Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomoœci w Opel
Opel Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Opel Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
jak przyciemnia sie szyby??
Autor Wiadomość
matyjasz
[Usunięty]

Wysłany: Sob Kwi 08, 2006 13:26   

Hehe, oni są upierdliwi zwłasza jak furak odbiega od 'normy' .. .przypieprzą się do diód, albo do opon albo tłumika albo kierowcy :D

Ale co tam...

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

HP: 419/2333
18%
MP: 751/1114
67%
EXP: 81/99
81%
wacha007
[Usunięty]

Wysłany: Sob Kwi 08, 2006 14:17   

...a tam upierdliwi poprostu starają sie wykonywać sowje obowiązki... a że jak furak wyglada z deka inaczej to mają ułatwione zadanie bo jest więcej zapalnych punktów... :)
.. a co do szybek to tylko piec... :)

ps. robi to ktoś w LBN lub okolicach chodzi mi o piec..??

Marcin
[Usunięty]

Wysłany: Sob Kwi 08, 2006 15:06   

Mimo wszsytko nie za bardzo by mi się chciało płacić 1000pln, odklejać tylne szyby, jechać dodatkowo pół Polski do zakładu gdzie to robią...za 350pln mam zrobione całe auto folią i póki co nie narzekam, jak się przypiepszą to...wtedy się będę martwił :twisted:

Robo
[Usunięty]

Wysłany: Sob Kwi 08, 2006 15:21   

Nie wiem panowie ale popadacie tutaj deko w okrótna panike. Ja też jeżdze samochodem i jakoś nie mam większych problemów podczas kontroli itd ... a z tym panstwem prawa to nie przesadzajmy bo jak dla mnie to i tak w nim brakuje PRAWA. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

18%
67%
81%
red devil 
burgund red :)

Model Opla : Calibra C20NE:)V8:)
Wysłany: Pią Kwi 14, 2006 14:57   

Kolego Robo, ja mieszkam w miejscowości w której jest 14 policjantów i 80% z nich to upierdliwe ch***nie bluzgaj***e :? i nigdy wieczorem czy w nocy nie mam szczęcia trafić na normalnego.... Co prawda jak nie bedzie mógł zedzreć folii to i tak sie czepi (np. ostatnio juz mi wypisywał dowód zastepczy i skierowanie na badanie decybeli tłumika :znudzony: ) Niestety u nas poprzyjmowali samych młodych policjantów i każdy wali służbiste.... Ale cóż takie zycie...

eduardo_vkp
[Usunięty]

Wysłany: Pią Kwi 14, 2006 23:16   

W polsce mozna sobie przyciemnic tylne szyby tak aby kierowca byl widoczny w kacie 120 stopni, a moze 150 :roll: juz nie pamietam, tak wiec tylne szyby mozna sobie nawet zaspawac i nikt nic za to nie moze zrobic to samo jest na zachodzie :wink:
Przednie szyby nawet piecowo przyciemnione moga bvyc przyczna zabrania dowodu, policjant przeciez nie bedzie wam zrywal folii tylko kaze wam to zrobic(jesli bedzie ustepliwy) albo zabierze dowod i tyla! CO z tewgo ze beda przyciemnione piecowo jezeli beda miec przepuszczalnoc mneijsza niz 70%(taka jest norma)? Bedzie kicha...
Ja jakbym mial przyciemniac szybki to wszystkie jednym odcieniem albo wcale, ale to tylko moje zdanie :wink: tyle ze nie przyciemnie bo czasem zdaza mi sie jezdzic swoim autem do niemiec i zwiedzanie ich od Stuttgartu po Koln :mrgreen: i nie chcialbym miec do czynienia z tamtymi policjantami, bo jak u nas sie plai mandat 200zl to tam tyle samo tylko ze w euro :wink:

z1mEk 

Model Opla : Astra F (HTB) X16SZR
Wysłany: Pon Maj 08, 2006 11:31   

A co z przyciemnianiem folią szyby z ogrzewaniem, da się to zrobić, są jakieś problemy?

Robo
[Usunięty]

Wysłany: Pon Maj 08, 2006 13:20   

z1mEk napisał/a:
A co z przyciemnianiem folią szyby z ogrzewaniem, da się to zrobić, są jakieś problemy?

Chodzi ci o tylną podgrzewaną ?? jak tak to nie ma żadnych problemów jak nie to opisz dokładniej 8)

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra

18%
67%
81%
red devil 
burgund red :)

Model Opla : Calibra C20NE:)V8:)
Wysłany: Pon Maj 08, 2006 14:17   

eduardo_vkp napisał/a:
W polsce mozna sobie przyciemnic tylne szyby tak aby kierowca byl widoczny w kacie 120 stopni, a moze 150
Hmmmm a ja chyba jednak sie nie zgodzę z tym co piszesz kolego Edi ;) W promieniu 180 stopni od miejsca kierowcy widocznosć ma być niczym nie ograniczona (czyli 90 stopni w prawo i 90 stopni w lewo siedzac za kierownicą) a to jest różnica :) Nie ma w kodeksie takiego przepisu że kierowca musi być widoczny ;) A przyciemnianie piecowe nie ingeruje w strukturę szkła(w tym przypadku szyby auta) i nie pogarsza widoczności :) czyli jeśli szyba miała fabrycznie już dozwolone 30% przyciemnienia to dalej tak ma po przyciemnieniu tyle że tylko i wyłącznie od wewnątrz :)

z1mEk 

Model Opla : Astra F (HTB) X16SZR
Wysłany: Pon Maj 08, 2006 14:42   

Robo napisał/a:
Chodzi ci o tylną podgrzewaną ?? jak tak to nie ma żadnych problemów jak nie to opisz dokładniej

tak dokłanie o tylną podgrzewaną, nie ma problemu z pęcherzami albo z temperatura podczas grzania szyby?

Odpowiedz do tematu