|
|
| Autor |
Wiadomość |
hipollo1 [Usunięty]
|
Wysłany: Pon Lip 23, 2007 22:24 jak zrobic aby radyjko niemialo kodu
|
|
|
witam kolejna rada dla tych co nie majo pamieci do kodow swoich radyjek a cho miec radyjko bez kodu
1. wpisz kod do radyjka i radyjko niech gra
2 wylocz radyjko
3 wlocz radyjko trzymajoc AS i trzymajos AS ok 5 sek wyswietli sie napis CODE
4 wprowadz ponownie kod radyjka
5 radyjko juz gra i teraz mozesz wyjmowac akumulator i wkladac do woli bo radyjko ma kod zablokowany jest bez kodu
POZDRAWIAM |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
Model Opla : Astra II
Wiek: 42 Dołączył: 23 Gru 2003 Posty: 4262 Skąd: Internet 
|
|
|
|
|
imalas
Model Opla : Zafira 1.9CDTI
Wiek: 68 Dołączył: 22 Paź 2007 Posty: 10 Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Pon Paź 22, 2007 21:12
|
|
|
Jeśli to działa to jesteś ........WIELKI!...SERIO!
Mam zamiar to sprawdzić przy okazji montażu konsoli telefonicznej "Kuda" do Opla Zafiry B. Ale najpierw pytanko do wszystkich "kumatych" !, czy jak wysunę radio do przodu ok. 2cm , aby włożyć zaczep konsoli telefonicznej w szparę, a potem zacisnę go wciskając radio to rozłączę zasilanie?( wyjęcie radia już opanowałem teoretycznie-(WYJMAKI Z DRUTU na Allegro), ale czy będę musiał wpisywać kod z generatora, i Z JAKIEGO?! Blaupunkt calc -CAR 300?) Nie wiem jak to jest połączone zasilanie do radia (Opel CD 30) na stałe gniazdo z wtyczką na tylnej ściance?, czy kabelkami z wtyczką, z tzw.luzem ....minimum 2 cm ? |
|
|
|
 |
tomekiewa
tomekiewa
Model Opla : astra f caravan
Wiek: 32 Dołączył: 08 Lip 2007 Posty: 385 Skąd: Kamienna Góra
Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Pon Paź 22, 2007 21:58
|
|
|
niestety ale kostki od radyjka sa zamontowane na tylnej sciance kieszeni a wiec jak wysuniesz radio z kieszeni to sie wszystko rozlaczy |
|
|
|
 |
imalas
Model Opla : Zafira 1.9CDTI
Wiek: 68 Dołączył: 22 Paź 2007 Posty: 10 Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Pon Paź 22, 2007 22:21
|
|
|
Tak też myślałem ........! , dzięki za odpowiedź!, która mnie upewnia jak też fotki z serwisów odkodowujących za ..Funty"
Jeszcze zostało kilka pytań tzn.
Jaki generator użyć do seriala "Opel CD 30" ośmio cyfrowego z "wizytówki" wpiętej do Ks.Servisowej, aby otrzymać kod 4-o cyfrowy, który wiem , już jak "wbić" !
Wszystko ściągnąlem, ale nie zauważyłem opcji z wpisaniem seriala radia 8 cyfrowego.
Intuicja podpowiada mi, że mam Blaupunkta pod nazwą "CD 30", a może to jakiś Siemens?
Na wizytówce miejsce "Radio/Code" jest puste , ale podali niżej serial radia (63628498)
Proszę o pomoc !
[ Dodano: Wto Paź 23, 2007 13:40 ]
Ufffffffff!!!!!....konsola zainstalowana!
Wysunąłem radyjko dzięki dwóm kabłąkom o rozstawie 85mm z drutu o śr. 3.3mm(niklowany "trzymacz" błotnika rowerowego) na końcach zrobiłem nacięcia 3-5mm kątówką pod kątem, robiąc zaczep jak w szydełku. Pierwszy raz włożyłem (wycięcia do środka radia) i pełny sukces .Po zatrzaśnięciu na zaczepch (to słychać) Wysunąłem na ok 2cm, szybko konsola telefoniczna "Kuda" na miejsce i zatrzask!!!, chwila napięcia......iiiiiiiii wszystko gra!! NIE było zakodowanego radia???
