyk i nie działa.
Powiedzcie proszę czy jednorazowe przerwanie połączenia czujnika z resztą systemu może powodować jego niechęć do pracy??
I jeszcze jedno pytanie czy system hamulca ręcznego w omedze a jest taki sam jak w b ?
w sensie czy wszystkie wnętrzności tarczobębna są takie same a szczególnie rozpierak i regulator ?
[ Dodano: Wto Paź 09, 2007 17:29 ]
ABS działa zrobiłem wszystko co możliwe i pomogło tylko nie wiem co?
Wyczyszczone czujniki i kazde połączenie kabli wszelakich, większe aku, odłoczony od prądu na 30 min i rogal na mej twarzy.
Działa
Dzieki za zainteresowanie |
| Ostatnio zmieniony przez bziku Sob Paź 06, 2007 18:19, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
kreciklove
Model Opla : Omega A 2.0
LPG: Nie
Wiek: 26 Dołączył: 16 Lip 2008 Posty: 3 Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Sro Lip 16, 2008 09:55
|
|
|
Pytanie za sto pkt Mnie się zapala dziennie kontrolka ABS po przejechaniu około 10 kilometrów. Zdarza się że gaśnie na ileś czasu i znów się zapala. Powiedziano mi ,że z ABSem jest ok. Więc czemu ta "menda" miga albo się świeci |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|