Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Opel Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Instalacja Gazowa - Cena zwrotu
Autor Wiadomość
holcu 
Administrator

Model Opla : Astra II
Zaproszone osoby: 1
LPG: Nie
Wysłany: Sro Sty 04, 2006 18:18   Instalacja Gazowa - Cena zwrotu

Polecam stronkę Instalacja Gazowa w celu oszacowania po ilu kilometrach się owa instalacja nam zwróci. Oczywiście są to szacunkowe dane, ale warto sobie sprawdzić.

Ogólnie moim zdaniem przy moim silników 1.6 Eco powiedziałem nie instalacji, choćby benzyna kosztowała nawet 4.20 zł czy 4.40

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
ogiko
[Usunięty]

Wysłany: Sro Sty 04, 2006 19:03   

ehh musze przejechac 28,400 i sie zwroci :wink:

holcu 
Administrator

Zaproszone osoby: 1
LPG: Nie
Wysłany: Sro Sty 04, 2006 21:01   

Mnie wyszło 47 tys. Ale nie uwzględnione tu są zapewne regulacje, droższe przeglądy, droższe ubezpieczenia, mówią dużo o tym, że nie szkodzi nic a nic, napewno trochę szkodzi ten gaz. A poza tym ja średnio jezdze na uczelnie i spowrotem 10km w jedną stronę to mi się nawet rozgrzać samochód nie rozgrzeje. Stąd ja mówie niee gazowi.

eduardo_vkp
[Usunięty]

Wysłany: Sro Sty 04, 2006 21:53   

za 10km mysle ze kazdy samochod sie zagrezeje :lol: ja jak biore auto z garazu przy -5 odpalam wyjezdzam pochopdzi sobie na wolnych z minutek jak pozamykam przejade kilometr poltora i mam gaz :mrgreen: nie licze ile mi trzeba kilosow zeby sie zwrocil gaz bo mnie to nie interesuje, natpomiast interesuje mnie to ze teraz jezdze taniej srednio 9zl na 100km a 100km robie w dosc krotkim czasie teraz a w lecie 100km to jest nic :lol: ja umowilem sie na zakladanie gazu jak tylko wrocilem od niemcow autem, mialem na to fundusz wliczony w cene samochodu, dla mnie teraz jazda na benzynie bolala by bardziej(czyt. bolala by moj portfel) i wole oszczedzac na biezaco niz liczyc za ile kilometrow mi sie zwroci, przeglad zrobilem jak samochod mialem bez gazu czyli 1 przeglad po normalnej cenie :wink: a regulacje.... jakie regulacje??? Prawidlowo zalozona sekwencja nie ma prawa byc regulowana :mrgreen: w II gen moze od czasu do czasu trzebawyregulowac cos i to nie sa duze koszta tyle ze przy II gen dochodza swiece i kable WN :|
Ale ogolnie nie zaluje zezalozylem gazik :lol: nawet przy tych cenach Pb oplaca sie jezdzic na gazie.

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

18%
67%
81%
cola 
Frantic

Model Opla : Calibra ex x20xev/r
Wysłany: Czw Sty 05, 2006 00:51   

Też sobie przeliczyłem koszty. Za sekwencje policzyłem 4 tys. Spalanie takie samo na benzynie i gazie. Cena PB 3.8 zł a LPG 2 zł. Wyszło, że mi się zwróci za 15 tys. km. Ale i tak nie zakładam gazowni. Jakoś nie lubię gazu i chcę mieć koło zapasowe :wink:

Pozdrawiam!!!!

wacha007
[Usunięty]

Wysłany: Pią Sty 06, 2006 09:15   

co do ecoteców nie ma sie co bać instalacji i nie koniecznie musi to byc sekwencaj mam w ecotecu instalacje II gen i jestem zadwolony nawet bardzo zwróci mi sie po przejchanie 12 tyś km przy kosztab PB 3,80 gazu 2.10 czyli juz ponad połowe mam za sobą. Ale tzreba doliczyć do instalacjo nowe przewody świece częstrzą ich wymiane częśtrzą wymaine oleju droższy przegląd....

eduardo_vkp
[Usunięty]

Wysłany: Pią Sty 06, 2006 10:34   

pewnie ze nie ma siie co bac gazu, tylko jedna naj ale to najwazneijsza zasada :!:
Jaka instalka jest mniej wazne, wazne jest to zeby zalozyl ja czlowiek znajacy sie na rzeczy, bo zalozyc byle jak to i ja bym zalozyl bo to nie takie trudn tylko jakby to dzialalo to sie mozna domyslic :lol:
I OT, JESZCZE RAZ PISZE ZE NIE MOGE CYTOWAC SELEKTYWNIE!!! CO SIE DZIEJE??

rox
[Usunięty]

Wysłany: Sob Sty 07, 2006 19:21   

Cytat:
I OT, JESZCZE RAZ PISZE ZE NIE MOGE CYTOWAC SELEKTYWNIE!!! CO SIE DZIEJE??

u mnie dziala bez zarzutu. przy okazji zapraszam cie do wyprobowania firefoxa ;) www.firefox.pl

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

18%
67%
81%
Żywcia
[Usunięty]

Wysłany: Nie Sty 08, 2006 09:54   

mnie równie nie działa

eduardo_vkp
[Usunięty]

Wysłany: Nie Sty 08, 2006 09:58   

Żywcia tak jak radza przejdz na fire foxa bardzo malo sie rozni ale bledow nie ma zadnych ja juz sie przekonalem i naprawde spoko przegladara :wink:

Odpowiedz do tematu