Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: zibi
Czw Mar 08, 2007 17:59
Interface do Opli >96 r.
Autor Wiadomość
rssilver 

Model Opla : Astra F C14NZ
LPG: Nie

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Sob Sty 06, 2007 16:12   Interface do Opli >96 r.

temat powraca jak bumerang. Schematy krazace na forum i ogolnie w sieci bardzo sie roznia budowa i samym sposobem przysylu danych, nie moge znalezc ktory schemat pasuje do konretnego rocznika, jak sie okazuje do Opli od 96-2000 jest OBD2 tech2 itp. a co ze starszymi, nie wiem juz ktory bedzie dzialal, mam zlacze 16 pin (diagnostyczne) silnik C14NZ Delco Multec i ponoc wyczytalem ze transmisja sie roznia programy do diagnostyki jedne chodza na baud ok. 9000 inne na 1200 ? Ktos uruchomil interface do kasowania kodow usterek do starszych lub nowszych typow i czego uzywa jako softu...ponoc normalnego softu do Opli nie ma.

po co drążyć 2 podobne tematy,scaliłem obydwa/zibi
Ostatnio zmieniony przez zibi Czw Mar 08, 2007 17:58, w całości zmieniany 1 raz  

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

rssilver 

Model Opla : Astra F C14NZ
LPG: Nie

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Wto Sty 16, 2007 10:08   Interface dziala ale nie do konca ....

Mam interfejs robiony na podstawie schematow przewalajacych sie na forum, tech2 odpalilem, fejs podlaczony, nawiazal komunikacje z ECU mam Astre z 96 r. na Multec'u, myslalem ze nie vbedzie chodzil ale wybryl ECU tylko pokazal ze nieprawidlowa predkosc 9600, ustawienie prekosci COM'a nic nie daja bo MAX232 i tak cyba sam sobie ustawia predkosc. Ktos sie z tym spotkal, z czego to wynika ta bledna predkosc? Multec z tego co wiem moze potrzebowac bauda ok. 1200 wiec moze tu jest problem tylko jak wymusic te predkosc na "fejsie" ?

piwek
[Usunięty]

Wysłany: Czw Mar 08, 2007 17:08   

na jakim systemie operacyjnym odpalileś program?niektóre win 98 ciężko sie łączą ,ale na xp idzie dobrze .pozdro

forum to nie gg,proszę się przyłożyć do pisowni/zibi
Ostatnio zmieniony przez zibi Czw Mar 08, 2007 17:45, w całości zmieniany 1 raz  

piwek
[Usunięty]

Wysłany: Czw Mar 08, 2007 17:14   

starsze ople zrobisz tylko euroscanem wiem bo robie euroscany , pozatym moje euroscany chodzę też jak fejs KKL z programami vag-com tech2 itd na jednym com ale starsze ople trzeba robić euroscanem a on wymaga dwóch com szeregowych .pzdro piwek

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

Odpowiedz do tematu