Zafirka z Gliwic kupiona u dylera Opla. Pamiętam przy odbiorze auta był kłopot z akumulatorem , padał co 15 minut i nie mogłem wyjechać po zakupie (niezły numer!, ale nerwy mam stalowe) i wymieniono mi na nowy 64Ah, pewnie wtedy rozkodowano radio tak samo jak założyciel postu to podał. No, cóż nie będę rozkodowywać czegoś co nie jest zakodowane! Ale tekst zostanie jako wskazówka dla takich.., jak autor tych wypocin! |
| Ostatnio zmieniony przez imalas Wto Paź 23, 2007 14:46, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
Mieto-68
Koneser
Model Opla : Zafira A 1.8-16V Comfort
Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Sro Lis 28, 2007 21:43 Nie znam kodu CAR 400.
|
|
|
Kupiłem Zafcię A od handlarza i on też nie znał. Na razie wszystko jest OK, ale jak zdarzyłoby się, że rozłącze aku to może być problem. Istnieje jakiś "patent", aby w takiej sytuacji nie stracić radyjka? |
|
|
|
 |
arek176
Model Opla : 2.0 DI 16V X20DTL - 1998 r.
Wiek: 40 Dołączył: 17 Lut 2008 Posty: 18 Skąd: Inowrocław Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Czw Kwi 10, 2008 09:15
|
|
|
| Witam! W moim autku poprzedni właściciel zastosował chyba metodę kolegi Hipollo1 i radyjko ma odblokowany kod. Po odłączeniu i ponownym załączeniu akumulatora radio zachowuje się normalnie i nie pyta o żaden kod. Jak przywrócić poprzedni stan aby po odłączeniu akumulatora trzeba było wprowadzić kod do radia? Nadmienię, że mam oryginalne kody do swojego radyjka. Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Marian1987

Model Opla : Corsa B 94r
|
Wysłany: Czw Kwi 10, 2008 12:27
|
|
|
Witam
ja mam niestety problem z radiem car 300(d).
Mam corse B 94r włozyłem radio, podłaczyłem, wykonałem procedure wpisania kodu (przekrecam kluczyk w stacyjce trzymam AS właczam radio pokazuje sie 10 - - - - ) wpisuje prawidłowy kod trzymam AS aby potwierdzić i nic sie nie dzieje z lewej strony słychac tylko jakiś szum z głosników i nic wiecej nie wiem co jest grane. Na wyswietlaczu widać 10 2796(kod) i tak mozna sobie czekać. Specjalnie sprobowałem wpisac zły kod np. 1111 i potwierdzam AS i po chwili pojawia sie 9 SAFE po chwili 9 - - - -, ponownie wpisuje prawidłowy kod dalej to samo. Wyłączam i włączam radio i jest 10 - - - -. BArdzo prosze o jakaś pomoc |
|
|
|
 |
pabloooo

Model Opla : Astra II 1,6 16V
Wiek: 27 Dołączył: 19 Lut 2008 Posty: 40 Skąd: Wrocław Punkty zdobyte: 0
|
Wysłany: Nie Kwi 20, 2008 09:33
|
|
|
| 10 2796 to zakres długich fal:) |
|
|
|
 |
|
Geppetto
Porządkowy
|
|
|
|
|
ebass
|
Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 18:54
|
|
|
| witam serdecznie wszystkich OPLAKóW.mam problemik z radyjkiem ponieważ zapomniałem kod i dotąd wklepywałem różne kody az wykorzystałem wszystkie możliwości. radio to blaupunkt car 300. i nie wiem czy już jest radio na straty spisane czy tez jest jakis ratunek.dodam że teraz po włączeniu bez przerwy wyświetla mi się napis SAFE i nie znika.może ktoś mi coś poradzi.czekam i z góry dzięki. |
|
|
|
 |
iwi1212
nowy posiadacz opla
Model Opla : opel meriva 1.7
LPG: nie
|
Wysłany: Czw Maj 01, 2008 10:22
|
|
|
ebass ja mam ten sam problem, niemam kodu i wciaz mi sie wyswietla safe... a ponoc mozna jakos odlaczyc radio od tego kodu...pomocy
Hipollo a co jak kodu sie niema , mozna jakos zalaczyc to radio?co robic ? |
| Ostatnio zmieniony przez iwi1212 Czw Maj 01, 2008 10:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|