Opel Astra
opel
Opel-Strona Główna Szukaj w Opel24 Grupy w Opel 24 Opel24 Faq Rejestracja w Opel Profil Prywatne Wiadomości w Opel
Opel Astra Opel Forum Corsa Opel Opel Tigra Tigra Team Opel Corsa Opel 24 Astra Opel Astra Opel Vectra

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak to jest z tym gazem?!
Autor Wiadomość
sjr 

Model Opla : ASTRA G x18xe1; Focus MK1

Punkty zdobyte: 0
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: Pon Lis 12, 2007 16:47   Jak to jest z tym gazem?!

Witam
niedawno kupilem astre 99 rocznik 39 tys przebiegu w silniku 1.8
i teraz mam dylemat
czy gazowac ? :(
jak widze koszty benzyny to mi sie nogi uginaja
aczkolwiek nie wiem jak ma sie instalacja gazowa do zywotnosci silnika.
poprzednio jezdzilem zagazowana sekwencyjnie Corsa C 2002 rocznik 180 tys. przejechanych i po 5 miesiacach zaczal sie pierdzielic. mianowicie lambda, wtryskiwacze i wogole...
dlatego teraz nie jestem w 100% pewien czy warto gazowac ten samochod gdyz jest on w super stanie zarowno technicznym jak i wizualnym i planuje nim pojezdzic okolo 3 lat
tylko te ceny benzyny mnie przerazaja a ponoc maja byc jeszcze wieksze :(
kazda rada/opinia mile widziana.
dodam ze aktualne spalanie mam w granicach 10L na 100km benzyny oczywiscie.
czy to duzo?
Ostatnio zmieniony przez sjr Pon Lis 12, 2007 16:48, w całości zmieniany 1 raz  

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

Emsi007
[Usunięty]

Wysłany: Czw Lis 15, 2007 22:24   

Jeśli silnik jest w świetnej kondycji to nie widzę przeszkód w montowaniu gazu, ALE u sprawdzonego gazownika. Jeśli wszystko odpowiednio zestroi to autko będzie pięknie śmigać.

kolega 

Punkty zdobyte: 0
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 10:00   

osobiscie niezakladalbym do takiego zdrowego autka gazu,szkoda troche.z 2 strony 10 l to sporo ci pali,chyba ze po miescie jezdzisz wiekszosc ale gazu tez wtedy wezmie proporcjonalnie wiecej ok.12-13l.po3 skoro bedziesz jezdil nim tylko 3 lata to zysk nie bedzie jakos gigantycznie wiekszy ,dzieki zalozeniu lpg.zapewne dojda ci niespodziewane regulacje,wymiany kabli lub inne dziwne rzeczy wymyslane przez roznych specgazownikow.moja wypowiedz jest jednak tendecyjna,bo nie przepadam za gazem.przekonalem sie o jego szkodliwosci na wlasnym silniku.Rowniez mam sasiada,ktory jest moim budzikiem :D codziennie o 7 rano odpalal przez 2 lata swoja toyote carine w super stanie ok.96rok na gazie.niemal z miesiaca na miesiac ,zwlaszcza w zime ,dzwiek jego silnika zmienial sie strasznie, az w koncu stanal pewnego zimowego dnia po 300m (remont czegos tam powaznego,wine mial gaz,tak mu rzekl mechanik)wiadomo tylko ta cena beny ale gaz tez nie tanieje
tylko prosze zwolennikow gazu o nie obrzucanie mnie blotem.to tylko moja opinia.
pozdrawiam

FENIX
[Usunięty]

Wysłany: Sob Lis 24, 2007 11:13   

Zajrzyj sobie tutaj : TU

Jeżeli naprawdę planujesz zmianę autka za 3 lata to nie warto zakładać gazu !!! No chyba żę rocznie będziesz robił z 30 tyś. kilometrów.

Geppetto
Porządkowy
Opel Tigra
Model Opla : Astra II

24Libero
[Usunięty]

Wysłany: Sob Lis 24, 2007 16:35   

Hej!Zrobisz jak uważasz ale warto się zastanowić.Czy po przejechaniu 100km zajedziesz do cpn-u i zatankujesz za prawie 50PLN czy za 30PLN??Fakt może nie duża różnica ale policz ile zaoszczędzisz przez 1000km?
Wybór należy do Ciebie!
Pozdrawiam!

slawinek 
slawinek

Model Opla : Zafira elegance1,8XE92kW LPG

Punkty zdobyte: 5
Wysłany: Sob Lis 24, 2007 23:40   

Hej.
Zakładaj-ja mam landi omegas i na razie spox.
Bedzie na pewno taniej tylko nie tankuj najtańszego szitu na czymś tam gdzieś typu stacyjka w rowie. >>>2 złote zyskasz z róznicy ceny na zbiorniku ale albo spali sie szybciej albo cos nawywija w checkach bo gaz gazowi nie równy.Od 2 misiecy tankuję na statoil i spokój mam.Pozdr

prezes2006
[Usunięty]

Wysłany: Pon Lis 26, 2007 14:15   

nie polecam gazu, ostati raz załozylem

Odpowiedz do tematu