Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Opel Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Inne kłopoty z ABS i woda :(
Autor Wiadomość
bziku
[Usunięty]

Wysłany: Wto Paź 02, 2007 18:28   Inne kłopoty z ABS i woda :(

jak w temacie,czy woda cieknąca do auta po słupku przednim od strony pasażera może powodować zapalanie się kontrolek na desce dosłownie jak po przekręceniu kluczyka?? :?
Ostatnio zmieniony przez bziku Sob Paź 06, 2007 18:53, w całości zmieniany 2 razy  

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

nowy72 
nowy72

Model Opla : omega B caravan

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Sro Paź 03, 2007 19:37   

Jakieś przebicia , zwarcie :?: :roll:

bziku
[Usunięty]

Wysłany: Sro Paź 03, 2007 19:48   

tak to wygląda.

kontrolki podświetlają się tak jak bym kluczyk przekręcił ale klucz mam w rękach

zastanawiam się czy ta woda która cieknie po prawym słupku robi to zwarcie w tej metalowej skrzynce (co to jest tak przy okazji??) i jest tam jeszcze stycznik który załącza się po przekręceniu klucza na pozycję zapłon.

a ta woda może cieknąć z szyber dachu? nie wiem którędy jest odpływ puszczony, może się gdzieś rozłączył i woda cieknie do środka??

tomekiewa 
tomekiewa

Model Opla : astra f caravan

Wysłany: Sro Paź 03, 2007 21:58   

ta metalowa skrzynka to komp a w kazdym narozniku szybra sa umieszczone odplywy biegnace w slupkach pewnie rozszczelnilo sie na jednym a to jest gumowy waz naciagniety na kruciec przy szybrze i wyczodzacy w okolicy nadkola przy progu
:wesoly:

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

cr2sher 
C14NZ+LPG+CB

Model Opla : Astra F 93r.

Wysłany: Sro Paź 03, 2007 23:12   

bziku, proponuje rozebrac autko, wypiac kompa i wszystko porzadnie wysuszyc, a jak bedzie schlo to przez ten czas zajac sie naprawa odprowadzania wody i sprawdzeniem wszystkich uszczelek.

ja37 
street killer

Model Opla : corsa b 2,0 157KM 209Nm :)
Zaproszone osoby: 6
LPG: NIE

Punkty zdobyte: 36
Wysłany: Czw Paź 04, 2007 07:36   

Ale kontrolki, to się włączają po przekręceniu kluczyka, ja bym zainteresował się stacyjką.
A przecieki trzeba i tak naprawić :!:

bziku
[Usunięty]

Wysłany: Czw Paź 04, 2007 17:22   

wszystko racja :D

przecieki naprawie jak będę miał chwilke dziś naprawiłem stacyjkę , to ona szwankowała zacinał się przełącznik

Ale moja omega w końcu ma nową miskę olejową, nowe płyny ustrojowe,i wyczyszczone czujniki od ABS bo wariowało wszystko, a teraz ruszam naprawić bolida (citroen ax 1.1 monowtrysk ale do 180km/h dobija :D ) mojej Pani bo jej hamulce wyszły :D

Citroen naprawiony za to omega się obraziła i przestał jej działać ABS

różne rzeczy tu na temat ABS wyczytałem ale jak na złość u mnie jest inaczej tzn. odpalam silnik kontrolka ABS gaśnie jak trzeba ruszam pomału jeszcze wszystko gra osiągne jakieś 15km/h i ciach Absu nie ma :( kontrolka po gałach razi i już.

Dzisiaj wyczyściłem wszystkie czujniki , sprawdziłem omomierzem wszystkie równo 1.5 koma, żaden kabel nie jest przetarty , złącza czyściutkie a on nie i tyle

doradźcie co jeszcze to może być albo co z tym począć może trzeba coś zrestartować tylko jak??

Pozdrawiam.

[ Dodano: Sob Paź 06, 2007 18:13 ]
po wczorajszym czyszczeniu czujników abs i dzisiejszym dniu dochodzę do wniosku że chyba kabel od któregoś czujnika jest pęknięty bo dopóki auto toczy się delikatnie abs nie świruje ale jak tylko jakaś wibracja to cyk i nie działa.

Powiedzcie proszę czy jednorazowe przerwanie połączenia czujnika z resztą systemu może powodować jego niechęć do pracy?? :?

I jeszcze jedno pytanie czy system hamulca ręcznego w omedze a jest taki sam jak w b ?

w sensie czy wszystkie wnętrzności tarczobębna są takie same a szczególnie rozpierak i regulator ?

[ Dodano: Wto Paź 09, 2007 17:29 ]
ABS działa :mrgreen: zrobiłem wszystko co możliwe i pomogło tylko nie wiem co?

Wyczyszczone czujniki i kazde połączenie kabli wszelakich, większe aku, odłoczony od prądu na 30 min i rogal na mej twarzy.

Działa :wesoly:

Dzieki za zainteresowanie
Ostatnio zmieniony przez bziku Sob Paź 06, 2007 18:19, w całości zmieniany 2 razy  

kreciklove 

Model Opla : Omega A 2.0
LPG: Nie

Wysłany: Sro Lip 16, 2008 09:55   

Pytanie za sto pkt :wesoly: Mnie się zapala dziennie kontrolka ABS po przejechaniu około 10 kilometrów. Zdarza się że gaśnie na ileś czasu i znów się zapala. Powiedziano mi ,że z ABSem jest ok. Więc czemu ta "menda" miga albo się świeci :?:

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

Gawlak 
Brus Wylis ;)

Model Opla : A 2.0 B 2,6 & 2,5

Punkty zdobyte: 27
Wysłany: Sro Lip 16, 2008 15:01   

ktorys czujnik nie kontaktuje
po podlaczeniu Techa powinna pokazac ktory

Odpowiedz do tematu