proszę pomóżcie w który z przewodów włączyć pompkę i gdzie ma być część ssąca pompki a wktórą tłocząca
dariopi, Przewód nr.2 to podciśnienie idące z pompy wacu nie mające nic wspólnego z paliwem . nr-1 - to zasilanie pompy z baku poprzez filtr. nr- 3 to jest przewód prawidłowy do odpowietrzania !! idący od pompy do zbiornika paliwa. Kierunek zasysania to od pompy -a kierunek tłoczenia to zbiornik paliwa lub naczynie do którego spływa paliwo a następnie wlejesz do baku!! Przecież nie odwrotnie abyś tłoczył do pompy poprzez filtr do baku
dariopi napisał/a:
a jak by chciał zobaczyć czy schodzi mi paliwo to gdzie podłączyć pojemnik który można powiesić
Jeżeli chodzi o drugie pytanie to nie wiem po prostu o co ci chodzi musiałeś coś nie dokładnie poczytać i zle to interpretujesz Pojemnik z paliwem !! często sie tak robi że wiesza się wyżej niż zbiornik paliwa, aby wykluczyć nieszczelności w układzie zasilania-np. filtra ,przewodów, odpowietrznika zbiornika , zbiornika , filtra w zbiorniku itp. Ale wiąże to się z rozpinaniem przewodu nr -1 i w to miejsce zasilamy paliwem omijając filtr i zbiornik. .Ale to jest już inna czynność niż odpowietrzanie
Ostatnio zmieniony przez brzoza Nie Maj 11, 2008 14:16, w całości zmieniany 2 razy
dariopi
Wysłany: Sob Maj 10, 2008 23:10
no wiedziałem że jesteś osobą na którą można liczyć brzoza , serdeczne dzięki
[ Dodano: Nie Maj 11, 2008 10:19 ]
Ale czy 1 z 2 są dobrze opisane czy nie powinno być odwrotnie?
Filtr paliwa już wymieniony, nie było w nim oleju więc chyba uszczelniacze są dobre?
Wężyki nadmiarowe też nowe, przy pompie był trochę luźny i mokry
Dziś rano zapalił za pierwszym razem , chociaż kręciłem z 10 sekund, czyżby jeszcze coś nadal nie tak
e czy 1 z 2 są dobrze opisane czy nie powinno być odwrotnie?
dariopi, sorry tak jest nr 2 to podcisnienie i nr 1 to zasilanie juz poprawiłem ale to nie miało znaczenia przy odpowietrzaniu!! Nas interesował nr..3 prawidlowy! Jezeli masz problem jeszcze to dobrze odpowietrz lub wymień czujnik tem. silnika!!
Geppetto Porządkowy Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet