Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Opel Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak podłaczyć pompkę?
Autor Wiadomość
dariopi 

Wysłany: Czw Maj 08, 2008 20:02   Jak podłaczyć pompkę?

witam panów
proszę pomóżcie w który z przewodów włączyć pompkę i gdzie ma być część ssąca pompki a wktórą tłocząca

http://www.fotosik.pl/pok...975c102ff5.html

a jak by chciał zobaczyć czy schodzi mi paliwo to gdzie podłączyć pojemnik który można powiesić

dzięki

Poprawiłem temat na bardziej konkretny // mod
Ostatnio zmieniony przez GrzECHO Nie Maj 11, 2008 07:43, w całości zmieniany 1 raz  

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
brzoza 

Model Opla : Astra Y20DTH
Wysłany: Sob Maj 10, 2008 19:41   

dariopi napisał/a:

proszę pomóżcie w który z przewodów włączyć pompkę i gdzie ma być część ssąca pompki a wktórą tłocząca

dariopi, Przewód nr.2 to podciśnienie idące z pompy wacu nie mające nic wspólnego z paliwem . nr-1 - to zasilanie pompy z baku poprzez filtr. nr- 3 to jest przewód prawidłowy do odpowietrzania !! idący od pompy do zbiornika paliwa. Kierunek zasysania to od pompy -a kierunek tłoczenia to zbiornik paliwa lub naczynie do którego spływa paliwo a następnie wlejesz do baku!! :!: Przecież nie odwrotnie abyś tłoczył do pompy poprzez filtr do baku :P

dariopi napisał/a:
a jak by chciał zobaczyć czy schodzi mi paliwo to gdzie podłączyć pojemnik który można powiesić

Jeżeli chodzi o drugie pytanie to nie wiem po prostu o co ci chodzi :?: musiałeś coś nie dokładnie poczytać i zle to interpretujesz :!: Pojemnik z paliwem !! często sie tak robi że wiesza się wyżej niż zbiornik paliwa, aby wykluczyć nieszczelności w układzie zasilania-np. filtra ,przewodów, odpowietrznika zbiornika , zbiornika , filtra w zbiorniku itp. :roll: Ale wiąże to się z rozpinaniem przewodu nr -1 i w to miejsce zasilamy paliwem omijając filtr i zbiornik. .Ale to jest już inna czynność niż odpowietrzanie :lol:
Ostatnio zmieniony przez brzoza Nie Maj 11, 2008 14:16, w całości zmieniany 2 razy  

dariopi 

Wysłany: Sob Maj 10, 2008 23:10   

no wiedziałem że jesteś osobą na którą można liczyć brzoza , serdeczne dzięki

[ Dodano: Nie Maj 11, 2008 10:19 ]
Ale czy 1 z 2 są dobrze opisane czy nie powinno być odwrotnie?

Filtr paliwa już wymieniony, nie było w nim oleju więc chyba uszczelniacze są dobre?

Wężyki nadmiarowe też nowe, przy pompie był trochę luźny i mokry

Dziś rano zapalił za pierwszym razem , chociaż kręciłem z 10 sekund, czyżby jeszcze coś nadal nie tak :?: :?: :?:

brzoza 

Model Opla : Astra Y20DTH
Wysłany: Nie Maj 11, 2008 14:23   

dariopi,
dariopi napisał/a:
e czy 1 z 2 są dobrze opisane czy nie powinno być odwrotnie?

dariopi, sorry :oops: tak jest nr 2 to podcisnienie i nr 1 to zasilanie juz poprawiłem ale to nie miało znaczenia przy odpowietrzaniu!! Nas interesował nr..3 prawidlowy! Jezeli masz problem jeszcze to dobrze odpowietrz lub wymień czujnik tem. silnika!!

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
Odpowiedz do tematu